- 05-01-2010, 03:01 - Nash 1167

WGLife Fan Tournament Open 2

WGLife Fan Tournament Open 2

За вікном лютував мороз, збивала перехожих з ніг ожеледиця, намагався занести у невідомі далі пронизливий вітер, а на паркеті спортивного комплексу «Спартак» у теплій приємній обстановці відбувся турнір до дня заснування улюбленого клубу «Ворскла». Цього року турнір вийшов святково-ювілейним – на баннері золотом горіли дві п’ятірки.

8 команд повинні були визначити кращий футбольний колектив серед фанатів. Честь поборотися за кубок отримали команди COGE, White guys, UBS, Globus child, WGLife, ОФФ, збірна команда спортивних журналістів та команда сайту fcvorskla.com.ua.

Ще за кілька десятків хвилин до початку змагань біля входу почали збиратися учасники. Найпопулярнішою дією були мобільні дзвінки із словами: «Ти де? Забув? П’яний? За кілька хвилин! Форму не забудь!». Переступивши поріг спортзалу, моментально потрапив у потік вітань і знайомств. Старі друзі, багаточисельна армія знайомих, привітні дівчатка – позитивна атмосфера поглинула відразу і безповоротно.

Процедура жеребкування пройшла швидко і весело. Один за одним отримали своїх суперників учасники групи «А». Це навіть викликало кілька жартів щодо «сліпого» жереба. Але це звичайно був лише дружній гумор. За першою групою настала черга другої. В результаті наша команда отримала в суперники цікаву збірну журналістів, «темну конячку» команду Globus child і амбіційну WGLife. Минулорічні переможці ОФФ потрапили у квартет, де сили трьох інших команд були приблизно рівними.

Матч-відкриття звів між собою володарів кубка і White guys. 3:1 – ОФФ потрошку почали набирати оберти. В першому матчі групи «Б» команда сайту пробувала свої сили з журналістами. Доволі швидка гра у виконанні обох команд обіцяла забиті м’ячі. І вони не забарилися. На три пропущені репортери неочікувано відповіли двома. Нервовість цих хвилин загасив четвертий гол сайтівців – 4:2. Нелегка, але впевнена перемога команди fcvorskla.com.ua. Голами відмітились Сонікссон, Адмін, Ворскленятко. Ще одного м’яча журналісти забили собі самі. До речі, уже на третій хвилині цього матчу болючу травму в ігровому моменті отримав Честер. Але, незважаючи на біль, продовжив гру. Стосовно пошкоджень, то тут якийсь фатум переслідував «ворсклян». Ще до початку турніру не зміг оговтатись від травми Sasa, з неприємним болем від затиснення нерва грав Адмін, а тут ще й Честер на перших хвилинах…

Тим часом UBS програли команді COGE і завдали другої поразки хлопцям з White guys. Інтрига в першій групі почала потрошку закручуватись. А в групі «Б» у непростому поєдинку команда WGLife виборола три очки у Globus child. І уже команді сайту настав час помірятись силами з міцним суперником.

Гра з Globus child проходила у значній боротьбі, адже поразка практично ставила хрест на амбіціях однієї з команд і значно ускладнювала турнірний шлях для іншої. Жорстка гра призвела до чергових пошкоджень у команді сайту. Сонікссон кілька разів опинявся не без допомоги суперника на твердому паркеті. Як наслідок – пошкодження руки і шиї, повний комплект. Обмінявшись голами (м’яч в активі Ворскленятка), суперники почали грати обережніше. Та на останній хвилині, захопившись атакою, «глобуси» не вслідкували за невгамовним Сонікссоном. Ідеальний за виконанням пас у розріз від Адміна, вихід один на один, відчайдушний кидок голкіпера…2:1! І «ворскляни» святкують вихід з групи.

У групі «А» події розгорталися менш напружено. ОФФ набирали потужності, накидавши м’ячів у ворота COGE і UBS. І перед заключним груповим матчем склалася така ситуація: безумовні лідери ОФФ виходили з першого рядка, і нічого не було ще втрачено для тріо інших команд.

