Інтерв'ю гравців, тренерів - 22-04-2017, 09:04 - Націоналіст 273

Василь Сачко: «Будемо робити висновки»

Василий Сачко

Матч «Дніпро»-«Ворскла» прокоментував головний тренер полтавців Василь Сачко:

– Як не налаштовували ми хлопців, на жаль, «Дніпро» виглядав більш зібрано, грав більш компактно. Ми не маємо права пропускати такі голи, як сьогодні. «Дніпро» скористався нашими помилками в обороні: добре забив у першому таймі, а в другому грав уже за рахунком. Ми акцентували увагу на флангових гравцях, на ударах з середньої та дальньої дистанцій, намагалися, але у нас не вийшло. «Дніпро» заслужено переміг, і ми вітаємо його з перемогою.

– Як вам вдається мотивувати гравців в ситуації, коли через схеми чемпіонату вашій команді нічого і не потрібно?

– У таких же умовах знаходиться і «Дніпро». Футболіст, виходячи на поле, вже мотивований. Тим більше у нас багато змін, є хлопці, які повинні доводити в кожній грі. Але хтось мене не почув, хтось щось не зрозумів. Будемо робити висновки, проводити ротацію, дивитися в майбутнє. Наше завдання – визначитися до кінця чемпіонату, з ким можна продовжувати працювати.

– Сьогодні, як ніколи, було багато передач в нікуди. Це брак взаєморозуміння або технічної майстерності?

– Футбол – це командна гра. Команда повинна працювати і відчувати. І якщо ми просимо нападника вбігати в ту чи іншу зону, він повинен це робити. Мені теж хотілося б більшого від команди в атаці. Потрібно вичавлювати з моментів максимум. Бракує мікроепізодів, технічної майстерності. А без м’яча, звичайно, важко грати: обрізаються, і потрібно бігти назад. Два-три рази прогнали так тебе – і в наступний раз думаєш, бігти чи вперед. З цим теж є питання.

– Ви сказали, що акцентували увагу на флангах, але, здалося, що як раз там ви і програли …

– «Дніпро» зіграв сильно. Ми знали що це мобільна і швидка команда. У першому таймі у нас випав ряд футболістів. Ми перебудувалися, зробили заміни, але вони вже ні до чого не привели, тому що пропустили другий м’яч, і було важко зібрати команду. Такі ігри бувають. Є багато змін, перестановок в команді. Нам потрібно працювати, аналізувати свої помилки. Найбільше мене турбує питання самовіддачі і бажання. У цьому компоненті нас «Дніпро» сьогодні переграв.

Погода