Новини - 17-07-2017, 09:07 - Націоналіст 317

«Ворскла»-«Шахтар». Анонс

«Ворскла»-«Шахтар». Анонс

Рік тому вболівальники «Ворскли» старт нового чемпіонату зустрічали з певним оптимізмом.

Команда, хоч і втратила Антона Шиндера, зуміла залучити до свого складу знаних в Україні майстрів – Богдана Шуста, Олега Голодюка, Сандро Кобахідзе. Трохи пізніше прибув до Полтави центральний захисник Олексій Пилявський. Попереду майоріли єврокубки й непогані перспективи в чемпіонаті. На фоні падіння загального рівня змагань «Ворскла» вважалася ледь не одним з найстабільніших колективів.

Але це була омана. Вже влітку в клубі мали місце заборгованості, які до зимової перерви тільки збільшувалися. Звісно, це стало вагомим фактором: у Лізі Європи полтавці вилетіли вже від першого суперника, а в чемпіонаті не потрапили до першої «шістки». Команда втратила більшу половину основного складу й Василю Сачку довелося починати все з нуля. Сам тренер визнав, що через форс-мажорні обставини зимова трансферна компанія пройшла не так, як хотілося. Тим не менше, досвідчені Вячеслав Шарпар й Олександр Чижов дуже допомогли команді й внесли вагомий вклад у здобуття сьомого місця.

Цього літа Василь Вікторович отримав можливість працювати й комплектуватися в більш комфортних умовах. Фінансові труднощі нікуди не зникли, але, за свідченням самих гравців, заборгованості поступово скорочуються. «Ворскла» зберегла кістяк команди. Так, втрата кращого бомбардира Хльобаса є відчутною. Але по потенціалу його цілком спроможні замінити Юрій Коломоєць, який повернувся до Полтави після виступів у чемпіонаті Угорщини, Гегам Кадимян та Владислав Кулач. Захисна ланка отримала поповнення у вигляді гравця збірної України Миколи Матвієнка та гравця молодіжної збірної Грузії Андро Гіоргадзе. Тому в новий чемпіонат можна дивитися з обмеженим оптимізмом. Головне, щоб на результат знову не вплинула фінансова складова.

Суперника по першому туру зайвий раз представляти не треба. Донецький «Шахтар» наразі є беззаперечним лідером українського футболу, що ще раз підтвердив напередодні, коли здолав «Динамо» у Суперкубку. Перевага «гірників» в індивідуальній майстерності не викликає сумнівів, але «Ворскла» неодноразово демонструвала, що налаштування на боротьбу й самовіддача можуть давати результат навіть у матчах з сильним суперником. Протистояти опоненту полтавці будуть, скоріш за все, без Артура Загорулька, Владислава Кулача й Миколи Матвієнка. «Шахтар» рідко дозволяє виступати проти себе орендним футболістам. Навряд Паулу Фонсека зробить виняток на початку чемпіонату.

Втім, ще один потенційний козир «Ворскла» все ж має. Це дванадцятий гравець. Тому запрошуємо вболівальників підтримати нашу команду. Гра «Ворскла»-«Шахтар» розпочнеться 18 липня о 19-00 на стадіоні «Ворскла» імені Олексія Бутовського.

Олександр Данник

Погода