Новини - 06-08-2017, 12:08 - Націоналіст 322

Усі «очкові» матчі «Ворскли» проти «Динамо»

Усі «очкові» матчі «Ворскли» проти «Динамо»

Напередодні чергового побачення «Ворскли» й «Динамо» пропонуємо відвідувачам сайту пригадати всі матчі, в яких полтавцям вдавалося відбирати очки в столичного клубу.

29.09.1996. «Ворскла»-«Динамо» 4:3

Перша гра між командами в елітному дивізіоні. Матч, який фактично відразу після свого завершення став легендарним. Матч, навколо якого ходило багато чуток. Наприклад, поширювалися припущення, що полтавці підкупили воротаря «Динамо» Ігоря Кутєпова чи гості спеціально програли, щоб «злити» свого головного тренера Йожефа Сабо.

Нещодавно повний запис гри був викладений у мережі, тому кожен бажаючий може побачити, що ніякого «зливу» не було. Кияни «тримали за горло» «Ворсклу» навіть граючи в десятьох, але запасу, здобутого в першому таймі, нашій команді таки вистачило.

Два голи Сергія Чуйченка, а також влучні удари Віталія Кобзаря й Ігоря Кислова дозволили полтавцям відсвяткувати перемогу з рахунком 4:3.

Після завершення першого кола того чемпіонату «Динамо» очолить Лобановський. Валерій Васильович виграє у «Ворскли» всі матчі, до яких готуватиме київську команду як головний тренер.

11.03.2006. «Динамо»-«Ворскла» 0:0

Навряд у вересневий вечір 1996 року хтось з полтавських вболівальників міг подумати про те, що на наступні очки в матчі з «Динамо» полтавській команді доведеться чекати десять років.

Солідну програшну серію вдалося перервати Віктору Носову. Тренер «біло-зелених» зумів грамотно побудувати гру «Ворскли» в обороні. Допомогла також і не дуже футбольна погода. Перемогти у гостей шансів не було, тому нульову нічию можна було вважати гарним результатом.

22.09.2006. «Ворскла»-«Динамо» 1:1

На відміну від попереднього матчу, 22 вересня 2006 року «Ворскла» мала шанси перемогти «Динамо». Гра, що називається, давалася господарям. Гості ж, навпаки, виглядали не найкращим чином. Втім, відкрили рахунок першими. Мілевський реалізував пенальті. Факт порушення захисники «Ворскли» заперечували, але …

Справедливість було відновлено в кінці матчу, коли Мирослав Груміч на дальній стійці замкнув передачу Сергія Артюха.

22.04.2007. «Динамо»- «Ворскла» 1:1

У цій грі підопічним Віктора Носова вдалося продовжити безпрограшну серію в протистояннях з «Динамо» до трьох матчів поспіль.

У другому таймі швидкісний ривок через півполя вдався 18-річному Ахмеду Янузі. Нападник ворсклян з гострого кута влучив у стійку, але першим на добиванні був Груміч.

Хто знає, як би завершилася та гра, якби автор голу надто емоційно не відреагував на пенальті, який взяв Андрій Пятов. У результаті вилучення й пропущений гол від Корреа. За такого розвитку подій нічия на виїзді влаштувала гостей.

09.08.2008. «Ворскла»-«Динамо» 2:2

Микола Павлов став третім тренером «Ворскли», якому вдалося відібрати очки в «Динамо». Команда Юрія Сьоміна двічі виходила вперед, але точні удари Єсіна й Цуррі щоразу відновлювали рівновагу.

11.07.2009. «Ворскла»-«Динамо» 0:0 (по пенальті 2:4)

Нічия з присмаком поразки. Вдруге в своїй українській історії «Ворскла» отримала право поборотися за трофей. І якщо двобій у фіналі Кубка України команда виграла, то Суперкубок здобути не зуміла. Гра видалася не дуже багатою на гольові моменти, тому нульова нічия в основний час була закономірною. А от у серії післяматчевих пенальті влучнішими були гравці «Динамо».

