Новини - 03-03-2018, 07:03 - Націоналіст 267

Другий етап чемпіонату «Ворскла» розпочне третьою

Другий етап чемпіонату «Ворскла» розпочне третьою

Після болючої поразки на виїзді від «Зорі» «Ворсклі» не залишалося нічого іншого, як докласти максимум зусиль, щоб реабілітуватися перед своїми вболівальниками й зберегти за собою локальне третє місце в турнірній таблиці.

Отримавши чергову пробоїну в складі (дискваліфікації Сапая й Васіна), Василь Сачко продовжив довіряти перевіреним бійцям. Проблемну позицію лівого захисника цього разу закривав Павло Ребенок, а на його місце в півзахисті вийшов Гегам Кадимян. Не змінив тренер також і воротаря та зв’язку центральних захисників. Богдан Шуст, Ардін Даллку та Володимир Чеснаков знову мали забезпечувати захист полтавських воріт.

Важкі погодні умови, звісно, наклали відбиток на характер гри. У таких випадках дуже часто клас команд нівелюється. Але в першому таймі саме клас «Ворскла» і змогла продемонструвати, використавши мало не всі свої гольові моменти. Єдиною неприємністю стала втрата автора першого голу Юрія Коломойця, який на 17-й хвилині замкнув простріл Кулача. У результаті гольового епізоду пошкодження отримав як нападник ворсклян, так і воротар одеситів. Обидва згодом покинули поле, поступившись місцем на ньому Одарюку й Безруку.

Друге взяття воріт відбулося на 45-й хвилині, коли Кулач вдало прострілив з правого флангу, а Зубейко зрізав м’яча у власні ворота. «Чорноморець» по грі мало чим поступався «Ворсклі», але крім голу Жуніча з офсайду практично нічого створити не зумів.

Другий тайм запам’ятався великою кількістю боротьби й до пори до часу здавалося, що полтавці є господарем ситуації. Але «Ворскла» не була б «Ворсклою», якби сама собі не створила проблеми. На 79-й хвилині банальне закидання вперед стало результативним для гостей. Захисники полтавців не змогли вибити м’яча подалі, а першим на підбиранні виявився Бамба, який метрів з 20-ти спокійно переграв Шуста.

Завершальні десять хвилин пройшли нервово. Міг остаточно знімати всі питання про переможця Кобахідзе, але переграти в очіній дуелі Безрука не зумів. Мав свою нагоду і «Чорноморець», але Матяж, опинившись сам перед воротарем суперника, акцентованого удару так завдати й не зумів.

«Ворскла» здобула важку перемогу й відстояла третю позицію, з якої розпочне другий етап чемпіонату.

«Ворскла» – «Чорноморець» – 2:1 (2:0)

«Ворскла»: Шуст, Кобахідзе (Гіоргадзе, 85), Даллку, Чеснаков, Кадимян (Саків, 92), Скляр, Коломоєць (Одарюк, 25), Шарпар, Пердута, Ребенок, Кулач.

«Чорноморець»: Новак (Безрук, 30), Зубейко, Жуніч, Мамаду Ваг, Люлька, Чорній, Гуті (Семенів, 73), Бобко, Бамба (Матяж, 80), Третьяков, Сільвіо.

Голи: Коломоєць, 17, Зубейко, 45 (автогол) – Бамба, 79.

Попереджені: Даллку, 45 – Бамба, 60.

Олександр Данник

Фото УПЛ

Погода