06.10.1969.
Кристал (Херсон) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Друга група класу А. 3 підгрупа


Кристал 1 : 0 Ворскла
Кристал (Херсон) Ворскла (Полтава)
06.10.1969. 07:11
39 тур
Стадіон: Кристал (Херсон) . 3000 глядачів
 
Суддя: Михайло КОНЯХІН (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ГРИШКОВ Филип Вр СРСР КОЗЛОВ Володимир
Зх СРСР ЛЕВАНЧЕНКО Павло Зх СРСР ВІТКОВ Анатолій
Зх СРСР ГУДАКОВСЬКИЙ Віталій Зх СРСР КОТОВ Микола
Зх СРСР БУЛЮЧЕНКО Станіслав Зх СРСР НОСОВ Віктор
Зх СРСР ЮДІН Валерій Пз СРСР НАЗАРУК Євген
Пз СРСР ВЄРЄМЄЄВ Сергій Пз СРСР КРЮЧКОВ Костянтин
Пз СРСР ДРОВЕЦЬКИЙ Віталій Пз СРСР КОЗЛОВ Геннадій
Пз СРСР ДУБІНІН Анатолій Пз СРСР ДАНИЛЯК Михайло
Нп СРСР ЧЕРНИШЕНКО Микола Зх СРСР МАРМАЧ Юрій
Нп СРСР ЛЕБЕДЬ Анатолій Пз СРСР САЛЬКОВ Василь
Нп СРСР ГАЙДУК Павло Нп СРСР КЕСЛО Богдан
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
  Нп СРСР НЕСМІЯН Юрій
  Пз СРСР ЯКУБИК Володимир
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Анатолій ЛУК'ЯНЕНКО СРСР Олександр АЛПАТОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ГАЙДУК Павло goal.png 47
70 substitution.png НЕСМІЯН Юрій
КРЮЧКОВ Костянтин
75 substitution.png ЯКУБИК Володимир
МАРМАЧ Юрій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Черговий матч на першість СРСР


«В Херсоні відбувся черговий матч на першість СРСР з футбола серед команд другої групи класу «А». Місцевий «Локомотив» приймав на своєму полі наших земляків — футболістів «Будівельника».
Невдало склалась для полтавчан і ця гра. На початку другого тайму херсонці забили гол у ворота «Будівельника», який і вирішив результат матчу. У полтавчан в цей день не грали воротар Л.Клюєв, що не поправився після травми, і В.Бардешин, що також занедужав перед грою.
Наступна зустріч полтавчан в першості відбудеться в Полтаві. «Будівельник» прийматиме на своєму полі футболістів харківського «Металіста».


«Зоря Полтавщини» № 237 (11282), 8 жовтня 1969 (середа).


Прощай футбол!


«При поріділих трибунах і пронизливому жовтневому вітрові проходив останній у Херсоні у цьому сезоні матч першості СРСР серед команд 2 групи класу «А». Календар звів на полі «Локомотива» його господаря з командою «Будівельник» (Полтава). Скориставшись останніми невдачами залізничників цей колектив випередив херсонців і посідав у турнірній таблиці 9 місце.
Залізничники діяли більше зібрано, рвалися вперед, непогано тримали оборону. Старанно зіграли В.Булюченко, В.Юдін, М.Чернишенко та П.Гайдук. Останній і забив після чергової атаки залізничників невідпорний гол. І хоча голів більше не було, зустріч справила непогане враження».

Г.Ярчук,
«Наддніпрянська правда» № 237 (13095), 9 жовтня 1969 (четвер).


ПЕРЕД ОСТАННІМ ТУРНЕ


«Зараз кожна команда прагне будь-що зштовхнути свого суперника в турнірній таблиці хоча б на одне — два місця вниз. Це не випадково. Адже ігор залишилося мало і вирішувати становище клубу буде кожний забитий гол.
Тому такою гострою була гра 6 жовтня на стадіоні «Локомотив» між місцевими залізничниками та полтавським «Будівельником». Розпочалась вона без розвідки. Гравці вже добре знають один одного і після свистка судді зразу ж кидаються в атаку.
Господарі поля спочатку дещо метушились, неточно пасували, але незабаром перехопили ініціативу і все частіше з'являлись біля штрафного майданчика «Будівельника». Як і раніше, у нападаючих «Локомотива» не було завершальних ударів. Вони або втрачали м'яч в найважливіший момент, або били мимо воріт.
Декілька сольних проходів зробили в першому таймі Дровецький та Дубінін. Проте їх наміри своєчасно розгадували захисники «Будівельника». Не проявив себе чомусь бомбардир херсонців Чернишенко. Цей, завжди активній, футболіст, здавалось, стомився і не досяг того, на що був здатний. Але в основному залізничники перегравали гостей. Було чимало небезпечних моментів біля воріт полтавчан.
47-а хвилина стала вирішальною для «Будівельника» і щасливою для наших гравців. Чергова комбінація, яку розпочали Юдін та Дровецький, була закінчена голом. Його автором був Гайдук.
Окрилені успіхом, залізничники роблять одну за одною атаки, але жодна мети не досягає. Останні 15 хвилнч гості намагались докласти всіх зусиль для того, щоб сквитати гол. Їх нападаючі швидко проходили декілька разів до кута штрафного майданчика «Локомотива», проте підтримати їх було нікому. До того ж завжди напоготові був захист херсонців.
«Будівельник» втратив два очка, а наші футболісти поповнили свій «багаж», і піднялися на одну сходинку в турнірній таблиці. Тепер вони мають 40 очок і посідають 9-те місце.
Залізничники виїжджають в останнє турне в цьому футбольному сезоні. Вони зустрінуться з житомирським «Автомобілістом», чернігівською «Десною» та київським СКА».


І. ПРОКОФ'ЄВ.
«Ленінський прапор» №120 (909), 9 жовтня 1969 (четвер)

 

І знову — 0:1


«Невдало провів останню в нинішньому сезоні гру на виїзді полтавський «Будівельник». Як і попередню, наші футболісти програли її з рахунком 0:1. Цього разу херсонському «Локомотиву».
Полтавські спортсмени повернулись додому, щоб заключні матчі провести на своєму стадіоні: 10-го жовтня з харківським «Металістом», 14-го з кадіївським «Шахтарем» і 18-го із сєвєродонецьким «Хіміком».
О.Яворенко.


«Комсомолець Полтавщини» № 119 (1791), 9 жовтня 1969 (четвер)

Фото гри


Погода