11.04.1970.
Буковина (Чернівці) - Ворскла (Полтава)
2 : 0


Друга група класу А. 1 підгрупа


Буковина 2 : 0 Ворскла
Буковина (Чернівці) Ворскла (Полтава)
11.04.1970. 14:01
1 тур
Стадіон: Буковина (Чернівці) . (вміст 12000)
 
Суддя: В'ячеслав ЯКУБОВСЬКИЙ (Івано-Франківськ)
Перший асистент: Іван БОДНАР (Ужгород)
Другий асистент: Роман БУРИЙ (Дрогобич)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ПРОНІН Олександр Вр СРСР УСТИМЕНКО Володимир
Зх СРСР ГРОС Леон Пз СРСР МАЛЮТЧИК Анатолій
Зх СРСР КОЛБАСЮК Валерій Зх СРСР САВЕНКОВ Микола
Зх СРСР ЧОРБА Федір Пз СРСР ЯКУБИК Володимир
Пз СРСР ПАВЛЕНКО Олександр Пз СРСР НАЗАРУК Євген
Зх СРСР РАБІЧ Анатолій Пз СРСР ГУМІНІЛОВИЧ Мар'ян
Пз СРСР ПОЛЯКОВ Володимир Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій
Пз СРСР СЕМЕНОВ Валерій Пз СРСР ДАНИЛЯК Михайло
Нп СРСР ВОРОНЮК Володимир Нп СРСР ВАРЧИК Віктор
Нп СРСР ПИНЗАРЬ Іван Нп СРСР ВАСІН Олександр
Нп СРСР КОРОТКОВ Олег Нп СРСР КЕСЛО Богдан
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Зх СРСР ДИКОВЕЦЬ Іван Пз СРСР САЛЬКОВ Василь
Зх СРСР КОБИЧІК Петро Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій
Нп СРСР КУЛЯ Юрій Зх СРСР МАРМАЧ Юрій
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Михайло МИХАЛИНА СРСР Олександр АЛПАТОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ВОРОНЮК Володимир goal.png 5
ДИКОВЕЦЬ Іван
ПАВЛЕНКО Олександр
substitution.png 67
ПАВЛЕНКО Олександр goal.png 67
69 substitution.png МАРМАЧ Юрій
ВАРЧИК Віктор
75 substitution.png МОСКАЛЕЦЬ Юрій
ДАНИЛЯК Михайло
КУЛЯ Юрій
КОРОТКОВ Олег
substitution.png 76
76 substitution.png САЛЬКОВ Василь
НАЗАРУК Євген
КОБИЧІК Петро
РАБІЧ Анатолій
substitution.png 83

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

2:0. ЧУДОВО!


«Ми чекали цього дня. І він прийшов. Білосніжний м’яч поставлено на п’ятачок центрального круга. Арбітр дає свисток – полтавські футболісти роблять перший удар. Цей банальний ритуал початку гри споконвіку залишається для того, хто любить футбол, хто розуміється на тонкощах його мистецтва, трепетним видовищем.
Отже, перший матч в Чернівцях. Схрестили свої бойові порядки майстри класу «А» другої групи – буковинські і полтавські футболісти.
Перші хвилини гри позначені високою температурою атаки з обох сторін. Гості нападають різкіше, але й помиляються частіше. Господарі блискавично підхоплюють загублені суперниками передачі і холоднокровно націлюють вістря власного штурму на їх ворота. 6 хвилина гри. На підступах штрафного майданчика «Будівельника» розігралася драма, в якій головну роль виконував форвард чернівчан Володимир Воронюк, котрий, перехопивши передачу на лівому краю, обвів винахідливо воротаря гостей, що безпорадно вибіг, і відкрив рахунок голам.
Потім на полі хвилин з вісім владарювали чернівчани. Ця восьми хвилинка була наповнена темпом, красивими комбінаціями, одним словом, всім тим, що приносить справжнє вдоволення глядачеві. Кілька сольних рейдів здійснює Валерій Семенов. Видно, що й у цьому сезоні високу техніку взяв він на озброєння.
Потім, як і слід було очікувати, гра перекинулася на середину футбольного поля. А там півзахисники обох команд почали грішити неточними пасами, затяжними розігруваннями м’яча. І наступив закономірний спад атаки, викликаний весняною втомою гравців.
В декількох моментах активізувалися гості. Нарешті на 25-й хвилині матчу вони зробили перший удар по воротах Проніна, але й він був не точним.
Другий тайм продемонстрував цілком агресивний характер «Буковини». Кілька гострих натисків дещо настрашили оборону «Будівельника» і вона почала допускати серйозні помилки.
Одною з них на 67-й хвилині відчайдушно скористався майстер спорту Віктор Павленко, і м’яч вдруге в цьому поєдинку перетнув заповітну крейдяну лінію воріт – 2:0! Але в зіткненні з воротарем гостей автор гола зазнав травми і тренерам «Буковини» довелося замінити його Диковцем.
По закінченню цікавого поєдинку глядачі стали свідками ще одної події – першого засідання новоствореного клубу любителів футбола. Перед глядачами виступили з розповідями про плани команди в цьогорічній першості начальник «Буковини» В.Л.Лєбедєв, заслужений тренер СРСР М.М.Михалина».


В.БАБУХ,
спец. кор. «Молодого буковинця».
«Молодий буковинець», №43(643), 12 квітня 1970 (неділя).

