Новини - 05-05-2018, 04:05 - Націоналіст 386

«Ворскла» й «Верес» знову розійшлися без голів

Полтавці не змогли перемогти у Львові.
«Ворскла» й «Верес» знову розійшлися без голів

Матч у Львові між “Вересом” та “Ворсклою” мав дати відповідь на питання з єврокубковим підтекстом.

Полтавчани мали підтверджувати свої претензії на бронзу чемпіонату, тоді як суперник міг лише нав’язати “Маріуполю” боротьбу за путівку в Лігу Європи.

Обидві команди зіткнулися з чималими проблемами у зоні захисту. Для “Ворскли” втрата Даллку, Чижова і Чеснакова утворила нову пару центральних оборонців – допомагати молодому Гіоргадзе мусив номінальний півзахисник Скляр.

Перший момент виник на 10-й хвилині, коли цікаву комбінацію господарів поля перервав прапорець бокового арбітра – в офсайд потрапив Степанюк. “Ворскла” відповіла набагато гостріше – перехоплення біля штрафного майданчика суперника створило чисельну більшість в атаці, але Кобахідзе змарнував шанс відкрити рахунок, пославши м’яч з далекої дистанції значно вище поперечини. А поруч відкривалися партнери для більш перспективного розіграшу.

Команди двічі обмінялися попередженнями. На гру рукою Каленчука і покаранням за розмови Лук’янчука, своїми жовтим картками відповли Гіоргадзе, зриваючи небезпечну атаку суперника, та Пердута, симулюючи порушення у карному майданчику Бандури.

Під кінець першого тайму ворскляни почали більш активно грати на половині поля “Вереса”. Як наслідок гарматний удар зі штрафного у виконанні Кулача міг стати результативним, але на заваді стала точність. Також реальний шанс відкрити рахунок мав Кобахідзе, але у ближньому протистоянні не проштовхнув м’яч повз голкіпера.

Друга половина гри розпочалася з гола в ворота “Ворскли”, але забив Степанюк з положення “поза грою”, що чітко зафіксував арбітр. Відразу Шарпар небезпечно сфолив перед лінією штрафного майданчика, отримавши чергову жовту картку в матчі. Карасюк завдав сильного удару в верхній кут воріт, але Шуст продемонстрував чудеса реакції, перевівши м’яч у штангу. Кравченко відповів пострілом зльоту, Бандура за рахунок обраної позиції проблем не мав.

Щоб витиснути гру на половину поля “Вереса”, Сачко випускає Сергійчука замість Кобахідзе. Гра обох команд у атаці значно активізувалася, та реально роботи голкіперам не додалося.

На 68-й хвилині хороша комбінаційна атака полтавчан закінчилась акцентованим ударом Кулача по воротах Бандури, але кидок захисника перервав політ м’яча. Гравці гостей апелювали до арбітра, вважаючи, що була гра рукою, та Кутаков пенальті призначити не наважився. Ще за кілька хвилин Владислав міг забивати після скидки Коломойця, але вкотре в матчі удар відбувся вище воріт. Засмучений Кулач поступився місцем на полі Одарюку.

“Верес” відчув, що така гра може закінчитися пропущеним м’ячем, провів контратаку і нагадав про наявні кадрові проблеми у захисті суперника. Кожанов вийшов на ударну позицію, але стійка врятувала ворота Шуста.

Міг забивати створити гол-шедевр Сапай. Лівий захисник полтавчан, не чекаючи доки м’яч опуститься на газон, щосили вгатив з-за меж штрафного майданчика, але Бандура встиг переправити кулю в поперечину воріт.

До кінця матчу обидві команди намагалися втілити свої атакуючі плани в забитий гол. Обмінялися ударами в бік воріт після розіграшу кутових Кравченко й Волошинович. Але відзначитись в цей день жодній з команд так і не вдалося. 0:0 – “Ворскла” втрачає дорогоцінні два залікові бали.

Погода