02.08.2015.
Ворскла (Полтава) - Дніпро (Дніпро)
1 : 1


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 1 Дніпро
Ворскла (Полтава) Дніпро (Дніпро)
02.08.2015. 19:30
3 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 6500 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 25ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Костянтин ТРУХАНОВ (Харків)
Перший асистент: Максим ЧОС (Київ)
Другий асистент: Андрій СКРИПКА (Кропивницький)
Резервний арбітр: Іван БОНДАР (Київ)
Делегат: Олександр ДІГТЯР (Полтава)
Інспектор: Ігор ХІБЛІН (Хмельницький)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 71 Вр Україна БОЙКО Денис
3 Зх Україна СІМІНІН Сергій 7 Нп Грузія КАНКАВА Джаба
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 9 Нп Хорватія КАЛІНІЧ Нікола
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 10 Нп Україна БЕЗУС Роман
8 Зх Україна ТКАЧУК Андрій 12 Зх Бразилія ЛЕОНАРДО Матос
11 Нп Україна ШИНДЕР Антон 20 Пз Португалія БРУНО Гама
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 23 Зх Бразилія ДУҐЛАС Сілва
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 24 Пз Україна ЛУЧКЕВИЧ Валерій
30 Пз Хорватія БАРТУЛОВІЧ Младен 29 Пз Україна РОТАНЬ Руслан
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 30 Зх Сенегал ПАПА Ґуйе
77 Пз Узбекистан ТУРСУНОВ Санжар 44 Зх Україна ФЕДЕЦЬКИЙ Артем
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр 77 Вр Україна ШЕЛІХОВ Денис
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 11 Нп Україна СЕЛЕЗНЬОВ Євген
19 Нп Україна ОДАРЮК Володимир 14 Пз Україна ЧЕБЕРЯЧКО Євген
39 Нп Україна КОВПАК Олександр 15 Зх Україна ЧИГРИНСЬКИЙ Дмитро
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 17 Нп Україна БАЛАНЮК Денис
54 Зх Україна ДИТЯТЬЄВ Олексій 25 Пз Україна ФЕДОРЧУК Валерій
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 97 Нп Україна БЛІЗНІЧЕНКО Андрій
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Мирон МАРКЕВИЧ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
12 yellow_card.png ЛЕОНАРДО Матос
20 yellow_card.png ФЕДЕЦЬКИЙ Артем
БАРАННИК Олег yellow_card.png 37
СІМІНІН Сергій yellow_card.png 41
ТКАЧУК Євгеній yellow_card.png 48
53 own_goal.png ФЕДЕЦЬКИЙ Артем
55 substitution.png СЕЛЕЗНЬОВ Євген
ФЕДЕЦЬКИЙ Артем
62 substitution.png БЛІЗНІЧЕНКО Андрій
БРУНО Гама
ПЕРДУТА Ігор
БАРТУЛОВІЧ Младен
substitution.png 62
КОВПАК Олександр
БАРАННИК Олег
substitution.png 66
ДАЛЛКУ Арменд yellow_card.png 70
73 goal.png КАЛІНІЧ Нікола
ЧЕСНАКОВ Володимир
СКЛЯР Олександр
substitution.png 83
84 substitution.png ФЕДОРЧУК Валерій
КАНКАВА Джаба

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Традиційна нічия з надією на четвер

 

Ворскла знову як і в матчах з Волинню та Говерлою створювала моменти і в той же час їх марнувала, що все закінчилося вже банальними 1:1. Але, дії футболістів на полі подарували маленьку надію, що у четвер, у матчі-відповіді з Жиліною команду таки прорве і Ворскла заб'є необхідну кількість голів, щоб здолали словацький бар'єр.

Сценарій матчу обернувся так, що демонструвати свої індивідуальні якості і змістовний футбол гравці могли в основному хвилини до 20-ї. А потім терпіння гостей скінчилося, і вони почали відповідати на численні «люб'язності» господарів. Все почалося, коли Турсунов прокинув «між» Лео Матосу, і той ліктем завалив Санжара. А далі почали пустувати нерви у Федецького - теж жовта. У свою чергу у Ворскли «не залишилися в боргу» Баранник і Сімінін, які зрівняли баланс по жовтим картками.

Через те, що багато уваги команди приділяли боротьбі і фолам, гольових моментів були одиниці. У Ворскли це удар Баранника, а у Дніпра - удар зі штрафного Ротаня, коли Руслан спробував зненацька застати Непогодова ударом метрів з 20-ти трохи правіше штрафної (але кіпер не схибив). Ворскла могла турбувати Бойка набагато більше, але після непоганих комбінацій за участю Турсунова та Бартуловіча або пасів Шиндера завершувати вже було нікому...

У другому таймі Ворскла знову перша позначила бажання зіграти активніше опонента і десь діяти першим номером. І цього запалу вистачило, щоб розпечатати ворота Дніпра. Правда, полтавці зробили лише півсправи: провели масовану атаку, заробили кутовий, який швидко розіграли з подальшим прострілом Бартуловіча. А ось завершив справу вже Федецький - він невдало поставив ногу в боротьбі з Андрієм Ткачуком. 1:0 - Ворскла справедливо винагороджена за свої старання.

