12-й гравець - 10-01-2012, 02:01 - sasa 106

І знову – другі!

І знову – другі!

\”Завтра граємо зимовий турнір. Час – чотири години. Місце – спорткомплекс. Будемо раді бачити\” – саме такі слова пролунали в телефонній трубці напередодні очікуваних традиційних січневих фанатських змагань з міні-футболу, присвячених Дню народження полтавського клубу \”Ворскла\”. Команда \”Полтавщини-спорт\” традиційно подала спільну заявку з сайтом уболівальників. Відлік до початку турніру-2012 почався відразу по закінченню минулорічних поєдинків, адже друге місце сайтівцям вже сиділо в печінках, налаштовувались виключно на перемогу.

Через певні труднощі з організацією в боротьбу вступила дещо обмежена кількість учасників. До умовних господарів, команди \”WGLife\”, додалися фіналісти попередніх двох розіграшів fcvorskla.com.ua, амбіційний колектив UBS і рішучі хлопці-автофани. Через об\’єктивні обставини не змогли виставити бойовий склад полтавські журналісти, тому спільним рішенням було вирішено замінити їх на збірну присутніх фанатів з милозвучною назвою \”Арочка\”.

Вкотре автор цих рядків тяг жереб на правах капітана. \”Одиничка\” подарувала зручний календар і символічну надію – нас влаштовувала виключно вершина п\’єдесталу. Задача перед командою поставлена ясна і конкретна – перше місце. Все інше мало сприйматися, як невдача. За регламентом п\’ять команд мали зіграти кожна з кожною і за результатами скласти турнірну табличку. В разі однакової кількості очок до уваги бралися очні протистояння, потім різниця забитих-пропущених м\’ячів і, нарешті, кількість забитих. Все просто.

Матч-відкриття – фаворит – fcvorskla.com.ua проти темної конячки \”Арочки\”, ключовими фігурами якої мали стати нещодавні гравці основного складу сайтівців. Доки нові партнери шукали порозуміння на полі, \”ворскляни\” швиденько відкрили рахунок – відзначився редактор тижневика \”Полтавщина-спорт\” Станіслав Майзус. Та раділи гравці у білих футболках не довго. Точний удар суперника в кут – і все треба починати спочатку. Сайтівці не знітились і, ввімкнувши швидкості, знову здобувають перевагу – прекрасну комбінацію завершив точним пострілом Володимир Хоміч. Комфортним зробив рахунок Ігор Ізотов. Його не зміг зупинити ні захист, ні голкіпер – 3:1. Часу \”Арочці\” вистачило лиш на те, щоб скоротити розрив. Фінальний свисток приносить перші залікові три бали. Вдалий початок.

Наступний матч продемонстрував позамежну зарядженість на гру обох команд. Автофани обіграли колектив UBS з приємним рахунком 2:0. Але хай не вводять в оману цифри – перемога далася \”автомобілістам\” дуже нелегко. Градус напруги зашкалював, поступатися ніхто не хотів, на полі спалахували пристрасті. Та після свистка усі тиснули суперникам руки – атмосфера у спорткомплексі була того вечора дуже дружньою.

 

Наступна гра звела двох потенційних претендентів на \”золото\”: \”WGLife\” проти fcvorskla.com.ua. Фанати віддали ініціативу, побудувавши гру на контратаках. І тактика виправдала себе – доки сайтівці лупили по горобцях, стійках і по голкіперу суперників, фанати забивали. Тричі був змушений виймати м\’яч із сітки воротар-ветеран Паша- \”буровик\”, який вкотре перед турніром пообіцяв після останнього матчу повісити бутси на цвях. Гол престижу зміг заштовхати з чергової спроби Володимир Хоміч. 3:1 – заслужена перемога \”WGLife\”.

Потім \”Арочка\” з UBS вирішили подарувати глядачам свято відкритого футболу. Обидві команди просто знехтували захистом власних воріт і усіма силами рушили на суперника. Раз за разом гравці змушували радісно схоплюватись із сидінь своїх прихильників. Рахунок 4:2 на користь UBS красномовно свідчить про яскравий атакуючий спектакль у виконанні обох команд.

Вирішили не відставати гравці і в наступному поєдинку. Знову напруження до останніх секунд, злива голів і матч за розподіл майбутніх призових місць. Автофани у надважкому протистоянні здобули принципову перемогу над \”WGLife\” – 3:2. Відповідальні особи з цікавістю заворушилися, прикидаючи шанси команд. Кінцівка турніру обіцяла бути багатообіцяючою.

У колективі fcvorskla.com.ua були зроблені висновки з неприємної поразки у попередньому матчі. На гру з UBS команда вийшла, повна рішучості не дати суперникам жодного шансу. Важка тягуча гра, переважно на підступах до штрафного майданчику, в якій на перший план вийшов порядок у тактичних побудовах. З цим краще справились сайтівці – голеадор Вова Хоміч забив свій черговий м\’яч. Грамотно побудувавши захисні редути, команда довела матч до потрібної перемоги.

Тим часом \”Арочка\” несподівано завдає поразки \”автомобілістам\” – 2:0, а у розбірках фан-клубів сильнішими виявились біло-зелені – 2:1. Варто відзначити, що перемога \”WGLife\” виявилась непростою – програючи по ходу зустрічі, вони зуміли зібратись і не лише зрівняти рахунок, а й вирвати дорогоцінні три очки.

Прийшла пора вирішальних поєдинків. Командам fcvorskla.com.ua і \”Автофани\” для збереження шансів на першу сходинку в турнірній таблиці необхідна була лише перемога. Матч вийшов справжньою окрасою змагань. Надмотивовані сайтівці вийшли з готовністю дати бій на кожному клаптику поля. Таке відношення не могло залишитись без нагороди –  Ізотов відкриває рахунок. Автофани спробували переломити хід поєдинку, та отримали другий гол у свої ворота – в одній з контратак автор цих рядків віддавав на порожні ворота, але відзначитись комусь із партнерів не судилося, адже після рикошету від захисника м\’яч підступно перетинає лінію воріт. Гра мала такий характер, що навіть рахунок 2:0 не дозволяв бодай кількасекундну паузу. Другий тайм почався з відчайдушних атак \”автомобілістів\”. Захист на чолі з Юрієм Хомічем працював на повну потужність. Та втримати ворота сухими не вдалося – в одному з епізодів рахунок став 2:1.

Буває таке, що гравець упевнений у реалізації стандарту. Саме з такою рішучістю розбігався Віталій Сонікссон перед прямим ударом з центра поля. Куля, не зачепивши нікого на своєму шляху, ввігналася в нижній кут воріт повз ошелешеного голкіпера. 3:1 – курйозний гол, який знову встановлює різницю у два пункти. Добив автофанів кращий бомбардир команди у цих змаганнях Володимир Хоміч – 4:1.

Та всі намагання сайтівців виявились марними. Команда \”WGLife\” здобули чергову перемогу – 2:0 над \”Арочкою\” і у підсумку лише за додатковими показниками випередила збірну команду сайта уболівальників та \”Полтавщини-спорт\”. Знову другі… Сил на емоції вже не вистачило. Залишається лише подякувати організаторам за неповторну атмосферу, дружнє спілкування і незабутні враження. Привітання з днем народження улюбленої команди вдалося на всі сто відсотків.

Віталій Сонікссон

Погода