ПЕРША ПЕРЕМОГА


«Минулої суботи футболісти «Буковини» почали свій довгий шлях у цьогорічному чемпіонаті. Почали вдало, з перемоги над досить «незручним» суперником – полтавським «Будівельником». Вже на п’ятій хвилині дуже необачливо виходить вперед воротар гостей Устименко. М’яч потрапляє до чернівчанина Воронюка, який під гострим кутом, майже з лінії воріт, посилає його у сітку. А в другому таймі Павленко закріплює успіх. Одержавши прострільну передачу, він встигає до м’яча на мить раніше Устименка і в падінні забиває гол.
Добре враження справила лінія захисту наших земляків, яка грала у своїй звичайній манері – спокійно, уважно. Центральний захисник Ковбасюк був навіть визнаний кращим гравцем «Буковини» в цьому матчі і одержав спеціальний приз редакції газети «Молодий буковинець». Одразу після перерви, коли полтавчани на деякий час захопили територіальну перевагу, кілька небезпечних ударів взяв молодий голкіпер Пронін. Надійно був прикритий Бабичем лідер атак «Будівельника» - центрфорвард Варчик.
Менш яскраво проявили себе у першій грі чемпіонату півзахист і напад «Буковини». Очевидно, акліматизація нових спортсменів у цих лініях ще не закінчилася, механізм ще не почав працювати на повну потужність. Чимало було технічного браку (можливо, то наслідок і поганого стану футбольного поля).
Однак загалом у тактичному плані «Буковина» переважала гостей. Чернівецька команда маневрувала економніше, розумніше, з більшим ефектом. І заслужена винагорода не забарилася – два забитих голи, перші два очка.
Напередодні дублюючий склад «Буковини» програв «Будівельнику» - 1:2.
У перерві футбольного матчу присутні мали змогу подивитися показові легкоатлетичні змагання. Хотілося б, щоб обласний комітет фізкультури і сорту зробив такі виступи традиційними, залучаючи до них кращих спортсменів Буковини.
Після закінчення гри на стадіоні відкрилось перше засідання новоствореного міського клубу любителів футбола. Керівники команди «Буковина» розповіли про підготовку спортсменів до нинішнього сезону, відповіли на запитання глядачів. Засідання клубу відбуватимуться регулярно, вони сприятимуть дальшій пропаганді фізичної культури.


М.ХОЛОДНИЙ
«Радянська Буковина» №73(6992), 14 квітня 1970 (вівторок).


БАГАТООБІЦЯЮЧИЙ ДЕБЮТ


«Під вечір, в день великого свята – всесоюзного комуністичного Суботника, присвяченого ювілею з дня народження В.І Леніна, тисячі глядачів заповнили трибуни центрального стадіону міста. Вони прийшли подивитись перший матч команди в чемпіонаті країни з футболу класу «А», друга група. З нагоди цієї події спортивна редакція обласної комсомольської газети «Молодий буковинець» встановила приз кращому гравцеві команди «Буковина» (його вручили капітану Валерію Колбасюку №3).
Одразу після закінчення матчу відбулось засідання новоствореного Чернівецького клубу любителів футболу. Начальник команди В.Лєбєдєв та заслужений тренер М.Михалина розповіли про зміни в буковинському колективі. Вони говорили про плани на футбольний сезон. Також брав слово голова клубу А.Ф.Савицький.
Це починання є потрібним. Засідання клубу будуть традиційними, стане регулярним обговорення після кожного матчу в Чернівцях або на виїзді.
А тепер коротко про перебіг матчу. Перший гол, який вразив всіх, був забитий на перших хвилинах. Захисник Малюк ( насправді Малютик – прим.) спробував відкинути м’яча своєму воротареві. Однак Воронюк, зненацька перехопивши м’яч, обіграв Устименка і наскрізним сильним ударом відправив м’яч в сітку. 1:0 на користь «Буковини».
В першому таймі гра розгорталася здебільшого в центрі поля без загострення. Тільки на 35-й хвилині Семенов змарнував хорошу нагоду, пробиваючи головою по воротах суперника.
Після перерви гості заходилися атакувати енергійніше. Але захист господарів, яким диригував капітан Колбасюк, діяв дуже впевнено і спокійно. В середині другого тайму Павленко збільшує рахунок – 2:0. Слушну нагоду втратив Куля, який помилився не влучивши в ворота з 3-4 метрів.
Наступні два матчі «Буковина» проведе 14 квітня у Львові проти СКА, а 19 квітня – в Чернівцях
з колективом «Спартак»(Івано-Франківськ).


П.ШВАБ,
Позаштатний кореспондент.
«Зоріле Буковіней» №73(6992),14 квітня 1970 (вівторок).


Невдалий старт


«Минулої субота футболісти полтавського «Будівельника» стартували в розиграші першості СРСР серед команд другої групи класу «А». Свою першу гру вони провели в Чернівцях, де зустрілись з
місцевого командою «Буковина».
Старт полтавчан був невдалим. Вони програли цю зустріч з рахунком 0:2».


«Зоря Полтавщини» № 87 (11438), 14 квітня 1970 (вівторок).


0:2


«11 квітня розпочались календарні ігри серед команд першої зони другої групи класу «А». В Чернівцях місцева «Буковина» приймала полтавський «Будівельник». Гості виступали без свого основного воротаря Леоніда Клюєва, який в кубковому матчі проти запорізького «Металурга» дістав серйозну травму. Це, безсумнівно, вплинуло на результат: господарі виграли — 2:0».


О. Яворенко.
«Комсомолець Полтавщини» № 44 (1869), 14 квітня 1970 (вівторок).

Фото гри


Погода