Новини - 07-04-2010, 11:04 - sasa 1689

Тринадцята медаль Геннадія Закладного

Тринадцята медаль Геннадія Закладного

Цьогорічний березень приніс багато радощів і сподівань полтавським шанувальникам пінг-понгу.

Спочатку в Донецьку на чемпіонаті України з настільного тенісу полтавець Геннадій Закладний завоював дві медалі. Срібну – у чоловічому парному розряді з Іваном Катковим (Суми) і бронзову –  у парному змішаному розряді з Анастасією Рибкою (Київ). Таким чином в активі нашого земляка \”назбиралося\” вже 12 медалей, які він завоював на чемпіонатах України протягом останніх шести років. Серед них – три золоті. Володарем такого вагомого медального арсеналу Геннадій Закладний став після того, як закінчив річне навчання у Стокгольмі у Шведській академії настільного тенісу.

Геннадія, без сумніву, можна вважати одним з найстабільніших та найуспішніших спортсменів Полтавщини протягом останніх п\’яти років. Він також завоював 5 медалей на всесвітніх Дефлімпійських іграх (2005 року – в Австралії і 2009 року – на Тайвані), за що був двічі нагороджений державними нагородами з рук Президента України. А ще полтавець має в своєму активі численні медалі світових та європейських дефчемпіонатів.Та незабаром Геннадій Закладний зможе завоювати свою вже 13-ту медаль на чемпіонатах України. Причому ця нагорода є і сенсаційною, і прогнозованою. Вона буде здобута за підсумками командного чемпіонату України серед чоловічих клубів національної Суперліги. Також у березні в Полтаві відбувся 4-й тур чоловічої Суперліги, після якого полтавська команда \”Енергія\” (головний тренер – заслужений майстер спорту Микола Закладний, батько Геннадія) зміцнила свої позиції в турнірній таблиці. \”Енергія\” як і раніше посідає 2-ге місце, але тепер її відрив від третього місця становить вже 2 очка. У рідних стінах у 7 матчах 4-го туру полтавці здобули 5 перемог і зазнали 2 поразки (одну – від явного лідера донецького \”Норду\”, другу – від середнячка \”Донбасу\” з Волновахи).


Турнірне становище чоловічих команд Суперліги має такий вигляд:
                                           Очки
1. \”Норд\” (Донецьк)            56
2. \”Енергія\” (Полтава)        48

3. \”ПАСС-Авто\” (Чернігів)        46
4. \”Грета\” (Дружківка)        41
5. \”Донбас\” (Волноваха)        40
6. ПНТУ (Полтава)            39

7. \”Промкрепьож\” (Дружківка)    33
8. \”Альфа-аеротур\” (Чернівці)        33

Вперше в історії українського настільного тенісу команда з Полтавщини може стати призером клубного чемпіонату України серед чоловічих команд Суперліги. Цей турнір серед найсильніших українських команд завершиться у травні – до Дня Перемоги – коли в Донецьку відбудуться матчі заключного, 5-го туру. Саме там Геннадій Закладний зможе офіційно оформити свою 13-ту медаль чемпіонатів України з настільного тенісу. А разом з Геннадієм призерами національної Суперліги зможуть стати його товариші по полтавській команді \”Енергія\”: Микола Рубан, Роман Норкін, Віталій Левшин, Валерій Ткачов і Сергій Коваль. І якщо у Донецьку наші земляки в останніх офіційних матчах клубного чемпіонату України 2009-2010 років продемонструють таку ж наполегливість, як і в усіх матчах перших чотирьох турів, то вони стануть вперше в історії срібними призерами національної клубної Суперліги.

Також варто зазначити, що у цьогорічному клубному чемпіонаті України з настільного тенісу в чоловічій Суперлізі, також вперше в історії, виступили одразу дві полтавські команди \”Енергія\” і СК ПНТУ, яка представляла Полтавський техуніверситет. І саме цей факт демонструє сучасний стан розвитку настільного тенісу в Полтаві.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода