Новини - 20-05-2018, 08:05 - Націоналіст 612

Ворскла завойовує бронзові нагороди

В напруженому матчі Ворскла здобуває бронзові нагороди.
Ворскла завойовує бронзові нагороди

Недільний матч між «Ворсклою» та «Зорею» для полтавського футболу мав історичне значення. Уперше за останні 20 років наша команда так близько підійшла до здобуття бронзових нагород. Для реалізації заповітної мрії необхідно було не програти.

Початок матчу показав, що жодна з команд не буде стрімголов бігти впред – надто великою була ціна помилки. Гра більше нагадувала шахову партію. Моментів було обмаль. Найнебезпечніший з них у першому таймі мала «Ворскла». На 34-й хвилині Кравченко хорошою передачею вивів сам на сам з Луніним Ребенка. Павло почав обігрувати голкіпера і дозволив стражу воріт «Зорі» вибити м’яча.

Другий тайм видався більш багатим на моменти й голи. Відчувалося, що гра йде до першого взяття воріт. Кому вдасться забити – той і отримає все. На щастя, це вдалося зробити саме «Ворсклі». На 66-й хвилині ідеальна передача з лівого флангу в виконанні Ребенка знайшла в штрафному майданчику Кулача, який невідпорно пробив головою в лівий від Луніна кут воріт – 1:0

Після пропущеного голу тренер «Зорі» здійснив подвійну заміну. На поле вийшли Прйима й Кочергін. Останній на 84-й хвилині міг повернути інтригу в «бронзове протистояння», але, пробиваючи без перешкод з меж карного майданчика, свою міні-дуель Шусту програв.

Розв’язка ж матчу відбулася в компенсований арбітром час. Причому зіграли заміни Василя Сачка. Сергійчук «продавив» Опанасенка й перетворив не зовсім точний пас від партнера у вихід сам на сам з воротарем. Михайло міг пробивати сам, але в останній момент відпасував на Васіна. Півзахисник «Ворскли» вразив порожні ворота – 2:0.

Відразу після фінального свистка на поле для святкування разом з футболістами вибігли вболівальники. Вони чекали цього моменту 21 рік. І нарешті дочекалися!

«Ворскла» (Полтава) – «Зоря» (Луганськ) – 2:0 (0:0)

Голи: Кулач, 66, Васін, 92.

«Ворскла»: Шуст, Чижов, Даллку, Сапай, Чеснаков, Кобахідзе (Васін, 85), Кравченко (Скляр, 81), Шарпар, Пердута, Ребенок, Кулач (Сергійчук, 72).

«Зоря»: Лунін, Сваток, Опанасенко, Андрієвский, Караваєв, Громов, Чечер (Прийма, 70), Сілас (Кочергін, 70), Чеберко, Фаупала, Фрейтас (Луньов, 46).

Олександр Данник

Погода