Першість Полтавщини - 21-08-2013, 11:08 - sasa 81

31 серпня стартує друге коло першості Полтавщини

31 серпня стартує друге коло першості Полтавщини

Незабаром стартує друге коло чемпіонату Полтавщини з футболу у двох лігах – вищій (10 команд) і першій (по 9 команд), якого з нетерпінням чекають численні уболівальники.

Як повідомив мені спортивний менеджер Полтавської обласної Федерації футболу Олег Дробітько, проект календаря змагань на друге коло вже готовий і він буде затверджений 28 серпня на засіданні виконкому ФФПО. Команди вищої ліги стартують вже 31 серпня, а першолігові колективи – 1 вересня. Початок всіх поєдинків: 14.00 (юнаки) і 16.00 (дорослі).

Нагадаю уболівальникам, що у групі «А» першої ліги змагаються: ФК «Лубни», «Прогрейн» (Глобине), ФК «Шишаки», «Фортуна» (Кейбалівка, Пирятинський район), ФК «Миргород», «Амарант» (Лохвиця), «Локомотив» (Гребінка), «Харчовик» (Червонозаводське, Лохвицький район) і дебютант змагань «Зеніт» (Калійдинці). Зенітівці ввійшли з нульовими показниками замість команди «Металіст» (Хорол), яка за певних причин вибула зі змагань.

Любишь наш спорт, тренировки здоровый образ жизни? Спорт в Бабаево. Присоединяйся к нам!

Для любителів футболу Полтавщини наводжу проект календаря (група «А») на друге коло, який, можливо, ще може і змінитися:

Х тур  01.09 (неділя)                              ХV тур  06.10 (неділя) 
«Амарант» – «Харчовик»                 ФК «Шишаки» – «Амарант»
«Прогрейн» – «Локомотив»                    «Зеніт» – «Локомотив»
«Фортуна» – «Зеніт»                         ФК «Миргород» – «Прогрейн»
ФК «Миргород» – ФК «Шишаки»             «Харчовик» – ФК «Лубни»
ФК «Лубни» – вихідний                    «Фортуна» – вихідний

           ХІ тур  07.09 (субота)                 ХVІ тур  13.10 (неділя)  
ФК «Лубни» – «Амарант»               ФК «Шишаки» – «Зеніт»
ХІ тур  08.09 (неділя)               «Амарант» – «Прогрейн»
ФК «Шишаки» – «Прогрейн»                «Локомотив» – «Харчовик»
«Зеніт» – ФК «Миргород»               ФК «Лубни» – «Фортуна»
«Харчовик» – «Фортуна»               ФК «Миргород» – вихідний.
«Локомотив» – вихідний
ХVІІ тур  20.10 (неділя)   
ХІІ тур  15.09 (неділя)               «Харчовик» – ФК «Шишаки»
«Прогрейн» – «Зеніт»                       «Фортуна» – «Локомотив»
«Амарант» – «Фортуна»                ФК «Миргород» – ФК «Лубни»
ФК «Миргород» – «Харчовик»              «Зеніт» – «Амарант»
ФК «Лубни» – «Локомотив»               «Прогрейн» – вихідний.
ФК «Шишаки» – вихідний
ХVІІІ тур  26.10 (субота) 
  ХІІІ тур  22.09 (неділя)                «Зеніт» – «Харчовик»
ФК «Шишаки» – ФК «Лубни»                        ХVІІІ тур  27.10 (неділя)   
«Фортуна» – ФК «Миргород»            ФК «Лубни» – «Прогрейн»
«Харчовик» – «Прогрейн»                 «Локомотив» – ФК «Миргород»
«Локомотив» – Амарант»               ФК «Шишаки» – «Фортуна»
«Зеніт» – вихідний.                            «Амарант» – вихідний.

ХІV тур  29.09 (неділя)   
«Локомотив» – ФК «Шишаки»
«Амарант – ФК «Миргород»
«Прогрейн» – «Фортуна»
ФК Лубни – Зеніт
«Харчовик» – вихідний.

Як бачимо, календар змагань  для лубенських любителів футболу не дуже гарний. Ще три тижні тому міський відділ з питань фізичної культури, спорту і туризму, який очолює Іван Тузов, направив офіційного листа до керманичів обласного футболу з проханням перенести деякі матчі за участю ФК «Лубни». Зокрема, щоб на День міста (22 вересня) в Лубнах був великий футбол. Але, як бачимо, автори календаря «не прислухалися» до лубенців і на свято 1025-річчя міста футболу не буде. Адже і калайдинцівський «Зеніт», який буде проводити домашні поєдинки на лубенськом стадіоні «Центральний» цього дня (8 тур), буде вільний від ігор, а ФК «Лубни» їде до Шишак на відповідальну зустріч зі своїм конкурентом за нагороди змагань. Прикро, але факт.

Запитується: а для кого ж ми всі «робимо» футбол? Відповідь: звичайно ж, для глядачів! Ще з календаря видно, що на і святкове 1 вересня теж у місті над Сулою футболу не буде – лубенці вихідні, а «Зеніт» поїде га гру до Пирятина. Зате, починаючи з 7 вересня і до початку листопада любителі футболу стануть свідками, принаймні, дев’яти захоплюючих поєдинків за участь обох команд лубенського краю, а, можливо, і більше. Адже, за певних обставин (якщо лубенці у групі «А» посядуть перше або друге місця), матчів в Лубнах буде ще більше – 2-3 листопада проводитимуться, так звані, «стикові ігри» між кращими командами груп «А» і «Б» за чемпіонство у першій лізі.

Повідомлю уболівальникам і найгірше (гадаю, що такого не буде): можливо, що ФК «Лубни» керманичі обласного футболу можуть взагалі не допустити до змагань і вони будуть праві. Адже головна команда міста до цього часу не сплатила вступний внесок для участі у чемпіонаті області, а ще у неї є борг (500 грн.) перед ФФПО за неадекватну поведінку лубенських фанів під час одного з матчів першого кола чемпіонату. Причина несплати банальна – відсутність бюджетних коштів. І за це явне порушення регламенту змагань (несплату) ФК «Лубни» можуть не допустити до чемпіонату області. До речі, лубенська команда є єдиною з всіх учасників змагань (28 команд двох ліг), яка не сплатила вступний внесок! Після цього, гадаю, претензій до керманичів обласного футбольного господарства щодо відмови у проханні переносу матчів ФК «Лубни» на День міста не може бути і мови. Хоча, ФФПО могла піти назустріч лубенцям, адже ФК «Лубни» команда «бюджетна» і платіжки на кошти відстають. Наостанок, сюди підходять дві відомі фрази: «коментарі зайві» і «поживемо – побачимо»…

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода