04.04.1982.
Ворскла (Полтава) - Зірка (Кропивницький)
0 : 1


Друга ліга. 6 зона


Ворскла 0 : 1 Зірка
Ворскла (Полтава) Зірка (Кропивницький)
04.04.1982. 16:00
1 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
Погода: дощ
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР СНЄГАРЬОВ Анатолій Вр СРСР МУЗИЧУК Валерій
Нп СРСР АЛМАШНИЙ Іван Зх СРСР СМИЧЕНКО Олександр
Пз СРСР РОТАНЬ Петро Пз Україна РАЛЮЧЕНКО Сергій
Зх СРСР БАХУРИНСЬКИЙ Петро Пз СРСР КАСЬОНКІН Юрій
Зх СРСР НЕСТЕРЕНКО Валерій Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР ВАКУЛЬЧУК Олег Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
   
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Володимир АКСЬОНОВ СРСР Юрій МАХНО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
5 goal.png РАЛЮЧЕНКО Сергій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

«Колос» починає …


«Минулої неділі прихильники футболу поспішили на стадіон «Колос», де на урочистому відкритті сезону було піднято прапор чемпіонату СРСР серед команд другої ліги класу «А». І навіть негода — дрібний дощ, що не вщухав ні на мить, не стала на заваді.
Перед початком зустрічі «Колоса» з кіровоградською «Зіркою» спортивна громадськість вшанувала двох гравців «Колоса» — двох Юріїв — Москальця і Мармача, які закінчили виступи в команді. Їм вручили квіти, сувеніри, грамоти.
І ось матч. «Зірка» для полтавців завжди була незручним суперником (із 26 зустрічей гості виграли 12, дев'ять закінчили внічию), а для молодих — тим паче. З минулорічного складу в «Колосі» залишилося лише чотири футболісти — Юрій Нестеренко, Олег Вакульчук, Петро Ротань і Петро Бахуринський. Команда по суті створена заново.
Кіровограді добилися успіху вже на 5 хвилині через грубу помилку захисників «Колоса». Сергій Ралюченко одержав бездоганну передачу і точно пробив у правий нижній кут воріт, які захищав Анатолій Снєгарьов. Рахунок так і не змінився до кінця зустрічі і приніс перемогу Кіровоградцям. Гості узяли реванш за поразку в стартовому матчі минулорічного чемпіонату.
Треба віддати належне футболістам «Колоса». Після пропущеного м'яча вони не спасували, і в окремих епізодах могли добитися бажаного. Але в одному випадку Іван Алмашій послав м'яч мимо порожніх воріт, в іншому епізоді Петро Ротань головою пробив вище перекладини. Після перерви господарі добавили «обертів», але знову ж таки їх підвела поспішність. Фінальний свисток застав наших нападаючих в атаці, але було пізно.
Що ж, на поразках вчаться. Наступна гра — 8 квітня. «Колос» прийматиме чемпіона України 1981 року — команду «Кривбас» із Кривого Рогу».


А.НАДІН,
суддя республіканської категорії з футболу.
"Зоря Полтавщини" № 80 (15080), 6 апреля 1982 (вторник).


ПРАПОР ЗМАГАНЬ ПІДНЯТО


«Полтавські любителі футболу давно чекали цього дня. І він настав. Незважаючи на не повесняному холодну погоду і дощ, на трибунах стадіону «Колос» зібралося багато глядачів. Перед початком матчу відбулося урочисте відкриття чемпіонату. Капітани Петро Бахуринський («Колос») і Юрій Касьонкін («Зірка», Кіровоград) підняли прапор змагань.
Шанувальники полтавського «Колоса» в цей день прощались з ветеранами команди Юрієм
Мармачем, який і протягом багатьох років відмінно виступав у лінії захисту, та півзахисником Юрієм Москальцем, який, 14 років виступаючи за команда забив 68 м'ячів.
...І ось м'яч у грі. Глядачі, звичайно, чекали цікавого футбольного спектаклю. Але, як часто буває, бажання не сходиться з ділом. Суперники діяли обережно, максимум уваги приділяючи захисту власних воріт. Кіровоградці першими потурбували голкіпера «Колоса». Цей момент став ніби сигналом, що покликав гостей у тривалий і досить напористий штурм воріт господарів поля.
В одній із чергових атак лише необачність захисників коштувала полтавцям гола. Його забив нападаючий «Зірки» Сергій Ралюченко. Був момент на штрафному майданчику гостей, коли полтавці мали реальну можливість зрівняти рахунок, але нападаючий Іван Алмашій не влучив у порожні ворота.
У другому таймі полтавці діяли активніше, намагаючись) загострити гру, кіровоградці здебільшого турбувалися про збереження своїх воріт. Вони збивали темп, повільно розігрували м'яч, не квапились будувати атаки. Слід відзначити, що полтавці не змирились з поразкою, шукали найменшого шансу на успіх. Олег Вакульчук завдає кількох точних ударів, та надійно захищав ворота гостей Валерій Музиченко. Полтавці програли — 0:1. Та чи слід з першого матчу бити в сполох? Адже «Колос» в цьому році має чимале поповнення молодих футболістів. А це означає, що потрібен час, щоб команда заграла впевнено, активно, результативно.
Найкращими гравцями зустрічі були визнані у полтавців - півзахисник Олег Вакульчук, у гостей — захисник Олександр Смиченко. Вони і стали воладарями спеціальних призів.
8 квітня «Колос» приймає «Кривбас».


В.СЛЮСАР.
"Комсомолець Полтавщини" № 41 (3821), 6 апреля 1982 (вторник).

Фото гри


1982_01-02_kp-zk-kk_01.jpg
Офіційна програма матчу

Погода