- 30-10-2016, 07:10 - Націоналіст 183

Одарюк рятує нічию для «Ворскли»

"Ворскла" відіграє два м'ячі за чотири додані хвилини.
Одарюк рятує нічию для «Ворскли»

«Ворскла»-«Олександрія» 2:2 (0:2)

«Ворскла»:  Непогодов, Дитятьєв, Чеснаков, Сімінін, Кобахідзе, Скляр, Пердута (Загорулько, 44), Хльобас (Одарюк, 70), Голодюк, Ребенок, Турсунов.

«Олександрія»: Леванідов, Шендрик, Басов, Мікіцей, Запорожан, Цуріков, Леонов (Чорній, 76), Огиря, Козак (Жичиков, 89), Яремчук (Старенький, 64), Пономар.

Голи:  Кобахідзе, 90+1, з пенальті, Одарюк, 90+3 – Яремчук, 1, 21.

Попереджені: Чеснаков, 28. Дитятьєв, 61. – Козак, 74. Пономар, 85. Басов, 91. Чорній, 92.

Після двох перемог поспіль матч «Ворскли» проти «Олександрії» мав дати відповідь на питання, чи змогли полтавці остаточно вийти з ігрової та психологічної кризи. Крім того, саме олександрійська команда є одним з конкурентів підопічних Василя Сачка в боротьбі за першу шістку.

Уже не вперше в сезоні наша команда розпочинає надважливий матч з дитячої помилки. Так було в матчі проти «Локомотиви», так сталося і сьогодні. Олексій Дитятьєв отримав перший пас з центру поля, але не зміг якісно його прйиняти на мокрому газоні. У результаті вийшла хороша скидка на нападника гостей Яремчука, який на швидкості вийшов сам на сам з голкіпером, переграв Непогодова й забив у порожні ворота – 0:1. Йшла восьма чи дев’ята секунда матчу… Статистики ще скажуть своє вагоме слово, але наразі виглядає так, що це був один з найшвидших м’ячів, які коли-небудь забивались у елітному дивізіоні. Якщо не найшвидший.

Звісно, такий початок виб’є з колії будь-яку команду. Але «Ворскла» почала приходити до тями на диво швидко. Лише трохи не вистачило Ребенку, щоб замкнути дальню стійку, з хорошим ударом Чеснакова не без турднощів впорався Леванідов. І тут гості забили вдруге. Полтавські захисники кілька разів мали можливість вибити м’яча зі свого штрафного майданчика, але щоразу програвали верхову боротьбу, аж доки «кулястий» не знайшов голову Яремчука. Нападник олександрійців перебував сам на лінії воротарського майданчика, тому забити в  такій ситуації було справою техніки – 0:2. Це був справжній шок.

Перший тайм міг закінчитися для господарів більш плачевно, але на 40-й хвилині Пономар не використав вихід сам на сам з воротарем. Непогодов свою команду врятував і залишив «Ворсклу» в грі.

У другому таймі полтавці намагалися врятувати матч, але моменти створювали з великими труднощами. Вирішальною для полтавців стала заміна Хльобаса на Одарюка за двадцять хвилин до кінця матчу. Молодий півзахисник, який вперше отримав таку кількість ігрового часу в матчі основного складу, дуже активно увійшов у непросту гру.

На останній хвилині Володимир з правого флангу виконав передачу до штрафного майданчика, яку Басов під тиском Чеснакова перервав рукою. Після деяких вагань Арановський все ж вказав на “точку”. До м’яча підійшов Кобахідзе й переграв Леванідова – 1:2. У цей час резервний арбітр підняв табличку з цифрою «4». Саме скільки хвилин залишалося у «Ворскли», щоб врятувати гру.

Господарі кинулися відігруватися і в одній з наступних атак відновили рівновагу. Захисники «Олександрії» не змогли перервати пас від Ребенка на ближню стійку з лівого флангу. М’яч продовжив свій політ паралельно воротам аж поки Одарюк не вразив порожній кут – 2:2.

Здавалося б, що наша команда на куражі спробує навіть вирвати перемогу. Але останнє слово залишилося за гостями. Саме вони заробили дуже небезпечний штрафний – Непогодов у стрибку відбив удар Чорнія.

Бойова нічия, яка, напевне, засмутила Володимира Шарана. Але це футбол. «Ворскла» грала до останнього й була винагороджена за свої старання.

Олександр Данник

Погода