Новини - 20-04-2018, 10:04 - Націоналіст 202

Богдан Шуст: “Командний результат – ось що має значення”

Богдан Шуст: “Командний результат – ось що має значення”

Голкіпер “Ворскли” Богдан Шуст в інтерв’ю офіційному сайту Прем’єр-ліги розповів про особисті й командні успіхи, останній переможний матч із “Зорею”, а також про те, що допоможе взяти очки на вихідних у грі з “Шахтарем”.

— Богдане, довелося почути думку, що недільний матч у Запоріжжі — найкращий особисто для Вас за цілий сезон…

— Не звертаю увагу на такі речі. Командний результат — ось що має значення. Думаю, немає у світі футболістів, які би могли радіти своїм успіхам на тлі командних поразок.

— Статистика свідчить, що ця гра для Вас — третя поспіль у Чемпіонаті, проведена без пропущених м’ячів.

— По-перше, це заслуга всіх моїх партнерів, які виходять на поле, починаючи з форвардів. По-друге, сприймаю цей показник як хороший знак для всієї команди: воротар, який мало пропускає, створює цим психологічний комфорт для партнерів.

— Іще про епохальний матч із “Зорею”: крім усього іншого, Ваша команда перевершила суперника щодо володіння м’ячем — 54/46%.

— Вважаю, що наше досягнення — від великого бажання грати. Нещодавно на зібранні ми, футболісти й тренери, домовилися, що не звертаємо уваги на різні фактори, зосереджуючись суто на грі, на результаті… Є ще один важливий фактор, який покращив наші показники: від часу поновлення сезону ми займалися на штучному газоні, а останні два тижні, нарешті, перейшли на трав’яне покриття.

— Погоджуєтеся з тезою, що сім очок відриву до четвертого місця за п’ять турів до фінішу — то майже гарантія здобуття “бронзи”?

— Не погоджуюсь. Якщо так думати, неодмінно виникнуть великі проблеми. Ви ж зверніть увагу на таблицю: по суті, чотири команди мають шанси на третє місце. У нас попереду ціле четверте коло.

— Центральний матч наступного туру Чемпіонату — “Ворскли” з “Шахтарем”. Чого очікувати громадськості, зокрема, пам’ятаючи про те, що в складі донеччан можуть не вийти на поле Тайсон і Феррейра?

— Не сумніваюся, що вони мають, ким замінити їх. Ми ж усі добре розуміємо: клуб, який нещодавно виступав у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, має довгу лавку запасних.

— Наскільки на Вашу команду тисне факт, що за три останні зустрічі вона дев’ять разів пропустила від “Шахтаря”?

— Не те щоб тисне, проте ми пам’ятаємо про це. Мотивує така статистика, якщо чесно. Просто ми усвідомлюємо: в усіх попередніх поєдинках старалися, але тих старань не було достатньо для результату.

— Чи буде достатньо цього разу? Остання перемога полтавців над “гірниками” мала місце три роки тому…

— Відштовхуємося від себе, від того, в якому ми стані. Вважаю, якщо в нас буде неймовірна самовіддача, доля нас винагородить. Маємо вийти на поле з максимальним бажанням перемогти.

Погода