Новини - 09-09-2017, 11:09 - Націоналіст 267

Нічия на користь «Ворскли»?

Нічия на користь «Ворскли»?

Матч 8-го туру між «Ворсклою» та «Олімпіком» мав не лише чисто ігрове, а й стратегічне значення. У випадку перемоги полтавці могли збільшити відрив від четвертого місця до 7 очок, зробивши його надкомфортним. У підсумку ж після фінального свистка Ігоря Пасхала обидві команди залишилися «при своєму».

Сам матч розпочався цікавіше не придумаєш. Не встигли ще глядачі зайняти свої місця, як «Ворскла» повела у рахунку. Після розіграшу м’яча з центра поля пішла довга передача на Кадимяна. Гегам увірвався у штрафний майданчик, обіграв Очігаву й виконав ідеальний простріл вздовж воріт. Дмитру Кравченку для того, щоб забити дебютний гол за основну команду, залишалося влучити в ворота з двох метрів. Йшла приблизно десята секунда матчу. Статистичні дані ще належить перевірити, але наразі виглядає так, що це найшвидший гол «Ворскли» за увесь час виступів в елітному дивізіоні українського футболу

Після такого початку «Олімпік» доволі швидко прийшов до тями. Ворскляни віддали ініціативу супернику й чекали свій шанс для виходу в контратаку. Донеччани почали створювати напругу біля воріт Ткаченка. Хто знає, чи вдалося б їм перервати «суху» серію воротаря полтавців, якби не Скляр. На 25-й хвилині дії опорного півзахисника господарів Ігор Пасхал, очевидно, трактував як атаку на суперника, який не володіє м’ячем. Ігрова ситуація почала зміщуватися від штрафного майданчика й не вимагала від Олександра «відмашки». У підсумку було призначено пенальті, який на 27-й хвилині впевнено реалізував Моха.

Рішення рефері викликало протести з боку футболістів «Ворскли» й незадоволення на трибунах. Тому варто зупинитися на ньому детальніше. Фол зі сторони Скляра, скоріш за все, мав місце. Але після того команди деякий час продовжували гру. Головний арбітр не бачив моменту порушення і не підходив до лайнсмена, який це порушення міг би бачити. На якій інформації базувалося прийняття рішення – неясно.

Якщо дію Скляра Пасхал розцінив як умисну «відмашку», то крім пенальті півзахиснику мала б бути показана і червона картка. Але цього не сталося – лише попередження.

Пауза, яка пройшла з моменту порушення до призначення пенальті, наелектризувала атмосферу як на полі, так і на трибунах. Надалі навіть правильні рішення головного арбітра матчу викликали негативну реакцію зі сторони вболівальників.

У другому таймі гольових моментів було небагато. На його початку відмінний шанс відзначитися втратив Чеснаков. Володимир пробивав з близької відстані після того, як виявився першим на м’ячі, який невдало вибив захисник «Олімпіка». Сильно і вище воріт.

Гості відповіли вже через три хвилини. Штрафний з хорошої позиції непогано виконав Богданов. Удар у Андрія вийшов підступним – Ткаченко відбив м’яча перед собою. На щастя, першим до нього встиг захисник «Ворскли», який і розрядив ситуацію.

До кінця матчу залишалося ще достатньо часу, але крім нервової боротьби з обох сторін уболівальники практично нічого не побачили.

Якщо говорити про все ту ж стратегію, то полтавці досягли не найгіршого результату. Нічия з конкурентом дозволила зберегти відрив у чотири очки. Чи вдасться його збільшити – покажуть найближчі матчі.

«Ворскла» – «Олімпік» – 1:1 (1:1)

«Ворскла»: Ткаченко, Чижов, Даллку, Чеснаков, Матвієнко, Кравченко (Кобахідзе, 71), Скляр, Коломоєць (Загорулько, 85), Кадимян (Одарюк, 82), Пердута, Ребенок.

«Олімпік»: Махарадзе, Кравченко, Шабанов, Очігава (Федорів, 66), Біленький (Лухтанов, 90+4), Богданов, Поступаленко (Хомутов, 74), Брікнер, Сондей, Моха, Шестаков.

Голи: Кравченко (1) – Моха (27, з пенальті).

Попереджені: Скляр (26), Коломоєць (74), Чеснаков (91) – Поступаленко (29), Махарадзе (30), Очігава (35), Шабанов (75), Брікнер (90+3).

Олександр Данник

Погода