Ретро - 10-03-2019, 08:03 - admin 1094

Від Леженцева й Ковтуна до Кане й Чижова

Від Леженцева й Ковтуна до Кане й Чижова

Підсумок матчу останнього туру проти «Десни» крім результату був цікавий ще й тим, що закінчувала його «Ворскла» вдев’ятьох.

Подібне з полтавською командою трапляється не вперше. 26 травня 1998 року «Ворскла» вдома приймала запорізький «Металург». У першому таймі пряму червону картку отримав захисник «біло-зелених» Сергій Леженцев. А вже ближче до закінчення зустрічі за фол останньої надії був вилучений і воротар Андрій Ковтун. Оскільки всі три заміни на той час Віктор Пожечевський уже використав, то місце на останньому рубежі довелося зайняти польовому гравцеві – Андрію Хомину. На момент другого вилучення гості вигравали 1:0. До кінця матчу вони встигли забити другий гол, а «Ворскла» вже вдев’ятьох спромоглася на гол престижу в виконанні Сергія Чуйченка.

7 серпня 2011 року два вилучення в матчі проти київського «Арсенала» заробили вже підопічні Миколи Павлова. Наприкінці зустрічі прямі червоні картки отримали Олексій Курилов та Роман Безус. Щоправда, на момент вилучень полтавці вже поступалися з рахунком 0:2, тому ці рішення Віталія Годуляна вже суттєво не впливали на підсумковий результат.

Якщо вже зайшла мова про вилучення в складі «Ворскли», то варто відзначити ще два цікаві моменти. Найбільше вилучень у складі нашої команди заробив Арменд Даллку. Албанський легіонер бачив перед собою «червоне світло» шість разів.

Також футболісту «Ворскли» й досі належить рекорд по найбільш ранньому вилученню. 3 квітня 2005 року захисник Владімір Сандуловіч вже на другій хвилині виїздного матчу проти «Дніпра» отримав пряму червону картку від київського арбітра Ігоря Іщенка за фол останньої надії. Той матч підопічні Володимира Мунтяна програли з рахунком 1:3.

Олександр Данник

Погода