Новини - 13-05-2018, 09:05 - Націоналіст 353

На Полтаву чекає «бронзовий» матч

Команда Василя Сачка в разі перемоги в Маріуполі могла достроково стати третьою, але здолати суперника не зуміла.
На Полтаву чекає «бронзовий» матч

Перед матчем у Маріуполі завдання для «Ворскли» було зрозумілим. Враховуючи померлу інтригу в чемпіонській гонці від гри «Зоря»-«Динамо» можна було чекати будь-якого результату, тому полтавців влаштовувала лише перемога.

Перший тайм пройшов у приблизно рівній боротьбі, а от своїми шансами краще скористалася «Ворскла». На 30-й хвилині Коломоєць реалізував те, що кілька хвилин тому не вдалося Кобахідзе. Після пасу від Ребенка Юрій виявився ніким не прикритим у штрафному майданчику й спокійно головою спрямував м’яча у кут воріт Худжамова.

Другий тайм видався набагато емоційнішим й у певному сенсі драматичним. На 52-й хвилині маріупольцям вдалося встановити рівновагу. Захисники прогавили ривок Борячука. Шуст удар нападника відбив, але прямо на набігаючого Тищенка. Півзахисник «Маріуполя» забивав у порожні ворота – 1:1.

Після пропущеного голу «Ворсклі» знадобився деякий час, щоб прийти до тями.Сигналом для активних дій теоретично міг бути гол «Динамо» у паралельному матчі з «Зорею», який з великою долею вірогідності означав, що перемога в Маріуполі гарантує полтавцям «бронзу». Наша команда притисла суперника до воріт й мала хороші моменти для того, щоб вийти вперед. Найкращу нагоду втратив Кулач. Владислав двічі пробивав з близької відстані, але спочатку влучиву Худжамова, а потім і в поперечину.

Могла «Ворскла» залишитися зовсім без очок, якби своїм шансом краще розпорядився Білий. Даллку не встиг витримати лінію під час виходу зі штрафного майданчика, у результаті чого гравець господарів опинився сам на сам з Шустом. Однак пробив не дуже вдало й воротар «Ворсклу» врятував.

Кінцівка матчу пройшла на зустрічних курсах й жодна з команд не відсиджувалася в обороні. На небезпечний удар Чеснакова (надійно зіграв Худжамов) не менш небезпечним ударом відповів Борячук (на висоті виявився Шуст). Фінальний свисток арбітра зафіксував прикру для полтавців нічию. А це означає, що за тиждень на Полтаву чекає «бронзовий» матч, в якому «Ворсклу» влаштує будь-який результат, крім поразки від «Зорі».

«Маріуполь» – «Ворскла» – 1:1

Голи: Тищенко, 52 – Коломоєць, 30

«Маріуполь»: Худжамов, Биков, Деміри,Ігнатенко (Дава, 72), Чурко (Білий, 75), Яворський,Кирюханцев (Насонов, 89), Тотовицький, Дедечко, Борячук, Тищенко.

«Ворскла»: Шуст, Чижов, Кравченко (Гіоргадзе, 90+2), Даллку, Сапай, Чеснаков, Кобахідзе (Одарюк, 90+2), Шарпар, Ребенок, Кулач (Сергійчук, 74), Коломоєць.

Попереджені: Борячук, 20 – Коломоєць, 60, Чижов, 39, Сергійчук, 80, Кравченко, 82.

Олександр Данник

Погода