05.04.1970.
Металург (Запоріжжя) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Кубок СРСР


Металург 1 : 0 Ворскла
Металург (Запоріжжя) Ворскла (Полтава)
05.04.1970. 06:01
Стадіон: Металург (Запоріжжя) . 15000 глядачів
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ГУРГАЧ Василь Вр СССР КЛЮЄВ Леонід
Зх СРСР МАЛАХОВСЬКИЙ Віктор Зх СРСР НОСОВ Віктор
Зх СРСР ПУГАЧЬОВ Анатолій Пз СРСР НАЗАРУК Євген
Зх СРСР МАТВІЄНКО Віктор Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій
Зх СРСР ТИМОШЕНКО Микола Пз СРСР ЯКУБИК Володимир
Нп СРСР ЄРЬОМЕНКО Віктор Пз СРСР ГУМІНІЛОВИЧ Мар'ян
Пз СРСР КУРИЛОВ Василь Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР ТОМАХ Олександр Гравець відсутній у базі даних.
Нп СРСР ПОРТНОВ В'ячеслав Гравець відсутній у базі даних.
Нп СРСР УСОВ Олег Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР КУЛІЧЕНКОВ Микола Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
  Вр СРСР УСТИМЕНКО Володимир
Нп СРСР КУТІН Віктор  
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Віктор ЛУКАШЕНКО Україна Володимир АКСЬОНОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КУТІН Віктор
УСОВ Олег
substitution.png ?
? substitution.png УСТИМЕНКО Володимир
КЛЮЄВ Леонід
? yellow_card.png ГУМІНІЛОВИЧ Мар'ян
КУТІН Віктор goal.png 70

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ДРУЖНО И ЗАДОРНО


«Более 15.000 зрителей пришли на стадион «Металлург», чтобы в новом сезонепознакомиться со своей командой, увидеть, как она будет действовать в бескомпромиссной борьбе, так как в матчах на Кубок СССР ничьих не бывает. К счастью, ненастная noгода, мелкий дождик, моросивший накануне, не очень испортили поле. А проглянувшее весеннее солнце, свежевыкрашенные трибуны, алые флаги над ними создали праздничное настроение у зрителей.
По свистку арбитра всесоюзной категории Г. Алексеева (Харьков) начался матч «Металлурга» с полтавским «Строителем», коллективом опытным, сохранившим в основном свой прошлогодний костяк. Ворота «Металлурга» охранял В. Гургач. Подступы к ним оберегали защитники В. Малаховский, А. Пугачев, В. Матвиенко и Н. Тимошенко. В середине поля, возглавляемые своим капитаном В. Еременко, полузащитники В. Курилов и А. Томах создавали предпосылки для развития атаки. На флангах в линии нападения остро действовали В. Портнов и Н. Куличенков, в центре стремился завершить комбинации О. Усов.
На первых минутах сказывалось волнение наших игроков: впервые вышли на свое поле да и в таком обновленном составе. Но только на первых минутах. Затем атаки приобрели определенную стройность, проглядывал тренерский замысел. Он, вероятно, заключался в том, чтобы полузащитники внезапными посылками мяча на тот или иной фланг выводили вперед своих крайних нападающих. Те же расшатывали оборону соперников. На завершающий удар устремлялся центральный нападающий О. Усов или полузащитник В. Курилов. У нашей команды немало было удобных моментов для взятия ворот, но или удары были не совсем точны, или в игру удачно вступал опытный страж ворот полтавчан Л. Клюев. Действиями гостей дирижировал активный и много работающий капитан команды полузащитник В. Бардешин.
Территориальное, да и игровое преимущество «Металлурга» было заметным. Но материально реализовалось оно лишь на 70-й минуте. Начал комбинацию В. Еременко. Он удачно переправил мяч на правый фланг В. Портнову, тот продвинулся почти к угловому флагу, оттуда точно прострелил на вратарскую площадку. А набежавший В. Кутин (он заменил в начале второго тайма получившего травму О. Усова), перепрыгнув через упавшего после столкновения с одним из своих защитников Л. Клюева, забил в сетку отскочивший от штанги мяч. Затем через несколько минут В. Курилов мог удвоить счет, но послал мяч выше перекладины.
На последних минутах гости могли сравнять счет, но в отличном броске В. Гургач спас свои ворота, накрыв мяч в их левом углу.
Первый матч не был для «Металлурга», как первый блин, комом. Команда сыграла дружно, все работали, не щадя сил. Особенно трудно пришлось нашим нападающим, так как защитники
гостей не гнушались грязной игры. Три или четыре раза полтавчанин В. Якубик (№ 4) сбивал с ног В. Портнова, доставалось от него и О. Усову, В. Кутину. А в конце матча, в основном четко проведший игру В. Алексеев, вынужден был за опасную игру сделать предупреждение М. Гуминиловичу, продемонстрировав зрителям желтую карточку.
Первый этап в розыгрыше Кубка СССР наша команда прошла успешно. Были, конечно, в ее действиях вполне объяснимые ошибки. И тут вызывает и удивление, и возмущение поведение отдельных зрителей, позволявших себе выкриками оскорблять некоторых футболистов. Наш значительно омоложенный, стремящийся наладить «свою» игру «Металлург» сейчас нуждается в дружеской поддержке, а не в шиканьях. Таких горе-болельщиков следует одергивать.
Теперь в следующем этапе розыгрыша Кубка СССР «Металлургу» надлежит встретиться с победителем матча «Звезда» (Кировоград) — «Кривбасс» (Кривой Рог). Игра будет проведена 23 апреля. А 11 апреля в 17 часов на нашем стадионе состоится открытие чемпионата игр. Первым соперником «Металлурга» будет черниговская «Десна».


