- 24-07-2015, 09:07 - sasa 146

Мотоболісти \”Колоса\” зіграють товариський матч з \”Дружбою\”

Мотоболісти \”Колоса\” зіграють товариський матч з \”Дружбою\”

У суботу, 25 липня, у Стовбиній Долині відбудеться черговий товариський матч за участю мотобольних команд Полтавщини, в якому \”Колос\” (Нові Санжари) прийматиме \”Дружбу\” (Мачухи).

Гра, яка розпочнеться о 17:00, буде останнім етапом підготовки новосанжарського \”Колоса\” перед запланованим виїздом до Литви, в якій наші земляки зіграють міжнародні товариські матчі з \”Мілдою\” (Кретинга) та \”Бартуваю\” (Скуодас).

Свого часу новосанжарці неодноразово грали з командою зі Скуодаса – ще у Першій лізі чемпіонату СРСР. Перше офіційне протистояння між ними відбулося у 1984 році, коли \”Сільгосптехніка\” (Скуодас) упевнено виграла чемпіонат Першої ліги. Тоді – 2 травня 1984 року – у матчі першого туру чемпіонату СРСР \”Колос\” у Стовбиній Доліні програв мотоболістам Скуодаса – 0:2, у а другому колі чемпіонату СРСР – 8 серпня – \”Колос\” програв у Скуодасі – 3:4. Інша ж литовська команда – \”Мілда\” (також мала назви \”Швітуріс\” і \”Жямуктехніка) була старожилом вищої ліги чемпіонату СРСР і двічі виборювала бронзові медалі (1986, 1988). Протягом останніх років литовські мотоболісти успішно виступають у чемпіонаті ЦЄМЛ (Центральноєвропейської мотобольної ліги), в якій представлені команди з Прибалтики та Білорусі, а раніше грали й українські команди.

У той же час литовська \”Мілда\” – також 25 липня – зіграє у німецькому місті Кірспе (неподалік Дортмунда) у міжнародному мотобольному турнірі \”Торнадо-Опен\”, в якому виступатимуть й три німецькі команди: \”Торнадо\” (Кірспе), \”Мальш\” і \”Леверкузен\”. Це буде своєрідний бліц-турнір, в якому за 6 годин буде зіграно всі 6 матчів.

Аркадій СПИЦЯ

Погода