Ігри - 06-08-2017, 11:08 - Націоналіст 258

Магія серпня: «Ворскла» знову відбирає очки в «Динамо»

Магія серпня: «Ворскла» знову відбирає очки в «Динамо»

«Ворскла» продовжила безпрограшну серію в матчах з «Динамо». Тепер команда Василя Сачка не програє киянам уже три матчі поспіль (одна перемога й дві нічиї). Хоча сталося це не без долі везіння.

Гості з перших хвилин притисли полтавців до власних воріт. На 3-й хвилин сталася подія, яка в подальшому відіграла дуже важливу роль. Перериваючи навісну передачу у штрафний майданчик, Богдан Шуст зіткнувся з партнером по команді й був вимушений залишити поле. У гру вступив Олександр Ткаченко. Воротар дуже мало грав у складі «Гірник-Спорта» в минулому сезоні, куди його віддали в оренду. Тому певні побоювання відносно його ігрової форми були. Сашко швидко зумів розвіяти їх впевненою грою. Але і він у двох моментах був безсилий.

Спочатку на 35-й хвилині грубо помилився Чижов, який, віддаючи передачу назад своєму воротареві, не помітив Ярмоленка. Андрій відпасував м’яча Гармашу. Денису залишалося влучити в порожні ворота. Втім, зробити цього він не зумів – стійка. А добивання від Ярмоленка прийшлося вище воріт. Ще через хвилину хороший індивідуальний прохід Циганкова завершився пасом на Бесєдіна. Після удару нападника «Динамо» Ткаченка підстрахував Матвієнко, який вибив м’яч з порожніх воріт.

Що стосується гри «Ворскли» в атаці, то в першому таймі запам’ятався хіба напівмомент у Коломойця. На 12-й хвилилині нападник пробивав у дотик після пасу у штрафний майданчик від Матвієнка – мимо.

У другому таймі малюнок гри не змінився. «Ворскла» переважно оборонялася, моментами дуже глибоко сідаючи до власних воріт. Тому кияни намагалися застосовувати весь можливий арсенал: довгі і короткі передачі, удари з середньої відстані, атаки як флангами, так і по центру. Й моменти для того, щоб відкрити рахунок, у підопічних Хацкевича були. Найреальніший з них гості втратили на 79-й хвилині. Після навісної подачі з правого флангу хтось з динамівців пробивав головою, м’яч влучив у ногу захисника. Незважаючи на те, що до воріт було всього кілька метрів, Ткаченко встиг згрупуватися й врятував свою команду.

У «Ворскли» моменти почали з’являтися в останні десять хвилин зустрічі. На 82-й хвилині пробити з меж штрафного майданчика отримав можливість Ребенок – удар мимо воріт. На 85-й хвилині Павло все зробив набагато краще, але з його підступним ударом впорався Коваль. Коломоєць не дав м’ячу вийти за лицьову лінію й зробив хорошу навісну подачу на Чеснакова. Удар Володимира був неточним.

Матч так і завершився – нульовою нічиєю. Попри всі намагання, «Динамо» таки втратило перші очки в чемпіонаті. «Ворскла» ж наразі одноосібно займає четверту сходинку турнірної таблиці. Сказати, що команда не заслужила нічию, язик не повертається. Але треба визнати, що цього вечора футбольний Бог був у біло-зеленій футболці.

«Ворскла» (Полтава) – «Динамо» (Київ) 0:0

«Ворскла»: Шуст (Ткаченко, 6), Чижов, Даллку, Чеснаков, Матвієнко, Скляр, Коломоєць (Загорулько, 92), Кадимян (Одарюк, 83), Шарпар, Пердута, Ребенок.

«Динамо»: Коваль, Віда, Хачеріді, Кадар, Кендзьора, Буяльський, Гармаш, Сидорчук, Ярмоленко, Бесєдін (Кравець, 68), Циганков (Гонсалес, 80).

Попереджені: Шарпар, 51, Скляр, 73, Пердута, 89 – Сидорчук, 63, Хачеріді, 71, Буяльський, 89, Кендзьора, 90.

Олександр Данник

Погода