М. ЗОЛОТИХИН.
«Индустриальное Запорожье» №68 (8049), 7 апреля 1970 (вторник).


Перший кубковий двобій


«У неділю, 5 квітня, запорізькі любителі футбола зібралися на стадіоні «Металург», щоб вперше побачити і оцінити готовність своєї улюбленої команди до нового спортивного сезону. Екзамен на зрілість нашим землякам довелося складати у кубковій грі. Спортивним противником «Металурга» була футбольна команда «Будівельник» (Полтава). З перших же хвилин і до кінця першої половини гри футболісти «Металурга» безперервно атакують ворота гостей, які впевнено захищає вихованець запорізької футбольної школи — Леонід Клюєв.
Наші гості – команда «Будівельник» - поступово освоюються з грою запоріжців і на початку другої половини настає рівновага. Але ненадовго. Полтавчани прагнуть контратаками, а інколи й різкою грою нейтралізувати напад запоріжців. У другій половині гри «Металург» робить заміну. Замість Усова (№9), який одержав травму, на поле вийшов найрезультативніший бомбардир спортивного сезону 1969 року – В.Кутін.
Натиск запоріжців посилився. Дуже активний і націлений на ворота противника Портнов. Наші гості дуже часто застосовують недозволені прийоми. Розв’язка настала на 70-й хвилині. Портнов (№7) на правому краю стрімко пройшов до штрафного майданчика і точно передав м’яч В.Кутіну, який у дуже складній ігровій ситуації пробив його між воротарем і двома полтавськими футболістами – 1:0. Воротар наших гостей Л.Клюєв одержав травму і його замінив воротар В.Устименко. За кілька хвилин до кінця матчу не використав можливість збільшити рахунок В.Курилов (№10), який пробив головою вище воріт.
Під кінець зустрічі захист «Металурга» грав не чітко, і від неминучого гола у лівий нижній кут воріт після удару Назарука (№5) врятував команду В.Гургач. У цій грі невпевнено зіграв В.Курилов. А все свідчить про те, що наші земляки ще не набули своєї кращої спортивної форми. Гості теж. Це типова хвороба команд, коли вони тільки починають входити у турнірний ритм після міжсезоння.
Після зустрічі свою думку про матч висловив колишній гравець «Металурга», а нині тренер футбольної школи при команді майстрів В.Зозуля: «Відчувається, що команда не зовсім готова до сезону. Несправляється ліве крило нападу». Ветеран запорізького футболу Г.Свистун: «Воротарі у цій зустрічі були, що називається, на висоті». Суддя республіканської категорії Е.Соблюдаєв: «Суддя всесоюзної категорії Сергій Алексєєв (м. Харків) суддівство провів не чітко».
На закінчення додамо, що гру керівництво полтавської команди опротестувало, посилаючись на неправильні, як вони вважають, дії судді під час матчу».


О.Москаленко.
«Комсомолець Запоріжжя» № 41 (1181), 7 апреля 1970 (вторник).


І треті спроба невдала


ЗАПОРІЖЖЯ. (По телефону). «На місцевому стадіоні «Металург» минулої неділі відбулась зустріч на Кубок СРСР з футбола між запорізьким «Металургом» і полтавською командою «Будівельник».
За час виступів полтавців у класі «А» це вже їх третя спроба добитись успішного старту в боротьбі за почесний приз. Двічі невдача спіткала наших футболістів. В 1968 році вони програли
«Автомобілісту» (Житомир) в повторному матчі з рахунком 0:1, а в минулому році з таким же рахунком миколаївському «Суднобудівнику».
І ось третя спроба теж виявилася невдалою. Знову вже в першому матчі полтавчани програють з рахунком 0:1.
На 74-й хвилині господарі поля, атакуючи ворота полтавчан, нанесли важку травму воротареві «Будівельника» Л. Клюєву. В цей момент і був забитий м'яч у ворота, що фактично не захищались. Суддя Г. Алексєєв (Харків) зарахував гол. Спроби полтавчан відігратись були безуспішними.
Після закінчення матчу виконуючий обов'язки старшого тренера «Будівельника» В. Аксьонов опротестував гру».


А. Надін.
«Зоря Полтавщини» № 81 (11432), 7 апреля 1970 (вторник)

Фото гри


Погода