18.10.1974.
Ворскла (Полтава) - Металіст (Харків)
1 : 3


Друга ліга. 6 зона


Ворскла 1 : 3 Металіст
Ворскла (Полтава) Металіст (Харків)
18.10.1974. 17:37
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР СІДЕНКО Олександр Вр СРСР ЖИТНИК Олексій
Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій Зх СРСР ЛИСЕНКО Олександр
Гравець відсутній у базі даних. 3 Зх СРСР КОСОЛАПОВ Олександр
Гравець відсутній у базі даних. Зх СРСР ПОЛЛАК Олександр
Гравець відсутній у базі даних. Зх СРСР КУРГАНОВ Геннадій
Гравець відсутній у базі даних. Пз СРСР ХАРЧУК Володимир
Гравець відсутній у базі даних. 7 Зх СРСР ШАЛЕНКО Віктор
Гравець відсутній у базі даних. Пз СРСР ПОКОРА Роман
Гравець відсутній у базі даних. Пз СРСР МАЛЬКО Сергій
Гравець відсутній у базі даних. Пз СРСР БАРДАШ Йосип
Гравець відсутній у базі даних. 11 Нп СРСР КРАМАРЕНКО Олег
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
  Нп СРСР ТИМОШЕВИЧ Василь
  Нп СРСР ЦИМБАЛЮК Юрій
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Віктор НОСОВ СРСР Віталій ЗУБ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
? substitution.png ТИМОШЕВИЧ Василь
ХАРЧУК Володимир
? substitution.png ЦИМБАЛЮК Юрій
КРАМАРЕНКО Олег
52 goal.png ХАРЧУК Володимир
63 goal.png ЦИМБАЛЮК Юрій
66 goal.png ЦИМБАЛЮК Юрій
БАРДЕШИН Віталій goal.png 90

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ДО ФІНІШУ — ДВА КРОКИ

«Відбувся черговий матч на першість країна з футбола між командами другої ліги класу «А». Полтавський «Колос» приймав на своєму полі футболістів харківського «Металіста», що претендує на призове місце.
Гра проходила при перевазі гостей. Рахунок було відкрито в другому таймі. Харків'яни на 54 хвилині забила перший гол у ворота «Колоса». Потім воротар полтавців ще двічі виймав м'яч із сітки воріт. Господарям вдалося відквитати лише один м'яч. Отже, рахунок зустрічі — 3:1 на користь «Металіста».
Тепер у «Колоса» попереду два завершальних матчі чемпіонату 28 жовтня полтавці гратимуть в Черкасах, а першого листопада на своєму полі прийматимуть кіровоградську «Зірку».

А.НАДІН.
«Зоря Полтавщини» № 249 (12827), 23 жовтня 1974 (середа).

«Вчорашня зустріч «Металіста» у Полтаві з місцевим «Колосом» була для харків’ян, як відомо, відповідальною. Розуміючи це, гості вийшли на поле з бойовим настроєм. Керівництво команди свідомо виставило, на відміну від попередніх зустрічей, молодих гравців. І це дало свої плоди. Вже на 9-й хвилині сильний удар Р. Покори після штрафного удару прийшовся в штангу.
Ще одну реальну можливість відкрити рахунок мали харків’яни, але їм бракувало майстерності. Поступово ініціативою оволодівають гості. Чітко грають усі ланки команди. Господарі ж поля на постійні атаки харків’ян відповідають лише окремими уколами. Наприкінці першого тайму двічі підряд міг відзначитись С. Малько, але свою команду врятував О. Сиденко. В свою ж чергу, на останній хвилині першої половини гри господарі поля могли вийти вперед, але О. Житник «витягнув» м'яч із правої дев'ятки.
У другій половині гри «Металіст» повів масовані атаки на ворота полтавчан, вміло при цьому використовуючи флангові простріли. До речі, заміна О. Крамаренка Ю. Цимбалюком внесла ще більше гостроти в дії наших нападаючих, які створюють багато небезпечних моментів у штрафному майданчику полтавчан. І на 52-й хвилині В. Харчук, який добре провів гру, вийшовши один на один з голкіпером «Колоса», примусив його вийняти м'яч із сітки воріт. А через п’ять хвилин в одній із контратак господарі поля ледве не встановили рівновагу, але О. Житник знову був на висоті.
На 63-й хвилині наші нападаючі розіграли багатоходову комбінацію, в якій Й. Бордаш вивів Ю. Цимбалюка на точний завершальний удар — 2:0. А через три хвилини настирливому Ю. Цимбалюку вдалося забити третій м'яч.
Господарі поля, примирившись із поразкою, як кажуть, догравали гру. Правда, коли до фінального свистка залишалося кілька секунд, полтавчанам все ж таки вдалося забити гол престижу, який провів граючий тренер В. Бардешин.
Таким чином, «Металіст» здобув дуже важливу перемогу. Тепер у харків'ян 43 очки при різниці забитих і пропущених м'ячів (+17), і вони посідають друге місце, тому що сумчани й чернігівці в цьому турі зазнали поразок.
У харків'ян до 28 жовтня настала невеличка перерва, але вони не збираються відпочивати. Її буде використано для проведення товариської міжнародної зустрічі із збірною командою Йорданії, яка відбудеться на нашому стадіоні 26 жовтня о 16.00».

«Вечерній Харків», 1974

Фото гри


Погода