Новини - 25-11-2017, 05:11 - Націоналіст 327

«Ворскла» здобуває надважливу перемогу в Маріуполі

«Ворскла» здобуває надважливу перемогу в Маріуполі

Неприємна п’ятиматчева безвиграшна серія «Ворскли» завершилася. І дуже важливо, що стало це в Маріуполі. Місті, яке представляє один з головних конкурентів полтавської команди за місце в чільній шістці.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. Хоча більш настирливими в атаці були саме господарі, які створили найреальніший момент для того, щоб один з нуликів на табло змінився на одиницю. Після пасу Болбата Танковський пробивав з близької відстані, як здавалося, уже без шансів для Шуста, але м’яч ковзнув по правій стійці й залишив межі поля.

Сценарій матчу не мінявся до 55-ї хвилини, аж поки другу жовту картку й за нею вилучення не заробив Скляр. «Маріуполь» отримав чисельну перевагу, але що робити з нею не знав. Натомість Василь Сачко провів заміни й перебудував гру своєї команди. На полі з’явилися Одарюк і Кравченко. Матч «Ворскла» завершувала без номінальних нападників. Але як це не парадоксально, але гольові моменти почали з’являтися у полтавців тільки після того, як вони злишилися в меншості. Спочатку після контратаки три в два Худжамов з труднощами перевів удар Ребенка на кутовий. Після його подачі головою під поперечку пробивав вже Чеснаков – знову Худжамов рятує «Маріуполь». А ось другий кутовий став роковим для господарів. Знову подача з правого флангу, м’яч потрапляє до Шарпара. Вячеслав пробиває по воротах, але цей удар блокується. До честі півзахисника ворсклян, він не виключився з боротьби й дограв епізод до кінця. Що стало несподіванкою для захисників. Удар Шарпара з гострого кута таки знайшов шпарину між Худжамовим і захисниками й м’яч «пірнув» у ворота – 0:1. Йшла 79-та хвилина матчу…

До кінця гри маріупольці так і не змогли поставити перед обороною «Ворскли» якихось надзавдань, і радше полтавська команда була ближчою до того, щоб забити вдруге, ніж господарі до того, щоб зрівняти рахунок.

Важка й надважлива перемога полтавців. Але розслаблятися рано. Вже черех кілька днів командам належить зіграти другий акт вистави. На цей раз кубковий.

«Маріполь» – «Ворскла – 0:1 (0:0)

«Маріуоль»: Худжамов, Неплях, Кирюханцев, Білий, Яворський, Танковський (Тотовицький, 46), Кожанов (Чурко, 65), Мишньов, Фомін, Вакуленко, Болбат (Борячук, 70).

«Ворскла»: Шуст, Чижов, Даллку, Шарпар (Сапай, 92), Чеснаков, Матвієнко, Скляр, Кобахідзе (Одарюк, 62), Коломоєць (Кравченко, 73), Пердута, Ребенок.

Гол: Шарпар, 79.

Попереджені: Фомін, 20, Танковський, 41, Тотовицький, 66 – Скляр, 17, Пердута, 34, Шарпар, 80.

Вилучення: Скляр, 55.

Олександр Данник

Погода