- 16-08-2018, 01:08 - admin 1021

Як це було. Сезон 1996/97. «Чорноморець»-«Ворскла» (відео)

Відеоогляд матчу, в якому "Ворскла" здобула одну з найгучніших своїх перемог в дебютному вищоліговому сезоні.
Як це було. Сезон 1996/97. «Чорноморець»-«Ворскла» (відео)

Після дебютних перемог у вищій лізі над «Прикарпаттям» і «Кременем» ніхто в Полтаві не впадав у ейфорію. Більше того, наступний виїзд уболівальники «Ворскли» чекали з певною пересторогою.

Полтавці вирушали в гості до срібного призера останнього чеміпонату – одеського «Чорноморця». У складі одеситів тоді виступали такі знані по мірках українського чемпіонату майстри, як Дмитро Парфьонов, Тимерлан Гусейнов, Олександр Зотов. Вийшли на поле також і не менш відомі футболісти, які в майбутньому одягатимуть футболку «Ворскли» – Сергій Долганський, Сергій Леженцев та Володимир Мусолітін.

Матч закінчився сенсацією. Саме так можна назвати розгром одного з номінальних фаворитів чемпіонату зухвалим дебютантом.

З цим матчем пов’язана ще одна цікава історія. У ті часи УТ-1 не балував глядачів трансляціями футбольних матчів, показуючи переважно ігри за участю київського «Динамо». Тому дізнатися результат матчу за участю улюбленої команди можна було або з спортивних новин, в яких його могли повідомити пізно ввечері, або взагалі на наступний день. Тому деякі вболівальники відразу після закінчення матчів прямували до головного відділення пошти, щоб зателефонувати безпосередньо на стадіон, який приймав матч. Так трапилося і ввечері 28 липня 1996 року. Кілька вболівальників таки додзвонилися в Одесу і почули в слухавці результат – «3:0». Звісно, вони подумали, що виграв «Чорноморець», так як до матчу фаворитом були саме одесити. Після того, як на іншому кінці проводу уточнили, що перемону здобула саме «Ворскла», полтаці ще довго не могли в це повірити й сумнівалися, чи не розіграш їх?

Як «Ворскла» здобула одну з найгучніших перемог у своєму дебютному сезоні в вищій лізі ми пропонуємо згадати за допомогою відеоогляду матчу від телекомпанії UTA.

Погода