23.08.2009. «Ворскла»-«Динамо» 1:1

Цей матч «Ворскла» проводила відразу після гри в Лісабоні, в якій «біло-зелені» були декласовані «Бенфікою». Не додавав оптимізму швидкий гол, пропущений з пенальті. Втім, ще в першому таймі Василь Сачко відновив рівновагу й мав нагоду вивести свою команду вперед. У підсумку бойова нічия.

14.08.2010. «Ворскла»-«Динамо» 3:1

Перемога, на яку чекали чотирнадцять років! Перший тайм не потішив чисельних полтавських уболівальників голами, зате другий видався на славу. На гол Сачка точним ударом відповів Алмейда. Кінцівка матчу була за «Ворсклою». Після класної комбінації спочатку Олег Краснопьоров вивів полтавців уперед, а потім молодий Роман Безус упевнено реалізував пенальті.

18.08.2012. «Ворскла»-«Динамо» 1:0

Після відставки Миколи Павлова «Ворсклу» очолив Вадим Євтушенко. Але через провальний старт був вимушений залишити посаду. Тому до гри з «Динамо» «Ворсклу» готував Сергій Свистун. Йому, як і Віктору Пожечевському, вдалося обіграти киян уже в першому ж матчі.

Єдиний гол провів вихованець полтавського футболу Артем Громов, який скористався грубою помилкою захисту гостей.Одного точного удару, помноженого на високу концентрацію й самовіддачу, «Ворсклі» вистачило для третьої перемоги в історії протистоянь з «Динамо».

29.09.2013. «Ворскла»-«Динамо» 2:2

Перше очко Василя Сачка в матчі проти «Динамо». Хоча по грі «Ворскла» могла цілком розраховувати і на три. За рахунку 2:1 Віталій Годулян вилучив нападника киян Ідейе. Проте полтавці не втримали перемогу – уже в компенсований час Аруна рахунок зрівняв. За «Ворсклу» в цій грі забивали Яховіч і Громов (з пенальті).

27.08.2016. «Динамо»-«Ворскла» 0:2

Історичний матч. До цього «Ворскла» ніколи не перемагала «Динамо» на його полі. І влітку 2016 року ця неприємна серія завершилася. У першому таймі Юрій Коломоєць скористався грубою помилкою Морозюка. А в другому таймі нападник «біло-зелених» красивим ударом з-за меж штрафного майданчика змусив капітулювати Шовковського.

03.12.2016. «Ворскла»-«Динамо» 2:2

Останній на даний момент матч між командами. Проходив він у важких погодних умовах (напередодні в Полтаві були сильні снігопади) і в присутності кількох сотень глядачів. «Динамо» забило два швидких голи, але ще до кінця тайму «Ворскла» зусиллями Турсунова й Ребенка змогла відігратися. До фінального свистка рахунок не змінився.

Цікаві факти:

1) Найбільше очок у матчах з «Динамо» «Ворскла» здобула під керівництвом Миколи Павлова – шість. П’ять очок на рахунку Василя Сачка, по три – Віктора Пожечевського, Віктора Носова й Сергія Свистуна.

2) Найбільша безпрограшна серія «Ворскли» в матчах з «Динамо» складає три матчі. Саме скільки не програвали полтавці під керівництвом Віктора Носова (три нічиї).

3) Василь Сачко не програє «Динамо» вже два матчі поспіль. Завтра тренер ворсклян матиме можливість продовжити цю серію до трьох матчів і повторити результат Віктора Носова.

4) Із гравців, які забивали за «Ворсклу» в ворота «Динамо», нині в складі полтавців перебувають Юрій Коломоєць (два голи) і Павло Ребенок (один гол). Обидва завтра матимуть можливість поповнити свій доробок.

5) Із двадцяти очок «Ворскли», здобутих у матчах з «Динамо», більша половина – одинадцять, припадає на ігри, які проводилися в серпні.

Олександр Данник

Погода