20.10.1981.
Ворскла (Полтава) - Нива (Вінниця)
3 : 1


Друга ліга. 5 зона


Ворскла 3 : 1 Нива
Ворскла (Полтава) Нива (Вінниця)
20.10.1981. 10:05
46 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ШУРЕНКОВ Андрій Вр СРСР ДОЛИНСЬКИЙ Сергій
Зх СРСР НЕСТЕРЕНКО Валерій Пз СРСР ЛИСИК Ігор
Зх СРСР ЕПОВ Михайло Зх СРСР БОНДАРЕНКО Юрій
Зх СРСР МАРМАЧ Юрій Зх Україна РУДЕНКО Сергій
Зх СРСР БАХУРИНСЬКИЙ Петро Зх СРСР ВИШНЕВСЬКИЙ Іван
Пз СРСР ВАКУЛЬЧУК Олег Пз СРСР КАСАНОВ Паша
Пз СРСР РОТАНЬ Петро Пз СРСР КОЗАР Орест
Пз СРСР МАНГАСАРЯН Армен Пз Україна ЗАЯЦЬ Ярослав
Пз СРСР ШВАЙЧЕНКО Микола Зх Україна СОБОТЮК Сергій
Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир Зх Україна ПРОЦЮК Сергій
Нп СРСР ПАВЛОВ Сергій Пз СРСР МОКШАК Олег
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Пз СРСР ТЮКОВ Володимир Пз СРСР ШИМАНСЬКИЙ Віктор
  Зх Україна ШАМЕНКОВ Ігор
  Пз СРСР ЩУР Микола
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Володимир АКСЬОНОВ СРСР Іван ТЕРЛЄЦКІЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ТЮКОВ Володимир
ПАВЛОВ Сергій
substitution.png ?
? substitution.png ШАМЕНКОВ Ігор
ПРОЦЮК Сергій
? red_card.png ШИМАНСЬКИЙ Віктор
ЗАЯЦЬ Ярослав
? substitution.png ЩУР Микола
ШВАЙЧЕНКО Микола goal.png ?
ПАВЛОВ Сергій goal.png ?
ВАКУЛЬЧУК Олег goal.png ?
22 goal.png КОЗАР Орест

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ПЕРЕМОГА ПІД ЗАВІСУ

«Шість місяців тривав сезон на стадіонах республіки серед команд п'ятої зони другої ліги. Заключний матч полтавський «Колос» провів 20 жовтня проти вінницької «Ниви». Гості вже здобули срібні медалі чемпіонату України, і результат цієї зустрічі ніяк не впливав на їх турнірне становище. «Колос» з перших хвилин повів атаки на ворота гостей, прагнучи реабілітувати себе в очах глядачів за бліду і невиразну гру в попередньому матчі з спартаківцями Житомира.
Правда, рахунок відкрили гості — на 22 хвилині. Микола Швайченко відквитав гол. А на перерву футболісти пішли з рахунком 2:1 на користь «Колоса» — м'яч провів Сергій Павлов. У середині другого тайму погасло світло. Коли через 22 хвилини ліквідували аварію, полтавці заграли ще активніше. Болільники дочекалися ще одного гола. Його забив Олег Вакульчук. 3:1 — на користь «Колоса». Висновок один: команда, якщо захоче, може досить результативно грати.
Отже, «Колос» набрав 38 очок із 88 можливих. До наступного сезону...».

А. НАДІН,
суддя республіканської категорії з футболу.
«Зоря Полтавщини» № 243 (14943), 22 жовтня 1981 (четвер).

ПЕРЕМОГА ПІД ЗАВІСУ СЕЗОНУ

«Останній календарний матч сезону-81 полтавський «Колос» провів з срібним призером чемпіонату України вінницькою командою «Нива». Полтавці, котрі в ході турніру виступали нестабільно, заключну гру провели з повною віддачею і перемогли з рахунком 3:1.
Як же пройшов звітний матч? Незважаючи на деяку ігрову перевагу господарів поля, більш технічні гості використали незлагодженість дій полтавців, і нападаючий Орест Козар відкрив рахунок. «Колос», у якого не виходили завершальні удари по воротах, намагався вивести на ударну позицію у штрафний майданчик гостей своїх нападаючих. Саме з такого положення, одержавши відмінну передачу, полтавець Микола Швайченко зрівняв рахунок. Не пройшла секундна стрілка й одного кола, як Сергій Павлов, провівши флангову атаку, забив другий м'яч. Останній м'яч сезону забивав півзахисник «Колоса» Олег Вакульчук.
«Колос» має 11 перемог, 16 нічиїх і 17 поразок, 33 м'ячі побували у воротах суперників, 61 - у власних. В активі полтавців 38 очок».

В. СЛЮСАР.
"Комсомолець Полтавщини" № 127 (3751), 22 жовтня 1981 (четвер).

РАДІСТЬ ЗІ СМУТКОМ

«Ітак, відбувся останній тур, поставлені всі крапки над «і» в чемпіонаті країни серед команд другої ліги. Звісно, уся увага прихильників вінницької «Ниви» була прикута до двох матчів, які вирішували долю другого і третього місця: «Колос» (Пт.) — «Нива» і «Металург» — «Авангард». Нашим землякам досить було здобути очко, щоб стати другим призером, ровенчанам — два за умови поразки вінничан.

Жодна з цих команд своєї «програми-максимум» не виконала. Але як вони грали? Ровенчани не дозволили взяти свої ворота супернику-аутсайдеру, який відчайдушно прагнув здобути престижну перемогу під завісу сезону — 0:0. А ось вінничани, недавні претенденти на звання чемпіона республіки, мабуть, взагалі забули про спортивну честь і гордість. Слабенькому супернику вони поступилися з рахунком 1:3.
Тим часом, команда втрималася на другому місці з 57 очками, оскільки «Авангард» набрав тільки 56.
Приємно, безперечно, що після багатьох років спаду вінницькі футболісти вийшля у перші ряди українського футболу. Але засмучує те, що гравці не зуміли до кінця витримати бойовий запал, спортивний характер, зазнавши в другому колі багато прикрих поразок.
Інші матчі заключного туру дали такі результати: «Кристал» — «Атлантика» — 2:1, «Суднобудівник» — «Океан» — 0:0, «Буковина» — «Стахановець» — 3:0, «Говерла» — «Новатор» — 2:0, СКА (Л.) — «Вуглик» — 2:2, «Дніпро» — «Торпедо» — 1:3, «Колос» (Пг.) — «Спартак» — 1:0, «Зірка» — «Десна» — 0:0, «Кривбас» — «Фрунзенець» — 4:2».

Л. ЛЕОНІДОВ.
«Вінницька правда», 25 жовтня 1981 (неділя)

Фото гри


Погода