Здалося, що Дніпро все ж був не готовий пропустити першим і ламати гру. Тут же був кинутий у бій Селезньов, а через кілька хвилин - Близниченко. Ворскла ж пішла протилежним шляхом: Бартуловіча поміняв захисник Пердута, хоча в розрахунку на контратаки Сачко також випустив Ковпака. Але тепер Ворскла вже оборонялася, як вона це добре вміє: Даллку цементував центр поля, Сімінін із палаючими очима стелився в підкати, обидва Ткачуки йшли в єдиноборства.

Правда, проти такого Дніпра і оборонятися - справа нехитра. У дніпрян було багато бажання, але при цьому все скрашував сумбур в центрі поля. Команда Маркевича легко проходила центр поля, а потім буквально утикалася в полтавську стіну.

Єдиною надією при цьому залишалися довгі подачі, адже дніпряни розуміли - оборона Ворскли не безгрішна. І дійсно, свій грішок біло-зелені таки вчинили. І знову все банально: на дальній штанзі господарі не встежили за Матосом, який направив м'яч до воротарського, а там в боротьбі найспритнішим виявився Калініч, буквально вколотивши сферу під поперечку. 1:1.

Обидві команди могли спробувати влаштувати фінальний штурм воріт, але не стали цього робити, а зосередилися на розмірених атаках з оглядкою на свої ворота. Хіба що свіжий Близниченко встигав скрізь, і саме Андрій міг забити переможний гол, але після обігравання опонента на підступах до штрафного пробив у дальній кут неточно.

Господарі полегшено зітхнули і констатували, що краще вже третя нічия 1:1 поспіль, ніж упущена перемога на останніх хвилинах. Тим більше, що в Полтаву поступово повертається якісний футбол.

Василь Сачко: "Ворскла на рівних грала з Дніпром"

 

Післяматчева прес-конференція наставника ворсклян Василя Сачка:

- У місті свято, до нас завітав Дніпро. Це топовий клуб нашого чемпіонату. Ми на рівних грали з ними. Дозволю собі сказати, що моментів у нас було навіть більше. Ми вивчали суперника, хоча не мали багато часу на відновлення. Була важка гра з Жиліною, важкий переліт. У нас випали два ключових гравці Громов та Богуш. Команда зібралася сьогодні, забили гол і могли забити ще. Але на сьогодні клас гравців Дніпра вищий за клас гравців Ворскли. Тим не менше, ми вдячні хлопцям за самовіддачу, концентрацію та характер. Ми заслужили цю нічию.

- На Ваш погляд, що трапилося в Словаччині, недооцінка?

- Ні в якому разі. Суперник – хороша команда, вона увійшла до Ліги Європи – залишила позаду дві команди. Команда молода, навчена, через цю команду проходять багато футболістів та потрапляють у різні збірні. Ми набираємося ще досвіду, можливо, перегоріли. У нас ряд гравців дебютували у Лізі Європи. Перший тайм був не таким яскравим. В другому – вирівняли гру і мали моменти. На жаль, не забили. У нас були моменти: пенальті та ще кілька можливостей. Ми дали фору Жиліні. У четвер зробимо все можливе, аби цю фору відіграти.

- Ви випустили замість Ковпака Баранника. Це результат невдалої гри Олександра у останніх матчах? Крім того, останнім часом багато помиляється Даллку…

- Ні в якому разі, ми не тому, не поставили Ковпака у склад. Він професіонал, ведучий гравець нашої команди. Ми на нього розраховуємо. Ми зробили невеличку ротацію. Була важка гра, часу мало на відновлення. Зробили ротацію, правильну, чи ні – це моє рішення.  Стартовий склад – прерогатива головного тренера. Від Баранніка чекаємо більшого. Він грав старався, але йому ще не вистачає ігрової практики. Хоча сьогодні непогано діяв, мав два моменти. Він старається, тренується. Він – повноцінний гравець Ворскли ми на нього розраховуємо, як і на інших хлопців. Щодо Даллку, помиляються всі, а пропускає команда, вина усіх. Даллку - боєць, капітан команди. Він приносить багато якісних дій команди. У нас є всі дані, і Даллку там на перших місцях, один із найкорисніших.

 

Олександр Іванов: "Дніпро сам собі створює труднощі, а потім їх сміливо вирішує"

 

Олександр Іванов, старший тренер Дніпра, відвідав прес-конференцію у Полтаві, оскільки Мирон Маркевич дискваліфікований:

- Нам в цьому сезоні доводиться відіграватися. Матч мав сподобатися глядачам, була інтрига, боротьба та голи. У нас не виходить така гра, як минулого сезону. Суперники нас сприймають по-іншому. Ми намагаємося виправити ситуацію. Попереду – довгий сезон. Не забуваємо і про Лігу Європи та про прийдешні ігри з грандами. Сьогодні ми задоволені самовіддачею. Хотілося б позитивний результат, але поки не виходить.

- Артем Федецький забив м’яча у власні ворота та був замінений. Це планова заміна?

- Ми перебудувалися на гру в атаці. Довелося знімати захисника, випускати другого нападника та атакувального півзахисника.

- Вже третю гру поспіль Дніпро якось легко пропускає першим?

- Я про це казав у роздягальні щойно. Ми спочатку створюємо собі труднощі, а потім їх сміливо вирішуємо.

- Склалося враження, що у гравців зникла мотивація?

- Такого немає, просто не завжди все виходить. У Полтави навіть моментів було більше. Тому ми заробили очко, а не втратили два. Мотивація є, можливо, не завжди виходить.

Прес-служба ФК Ворскла

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода