21.04.1981.
Ворскла (Полтава) - Дніпро (Черкаси)
1 : 0


Друга ліга. 5 зона


Ворскла 1 : 0 Дніпро
Ворскла (Полтава) Дніпро (Черкаси)
21.04.1981. 19:00
5 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 10000 глядачів (вміст 34000)
 
Суддя: Олександр ЄФРЕМОВ (Луганськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ЛИСЕНЧУК Геннадій Вр СРСР ЛУЦЕК Веніамін
Пз СРСР БЛІНОВ Олег Пз Україна ЯРЕМЧУК Іван
Пз СРСР ТОМІЛІН Євгеній Пз СРСР ДУГІН Григорій
Зх СРСР МАРМАЧ Юрій Зх СРСР КОРЯКІН Сергій
Зх СРСР БАХУРИНСЬКИЙ Петро Зх Україна ТИМОФЕЄВ Микола
Пз СРСР ВАКУЛЬЧУК Олег Пз СРСР КОСТРИЦЬКИЙ Олександр
Пз СРСР РОТАНЬ Петро Зх СРСР НАУМЕНКО Юрій
Пз СРСР ГОРДЕЙ Дмитро Нп СРСР СЕРЕДЕНКО Сергій
Пз СРСР ШВАЙЧЕНКО Микола Нп СРСР ЖИЛІН Володимир
Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій Зх Україна САВЕЛЬЄВ Володимир
Нп СРСР БАСС Валерій Пз СРСР СЛАВІНСЬКИЙ Петро
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп СРСР УТКІН Василь Нп СРСР ГЛАДКИЙ Ігор
Нп СРСР ПОПОВИЧ Віктор  
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Володимир АКСЬОНОВ Україна Олександр ТОЛСТОЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
УТКІН Василь
БЛІНОВ Олег
substitution.png ?
ПОПОВИЧ Віктор
БАСС Валерій
substitution.png ?
? substitution.png ГЛАДКИЙ Ігор
СЕРЕДЕНКО Сергій
ТОМІЛІН Євгеній penalty_scored.png 90

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ПОТРІБЕН ТОЧНИЙ ПАС


«Минулого вівторка полтавський «Колос» у себе вдома зіграв матч з командою «Дніпро» (Черкаси). Початок був багатообіцяючим. Небезпечно пробив по воротах гостей П. Ротань. Захисник П. Бахуринський зі штрафного удару майстерно, направив м'яч у верхній кут воріт, але воротар «Дніпра» зумів парирувати його на кутовий. І найбільше запам'ятався момент, коли м'яч ось-ось мав перетнути лінію воріт «Дніпра» — захисники встигли відбити його в поле.
Все це сталося на початку першого тайму. Надалі гра обох команд набрала метушливого характеру. Суперники лише по кілька секунд тримали в себе м'яч, не доводячи задуманого до кінця. Причиною цього було безліч неточних пасів, невміння деяких футболістів зупинити м'яч. У господарів цим особливо грішили Д. Гордєй, В. Бас, І. Мартиненко. А відтак годі й говорити про цікаву чи змістовну гру.
Прикладом протилежного сказаному все ж послужили дві точні і гострі передачі в штрафний майданчик. Завдяки одній з них нападаючий гостей, знаходячись між двома захисниками «Колоса», головою красиво забив гол. Однак судді його не зарахували, вказавши на офсайд. Наприкінці матчу уже П. Ротань вийшов на таку ж передачу, але м'яч після його несильного удару став легкою здобиччю воротаря.
Замість яскравих епітетів, до матчу слід зробити зауваження щодо надто жорсткої гри окремих футболістів. Через травму, наприклад, тренерам «Колоса» довелося замінити центрального напівзахисника Ю. Москальця. А у полтавців неспортивною грою виділявся О. Блінов. Саме він затримав недозволеним прийомом нападаючого «Дніпра», і після виконання штрафного удару м'яч побував у воротах «Колоса», який, як уже вище говорилося, не був зарахований. Дуже важливо, щоб поведінка зовсім юного футболіста не залишилася поза увагою тренерів, щоб належну оцінку їй дали і товариші О. Блінова.
Глядачам не сподобалося і суддівство матчу. Свисток арбітра республіканської категорії О. Єфремова з Ворошиловграда досить часто звучав невпопад, на користь команди, яка провинилася.
Матч закінчився з рахунком 1:0 на користь господарів поля. Гол на 90-ій хвилині матчу з пенальті забив Є. Томілін. Після п'яти турів «Колоса» шість очок».


А.НАДІН.
«Зоря Полтавщини» № 97 (14797), 23 квітня 1981 (четвер).


Результат радує, гра — ні


«Черговим суперником полтавського «Колоса» була футбольна команда черкаського «Дніпра».
Гості до звітного матчу перебували на передостанньому місці в турнірній таблиці, господарі — тринадцяті. Чи слід говорити, що поєдинок для обох команд був важливим, особливої полтавцям. Вони досить вдало стартували і звичайно ставили завдання добитись перемоги. Та все ж поєдинок для господарів спершу склався драматично. Півзахисник Юрій Москалець одержав травму і змушений був залишити поле. Втративши диспетчера команди, «Колос» ніяк не міг налагодити гру. Навіть в епізоді, котрий мав закінчитися взяттям воріт, полтавці розгубились.
Відмінну передачу Петра Ротаня не використовують Олег Блинов і Валерій Бас. Лише у другому таймі полтавці підвищили темп і заволоділи ініціативою. Олег Вакульчук на великій швидкості входить в штрафний майданчик «Дніпра». Але тут його збивають з ніг.
Пенальті. Його чітко виконує Євген Томілін. Отже, 1:0.
«Колос» зараз має 6 очок і співвідношення м’ячів 4:4. Та сама гра «Колоса» ще не зовсім задовольняє: одні не досить підготовлені фізично, інші не відчувають повного взаєморозуміння з партнерами.
Наступні матчі «Колос» проводить на виїзді: 24 квітня зустрічається з «Металургом», а 29 квітня в Павлограді — з «Колосом».


В. Слюсар.
«Комсомолець Полтавщини» № 49 (3673), 23 квітня 1981 (четвер).

Фото гри


"Колос" - "Дніпро" Черкаси (Чемпіонат СРСР. 1981. Друга ліга. V зона. 5 тур)

Погода