Новини - 03-11-2009, 05:11 - sasa 205

13 тур: бути чи не бути?

13 тур: бути чи не бути?

Не встигли вчухнути перипетії у 12-му турі як вже розпочалися нові в
13-му, хоча ще той і не розпочався. Як відомо ще тиждень тому головний
тренер збірної України попросив ПЛ лігу перенести 13-й тур для кращої
підготовки команди до стикового матчу з Грецією. Чомусь на це
приховання відгукнулася федерація футболу, яка своїм рішенням перенесла
тур на весну, хоча проведенням змагань у чемпіонаті України займається
Прем\’єр-ліга. Сьогодні, 3 листопада, ФФУ в черговий раз перенесла 13-й
тур.

Перший віце-президент, виконавчий директор Федерації футболу України Олександр Бандурко офіційно повідомив дирекцію ОПФКУ «Прем’єр-ліга», президентів футбольних клубів, Комітет арбітрів ФФУ, Інспекторський комітет ФФУ та Спортивно-медичний комітет ФФУ про те, що матчі 13-го туру Прем’єр-ліги перенесені згідно із рішенням Виконавчого комітету ФФУ від 23 жовтня 2009 р., інформує офіційний сайт ФФУ.

Однак дирекція ПЛ не погодилась з рішенням федерації і запевнила, що 13-й тур відбудеться в визначені раніше строки.

ПРЕМ\’ЄР-ЛІГА звертає увагу громадськості на те, що виняткове право на призначення дати та часу проведення матчів належить Дирекції ПРЕМ\’ЄР-ЛІГИ.

ПРЕМ\’ЄР-ЛІГА розцінює Рішення Виконкому ФФУ № 9 від
23.10.2009 р. як перевищення повноважень цим органом та чергову свідому, цілеспрямовану спробу дискредитації ПРЕМ\’ЄР-ЛІГИ у суспільстві.

Клуби-учасники ПРЕМ\’ЄР-ЛІГИ оповіщені та готуються у звичайному штатному режимі до матчів 13-го туру Епіцентр Чемпіонату України, що відбудуться 07-08 листопада 2009 року.

Силове рішення Федерації футболу України суперечить директивам ФІФА та УЄФА щодо взаємодії національних асоціацій з професіональними лігами та є прямим порушенням регламентних документів ПРЕМ\’ЄР-ЛІГИ та прав її клубів-учасників.

ПРЕМ\’ЄР-ЛІГА закликає Федерацію футболу України:
1. Скасувати рішення адміністрації ФФУ.
2. Призначити у визначений термін арбітрів, делегатів та інспекторів для обслуговування матчів 13-го туру Епіцентр Чемпіонату України.
3. Вжити всіх необхідних заходів для належного та своєчасного проведення 13-го туру Епіцентр Чемпіонату України, що відбудеться 07-08 листопада 2009 року.

Цікаво, що ще в понеділок на офіційному сайті ФК \”Дніпро\” з\’явилось кортке повідомлення, що матч 13-го туру між місцевою командою та \”Кривбасом\” перенесено на 24 березня 2010 року. І жодних пояснень черз які причини перенесено гру. Вже потім згодом на офіційному сайті ФК \”Кривбас\” з\’явилося повідомлення, що клуб просить перенести наступний матч з \”Дніпро\” у зв\’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні.

Отже, ясно те, що нічого не ясно. Напевно, у нас, як завжди, стане зрозуміло все в останній момент. Тому наразі актуальне гамлетівське \”Бути чи не бути?\”.

Погода