22.04.1975.
Ворскла (Полтава) - Говерла (Ужгород)
1 : 0


Друга ліга. 6 зона


Ворскла 1 : 0 Говерла
Ворскла (Полтава) Говерла (Ужгород)
22.04.1975. 18:30
3 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР СІДЕНКО Олександр Пз Україна КОВАЧ Іван
Зх СРСР КАРПЕНКО Борис Зх СРСР БОРКА Василь
Зх СРСР ДІДЕНКО Володимир Пз СРСР ПІНКОВСЬКИЙ Володимир
Зх СРСР КАРПМАН (СОКОЛОВ) Олександр Гравець відсутній у базі даних.
Зх СРСР МАРМАЧ Юрій Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР НАЙДЬОНОВ Юрій Гравець відсутній у базі даних.
Нп Україна ШАРІЙ Іван Гравець відсутній у базі даних.
Нп СРСР ДМИТРЕНКО Віталій Гравець відсутній у базі даних.
Нп СРСР ВОЙТЕНКО Володимир Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Зх СРСР ВОЛКОВ Василь  
Зх СРСР ПРИСТАВКА Олександр  
Пз СРСР СИНГАЄВСЬКИЙ Володимир  
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Анатолій ВІТКОВ СРСР Михайло МИХАЛИНА

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ВОЛКОВ Василь
МАРМАЧ Юрій
substitution.png ?
ПРИСТАВКА Олександр substitution.png ?
СИНГАЄВСЬКИЙ Володимир substitution.png ?
ВОЙТЕНКО Володимир goal.png 40

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Закономірна перемога

«У Полтаву прийшов футбольний сезон, урочисте відкриття якого з нетерпінням чекали тисячі болільників команди «Колос». І ось у вівторок на стадіоні «Колос» під звуки маршу відбувся парад футбольних команд міста. А потім на зелене поле вийшли головні «іменинники» дня — футболісти «Колоса» і ужгородської «Говерли». Капітани команд «Колос» Ю. Москалець і «Говерли» — В. Пеньковський підняли прапор змагання.
Матч почався. З перших же хвилин на полі розгорілася напружена боротьба. Стрімкі атаки молодих гравців «Колоса» на ворота ужгородських футболісті» стають все загрозливішими, небезпечними.
Один зав одним виникають гострі моменти на штрафній площадці гостей. Захисники і воротар «Говерли» весь час ліквідують проходи нападаючих і півзахисників господарів поля. Характерно, що в ці зустрічі гравці «Колоса» продемонстрували вміння на великі швидкості точно переадресувати пас партнеру.
Розв'язка наступила за кілька хвилин до закінченні першої половини зустрічі. Одна з чергових атак полтавців увінчалась успіхом. В. Войтенко, обвівши кількох захисників гостей, сильним ударом послав м'яч у сітку воріт «Говерли».
У другому таймі кілька разів небезпечно б'ють по воротах закарпатців нападлюч: В. Волков, І. Шарій, В. Дмитренко та інші. І якщо рахунок матчу не збільшився на користь господарів поля, то в цьому «винні» захисники і воротар гостей. Вони в останню мить відводили загрозу від своїх воріт.
Добре грали наші земляки. Крім названих вище футболістів хочеться відзначити воротаря О. Сіденка, захисників О. Карпмана, Б. Карпенка, півзахисників Ю. Москальця, В. Діденка, а вірніше всю команду, яка порадувала болільників змістовною, грамотною грою.
Футболісти «Колоса» здобули важливу чергову перемогу над сильною командою з рахунком 1:0. Перемога особливо почесна тому, що проти досвідчених футболістів з Ужгорода виступала команда, в складі якої майже всі молоді спортсмени. Без перебільшення можна сказати, що «Колос» — одна з наймолодших команд республіки за віком гравців, які виступають у ній. У полтавців ще мало досвіду, але бажання перемогти «іменитих» суперників було вдосталь, вони переграли ужгородських спортсменів у швидкості, наполегливості в атаках, футболісти виконали задум своїх тренерів А. Віткова, В. Бардешина, начальника команди В. Салькова щодо тактики і техніки проведення зустрічі.
Команда сильна своїми колективними діями. Футболісти «Колоса» довели, що вони можуть грати з будь-яким грізним суперником. Дві перемоги в трьох матчах — добра заявка на майбутнє.

Віриться, що й на далі наші земляки діятимуть з таким же молодечим завзяттям і вогником. Матч пройшов у цікавій спортивній боротьбі. І ті, хто не побував цього дня на стадіоні «Колос», пошкодують. Вони пропустили прекрасний футбольний спектакль.
Після закінчення гри рада клубу любителів футбола визначила двох кращих спортсменів. У полтавців було названо захисника Б. Карпенка, в гостем — захисника В. Борка. Їм і вручено пам'ятні подарунки і грамоти стадіону «Колос».
Свій черговий маги наші футболісти проведуть теж вдома. 26 квітня вони прийматимуть команду «Буковина» (Чернівці)».

А.НАДІН, В.КРАВЧЕНКО.
«Зоря Полтавщини» № 97 (12980), 24 квітня 1975 (четвер).

ДЕВІЗ «КОЛОСА» — АТАКА

«21 квітня полтавський «Колос» провів першу гру на своєму полі, зустрівшись із «Говерлою» (Ужгород).
У перші хвилини важко буде віддати перевагу одній із команд. Полтавці хвилювалися. Та й недивно — вони складали перший іспит перед своїми глядачами у новому складі. Юрій Найдьонов та Іван Іванченко не використали вигідних моментів для взяття воріт. Не принесла успіху і активна гра Володимира Діденка, котрий виділявся в півзахисті. Та поступово ініціатива переходить до «Колоса». І ось під кінець першого тайму лівий крайній Володимир Войтенко відмінним ударом відкриває рахунок.
Гості в свою чергу проводять кілька гострих контратак, але захист на чолі в Юрієм Мармачем діяв чітко і без помилково.
Другий тайм пройшов при явній перевазі «Колоса». Швидкою, активною була гра на падаючих Івана Шарія і Віталій Дмитренка. Та винахідливі дії захисту гостей, надійна гра воротаря Івана Ковача не дали можливості полтавцям збільшити рахунок.
Незважаючи на те, що матч закінчився з мінімальною перевагою полтавських футболістів, «Колос»-75 сподобався уболівальникам, які заповнили трибуни стадіону. Швидкісна атака – ось головні риси сьогоднішньої команди.
Адміністрація стадіону «Колос» вручила кращим гравцям матчу призи. У гостей його одержав захисник Василь Борка, у полтавців – також захисник Борис Карпенко.
Шанувальники команді сподіваються, що гравці «Колоса» ще не раз порадують їх цікавим результативним футболом».

В.СЛЮСАР.
«Комсомолець Полтавщини» №49 (2647), 24 квітня 1975 (четвер)

Фото гри


1975_03_kp-hu_01.jpg
Програма матчу

Погода