- 15-04-2018, 09:04 - Націоналіст 323

«Ворскла» бере впевнений реванш у «Зорі»

«Ворскла» бере впевнений	 реванш у «Зорі»

У найближчих трьох турах календар підготував полтавській «Ворсклі» нелегке випробування. Підопічним Василя Сачка по черзі потрібно було зіграти проти всіх призерів минулого чемпіонату – «Зорі», «Шахтаря» й «Динамо».

Звісно, найважливішою була гра саме проти «Зорі», адже луганська команда наразі є головним переслідувачем і конкурентом полтавців у боротьбі за третє місце. Та й відносно недавній розгром, якого «Ворскла» зазнала від «Зорі» на виїзді, суттєво вдарив по самолюбству як гравців, так і вболівальників. На реванш чекати довелося недовго.

Знову ж по грі в першому таймі сказати, що все закінчиться розгомом однієї з команд сказати було важко. На полі йшла приблизно рівна боротьба. На стовідсотковий момент Фаупали не менш стовідсотковим моментом відповів Кулач. Але якщо в першому випадку гравець «Зорі» просто не влучив у ворота з близької відстані після прострілу Громова. То в другому свій не по роках високий клас продемонстрував Лунін.

А ось у другому таймі перевага «Ворскли» була досить відчутною. Гра «Зорі» розладналася після пропущеного голу. На 50-й хвилині Ребенок виконав навіс зі штрафного, Шарпар зробив класну скидку і Чеснаков з близької відстані головою «пробив» Луніна – 0:1.

Остаточно деморалізував луганчан другий гол, який відбувся на 73-й хвилині. Ривок Пердути по правому флангу завершився хорошою передачею на Кулача. Владислав ударом з близької відстані не залишив шансів голкіперу – 0:2.

А остаточний рахунок в матчі встановив Сергійчук, який за кілька хвилин до цього вийшов на поле замість автора другого голу. Михайло отримав гросмейстерський пас від Коломойця, переграв Луніна й вразив уже порожні ворота – 0:3.

У перерві між другим і третім голом Шуста двічі турбував Іурі, але полтавський голкіпер зіграв надійно, провівши в цілому, як і вся команда, блискучий матч.

Сьогодні на похвалу заслуговують абсолютно всі. Перемога в відмінному стилі суттєво підняла шанси «Ворскли» на здобуття бронзових нагород. І тепер, як здається, ледь не все залежить від Костянтина Жеваго.

«Зоря» – «Ворскла» – 0:3 (0:0)

«Зоря»: Лунін, Тимчик, Караваєв (Гордієнко, 71), Чечер, Литвин, Сілас (Андрієвський, 57), Громов, Чеберко, Харатін, Іурі, Фаупала (Луньов, 57).

«Ворскла»: Шуст, Гіоргадзе, Даллку, Чеснаков, Кобахідзе, Шарпар (Скляр, 78), Васін (Одарюк, 75), Пердута, Ребенок, Кулач (Сергійчук, 83), Коломоєць.

Голи: Чеснаков, 50, Кулач, 73, Сергійчук, 90+2.

Попереджені: Чеберко, 84 – Чеснаков, 83, Шарпар, 55, Васін, 65, Одарюк, 81.

Олександр Данник

Погода