У нашій групі WGLife провели цікавий поєдинок з командою журналістів і заслужено перемогли 3:1, таким чином приєднавшись до півфіналістів. Збірна репортерів намагалась реабілітуватися у грі проти Globus child, але у матчі, який нічого не вирішував, втішну перемогу здобули «глобуси».

Прийшов час вирішальних матчів. У першій групі цілком реальною була ситуація, коли три команди набирали однакову кількість очок. Згідно регламенту, далі проходила команда, у якої різниця м’ячів була б кращою. Перед останньою грою UBS мали -3, COGE -3, White guys -5. При чому, останнім ще треба було здобувати перемогу, щоб мати однакову кількість очок. Гра COGE – White guys не принесла глядачам великої кількості цікавих моментів. А єдиному забитому голу більше за усіх раділи… UBS! Адже саме вони виходили у півфінал при таких розкладах.

Набагато цікавіше події розгорталися у заключному матчі групової стадії групи «Б». І WGLife, і fcvorskla.com.ua уже вийшли до півфіналу. Та принциповість протистояння підігрівала нещодавня поразка сайту в товариському матчі. Крім того, ніхто не хотів потрапляти у наступній стадії на ОФФ. Обидві команди ще не піддалися втомі, звикли до паркету і м’яча, перебували у гарному ігровому тонусі. Матч обіцяв бути неймовірно цікавим. І усі сподівання виправдались! Гра безумовно заслужила звання кращої на турнірі. Все розпочалося з голу Ворскленятка, на який WGLife відповіли своєю результативною атакою. Та сайтівців було не зупинити. Швидка командна гра у пас і величезна самовіддача змусили помилитися суперника. І знову м’яч затріпотів у сітці – 2:1! Команда у чорних футболках не знітилась, пішла уперед великими силами, та свисток про закінчення тайму відклав продовження цього триллеру. Друга половина гри видалась ще кращою! Обидві команди продемонстрували чітку гру в пас, непогані фізичні кондиції, високу індивідуальну техніку. Бажання відігратися виявилося таким величезним, що проти нього не зміг вистояти і непохитний голкіпер «ворсклян» Націоналіст. Небезпечний удар – і рахунок стає 2:2! Темп гри не спадав ні на мить, жага до перемоги відкидала на другий план усі турнірні задачі і стратегії. І за декілька хвилин до фінального свистка Честер здійснив швидкий прохід до карної зони суперника, де його жорстко зустріли відразу декілька захисників. Арбітр без вагань вказав на 8-метрову позначку. Пенальті! Спроби заперечень з боку WGLife не змінили рішення рефері. Відповідальність за пробиття пенальті у напружений момент узяв на себе Сонікссон. Свисток, трибуни затамували подих, розбіг, сильний удар під ліву опорну ногу голкіперу… і той у падінні відбиває м’яч в аут! Радість «лайфа», засмучене обличчя Сонікссона, дружня підтримка з боку партнерів. Фінальний свисток зафіксував єдину на турнірі бойову нічию, яка стала справедливим підсумком цього захоплюючого протистояння. Цей результат вивів на перше місце команду сайту, оскільки, за регламентом, при рівній кількості очок у двох команд враховуються результат очної зустрічі (нічия), різниця забитих-пропущених (однаково) і кількість забитих (8 проти 7). Не обійшлося знову без травм. У коректній, далекій від грубощів грі, у ігровому моменті зазнав ушкодження Алімон. Це вже навіть не дивувало…

Прийшов час півфіналів. У першому, втомлені виснажливим матчем з командою сайту, WGLife зустрічався з ОФФ. Два швидкі голи змусили загорітися вогники надії в очах уболівальників «біло-зелених», проте втома завадила розвинути успіх. А швидка і агресивна гра роздражнених ОФФ швидко встановила статус-кво. Після перерви фіналіст став більш ніж очевидний.

