Новини - 19-09-2017, 09:09 - Націоналіст 316

«Авангард»-«Ворскла». Анонс

«Авангард»-«Ворскла». Анонс

«Ворскла» практично ніколи не вважалася кубковою командою в класичному розумінні цього слова.

Якщо не копати надто глибоко й не брати до уваги успіх «Колгоспника», то на рівні СРСР трішки пошуміти нашій команді вдалося лише в сезоні 1989 року. Тоді полтавці дійшли до 1/16 фіналу, обігравши вдома сімферопольську «Таврію» (3:0) і одеський «СКА» (1:0). Здобула мінімальну перемогу «Ворскла» в Полтаві і над вільнюським «Жальгірісом». Але в матчі-відповіді представник елітного дивізіону чемпіонату СРСР не залишив каменя на камені від підопічних Віктора Пожечевського (1:5).

Уже в Кубку України «Ворскла» кілька разів доходила до 1/4 фіналу, аж поки в 2009 році таки не здобула почесний трофей під керівництвом Миколи Павлова.

Здавалося, після цього в менталітеті тренерського штабу й футболістів мав би відбутися певний злам і команда володіла всіма шансами на те, щоб стати кубковою. Втім, у кожному наступному розіграші «Ворскла» вилітала від суперників, які в більшості випадків були аж ніяк не сильніші від неї, а подекуди навіть і слабші. Уже на наступний рік полтавці склали зброю в 1/16 фіналу, поступившись вдома в додатковий час запорізькому «Металургу» (2:3). У сезоні 2010/11 “Ворскла” без шансів програла на виїзді «Карпатам» (0:3), в сезоні 2011/12 – уже першоліговому запорізькому «Металургу» (0:3), а в сезоні 2012/13 підопічні Сергія Свистуна поступилися вдома «Таврії» (2:3).

Не знає значних кубкових успіхів «Ворскла» й під керівництвом Василя Сачка (найкращий результат – 1/4 фіналу). Судіть самі:

– сезон 2013/14 – виїздна поразка по пенальті від друголігового ФК «Тернопіль» (1:1, по пен. 1:3);
– сезон 2014/15 – поразка за сумою двох матчів від «Олімпіка» (0:0 і 0:1);
– сезон 2015/16 – поразка за сумою двох матчів від «Шахтаря» (0:4 і 2:1);
– сезон 2016/17- виїздна поразка від «Дніпра» (0:1).

З усіх перелічених вильотів з Кубку України хіба «Карпати» й «Шахтар» на момент зустрічі вважалися явними фаворитами. Решту команд теоретично можна було перемагати й продовжувати похід за трофеєм. Але …

У нинішньому сезоні першим суперником полтавців в Кубку став краматорський «Авангард». Ця команда наразі займає сьоме місце в першій лізі, має досвідченого тренера Олександра Косевича й велике бажання створити сенсацію на очах власних вболівальників.

Що стосується «Ворскли», то тут цікаво чи стане Василь Сачко розставляти пріоритети. Адже в неділю на полтавців очікує надважливий домашній матч чемпіонату проти «Зорі». Непогано проведена літня трансферна кампанія, в принципі, дозволяє нашому тренеру виставити у стартовому складі футболістів, які отримують менше ігрового часу: Богдана Шуста, Вадима Сапая, Володимира Одарюка, Владислава Кулача та Олександра Кобахідзе. Надавши таким чином додатковий відпочинок деяким основним футболістам. Але чи піде на це Василь Вікторович?

Відзначимо, що пряма трансляція кубкового матчу «Авангард»-«Ворскла» анонсована на офіційному youtube-каналі краматорського клубу (https://www.youtube.com/channel/UCFlQW3BoQWaHUunQZurJH_g). Початок завтра 20 вересня о 18-й годині.

«Ворскла» (орієнтовний склад): Шуст, Пердута, Чижов, Даллку, Сапай, Кобахідзе, Кравченко, Чеснаков, Одарюк, Кулач, Загорулько.

Прогноз fcvorskla.com.ua – 1:2.

Олександр Данник

Погода