Новини - 12-08-2017, 07:08 - Націоналіст 271

Щаслива розв’язка для «Ворскли» на «Оболонь-Арені»

Щаслива розв’язка для «Ворскли» на «Оболонь-Арені»

І «Ворскла», і «Сталь» непогано стартували в новому чемпіонаті, тому не дивно, що до матчу в Києві команди підійшли сусідами по турнірній таблиці.

На звітну ж гру свій відбиток наклала аномальна спека, яка ось уже який день не хоче покидати територію України. За таких умов демонструвати інтенсивний і високошвидкісний футбол дуже складно. Тому і на багато гольових моментів розраховувати не доводилося.

У першому таймі атакуюча гра «Ворскли» запам’яталася лише двома епізодами. На 26-й хвилині після вкидання ауту з правого флангу помилився захисник «Сталі», а Володимир Чеснаков, не довго думаючи, пробив практично з нульового кута. На жаль, повторити досягнення Сергія Реброва в матчі з «Барселоною» нашому капітану не вдалося. А на 34-й хвилині захист кам’янців «втратив» Ребенка. Після пасу від Пердути Павло мав вдосталь часу, щоб підготувати удар зльоту, але у ворота не влучив.

У другому таймі «Сталь» віддала ініціативу «Ворсклі». Позиційний напад – не найсильніша сторона полтавської команди. Тому найцікавіше розпочалося в останні десять хвилин матчу, коли господарі заграли сміливіше й почали шукати щастя біля воріт суперника. І хороший шанс вирвати для своєї команди перемогу мав Кузик. Орест пробивав з меж штрафного майданчика – Ткаченко м’яч відбив і тут же впіймав його до рук після невдалого добивання.

Напевно, після цього моменту молоді «сталевари» повірили, що можуть здобути не лише одне, а й три очки. Але пропустили разючу контратаку. На останній хвилині матчу Даллку перехопив м’яча на своїй половині поля і віддав пас в район центрального кола на Шарпара. Замість того, щоб залишитися в захисті, албанський легіонер «Ворскли» стрімко помчав уперед і через кілька секунд отримав передачу на хід. У Ардіна вистачило сил і для ривка, й для удару повз воротаря «Сталі» – 0:1.

За чотири додані хвилини господарі не створили серйозних загроз воротам Ткаченка. Але одна варта уваги подія в цей часовий інтервал усе ж відбулася. За «Ворсклу» дебютував вихованець дублюючого складу Олексій Луценко.

Полтавська команда здобула третю перемогу в нинішньому чемпіонаті й продовжила свою безпрограшну серію до чотирьох матчів. У випадку перемоги в наступному турі над «Маріуполем» підопічні Василя Сачка можуть зробити вагому заявку не лише на першу «шістку», а й на здобуття бронзових нагород.

«Сталь» – «Ворскла» – 0:1 (0:0)

«Сталь»: Пеньков, Тимчик, Даніелян, Грачов, Гор Малакян (Якимів, 86), Михайличенко, Мисик (Костенко, 78), Месхі, Кузик, Едгар Малакян, Задерака (Нехаєв, 66).

«Ворскла»: Ткаченко, Чижов, Ребенок (Луценко, 94), Даллку, Чеснаков, Матвієнко, Кравченко (Загорулько, 68), Шарпар, Пердута, Кадимян (Кулач, 74), Коломоєць.

Гол: Даллку, 90+1.

Попереджені: Якимів, 90 – Шарпар, 35, Кравченко, 62.

Олександр Данник

Погода