Другий півфінал теж подарував зливу голів. UBS, все ще перебуваючи в ейфорії від виходу з групи, швидко зуміли забити першими. На що «ворскляни» відповіли шаленим тиском, постійним пресингом, віртуозними комбінаціями і блискавичною грою в пас. Наслідком стали 6 голів, які забили Ворскленятко, Сонікссон, Василь та Адмін. Останній оформив хет-трик. Особливо красивим був гол Василя, який з близької відстані чітко перекинув голкіпера. Слід відзначити і голи Адміна з центру майданчика та в падінні головою. UBS змогли відквитати один м’яч. Підсумковий рахунок – 6:2. Та UBS не виглядали пригніченими. Схоже, що своє завдання на турнір вони виконали. І знову не обійшлося без травм! На початку другого тайму невдало відбив круглого Націоналіст. На фінал він мужньо вийшов з сильним ушкодженням руки. Не кращі справи були і у Василя, який отримав розтягнення зв’язок. Намагався абстрагуватися від болю Ворскленятко – у нього виникли проблеми з гомілкою.

Фінал не виправдав сподівань прихильників яскравої гри. Втомлена, розбита, травмована команда fcvorskla.com.ua на морально-вольових якостях змогла протриматись лише тайм, до першого пропущеного голу. У другому таймі повністю домінували ОФФ. Єдиний момент, який міг перерости у гол престижу виник за кілька хвилин до фінального свистка. Сонікссон технічно перекинув голкіпера і головою спрямував м’яч в залишені ворота, та відчайдушний кидок захисника закінчився серією рикошетів між ним та перекладиною, після чого круглий остаточно розминувся з воротами. На вияв емоцій уже не вистачило сил. Заслужена перемога ОФФ у матчі і загалом в турнірі. Після закінчення матчу залунали привітання, оплески і постріли шампанського. Кубок зберіг свою прописку.

До речі, під час фіналу відбулася ще одна неординарна подія. В одному з епізодів м’яч, після удару гравця в червоній футболці, пролетів поряд із штангою, та ніхто не помітив повз ворота чи у ствір. Особливо ніхто не сперечався, та все ж обидві сторони прагнули справедливого підсумку динамічного моменту. І ось на допомогу прийшла найпалкіша уболівальниця команди fcvorskla.com.ua Танюта. Наданий нею відеоповтор було уважно вивчено представниками обох команд та головним арбітром поєдинку. Рефері спокійно зарахував другий гол. Добре, що не дізнався Платіні…

Загалом, турнір пройшов на відмінному рівні. Тепла атмосфера, позитивні емоції, уважне і дружнє ставлення суперників один до одного, напруга гри, радість від забитих голів, смуток від поразок, заряд бадьорості від пермог, щира підтримка уболівальників, задоволення від того, що ти частинка цього свята.

Колектив сайту fcvorskla.com.ua здобув на турнірі почесне друге місце. Дякуємо усім, хто приймав участь у грі, не беріг себе заради команди, ціною травм і пошкоджень здобував цей достойний результат. Склад команди: Sasa (капітан), Адмін (надійний захисник, автор найкращих голів турніру), Честер (непрохідний захисник, майстер першого пасу), Василь (суперсаб, забив один з кращих голів), Алімон (трудовий потенціал команди, універсал, допомога на усіх позиціях), Ворскленятко (кращий голеадор), Сонікссон (півзахисник, автор важливих голів і незабитого пенальті), Націоналіст (голкіпер, останній оплот оборони), ТанЮта (суперфан і відеооператор).

Разом до нових перемог!

Sonyksson

  Команда
В
Н
П
М
О
1 OFF
Х
5:1
5:0
3:1
3
0
0
14-2
9
2 UBS
1:5
Х
0:2
3:0
1
0
2
4-8
3
3 Coge i Co
0:5
2:0
Х
0:1
1
0
2
2-6
3
4 White guys
1:3
0:3
1:0
Х
1
0
2
2-6
3

  Команда
В
Н
П
М
О
1 fcvorskla.com.ua
Х
2:2
2:1
4:2
2
1
0
8-5
7
2 WGLife
2:2
Х
2:1
3:1
2
1
0
7-4
7
3 Globuss
1:2
1:2
Х
2:1
1
0
2
4-5
3
4 Пресс-слуба
2:4
1:3
1:2
Х
0
0
3
4-9
0

1/2 фіналу

WGLife – OFF 2:7
UBS – fcvorskla.com.ua 2:6

Фінал

OFF – fcvorskla.com.ua 6:0

Погода