Останні новини - 12-06-2014, 01:06 - sasa 143

16 командою Прем\’єр-ліги буде ФК Полтава?

16 командою Прем\’єр-ліги буде ФК Полтава?

На зборах власників клубів УПЛ було прийнято рішення шукати шляхи збереження нинішнього кількості команд у Прем\’єр-лізі.

Президент Прем\’єр-ліги Віталій Данілов заявив, що остаточну відповідь з учасників УПЛ буде відомий до 23 червня, після переговорів з командами Першої ліги.

Шляхом виходу з ситуації, що склалася, Прем\’єр-ліга обрала переговори з командами першої ліги, які посіли місця нижче Олександрія, яка відмовилася грати в УПЛ. Цікаво, що третє місце у першій лізі посіла алчевська Сталь, яка позаминулого сезону була другою і теж відмовилася від виступів у елітному дивізіоні. Цього сезону Сталь теж не особливо горить бажанням виступати в Прем\’єр-лізі. Після алчевців у таблиці розташувався ФК Полтава. Не виключено, що саме йому і буде запропоновано виступати в Прем\’єр-лізі. А ось чи погодиться на це власник клубу Леонід Соболєв, який за кілька років за власний кошт створив умови для команди, які навіть кращі, ніж у деяких старожилів УПЛ, невідомо.

Надалі, страховкою від відмови команд першої ліги підвищуватися в класі генеральний директор Карпат Ігор Дедишин запропонував обрати зниження таких команд в класі – тобто у другу лігу.

Також виявив бажання грати в УПЛ і Севастополь. Принаймні, так сказав власним клубу Вадим Новинський.

Власник Дніпра Ігор Коломойський, який спочатку виступав за 12 команд в УПЛ, запропонував залишити Таврію у Прем\’єр-лізі, щоб зберегти формат турніру – 16 команд.

Крім того, збори визначилися з місцем проведення матчу за Суперкубок України. Він відбудеться 22 липня на Львів Арені. У матчі відкритті нового сезону зійдуться чемпіон країни — донецький Шахтар та володар Кубку — київське Динамо. А базовий день першого туру в УПЛ залишається незмінним — 26 липня.

Погода