ФК Полтава - 10-09-2012, 08:09 - sasa 167

А могли й перемогти…

А могли й перемогти…

ФК Полтава-2-Карлівка – Гірник (Кривий Ріг) – 2:2

Лубенець, 48, Гриценко, 64 – Коваленко, 38, Бука, 52

Полтава: Вітів, Плієв, Тарганчук, Поляниця, Голованьов, Обревко, Григоренко (Момот, 81), Синьогуб, Лубенець (Радченко, 82), Пономаренко, Гребінюк (Гриценко, 59).

Кривий Ріг: Гурін, Васильєв, Ходуля (Христусь, 65), Гончаренко,Голуб, Бука, Рябов (Ляшенко, 70), Богомазов (Сухоруков, 87), Коваленко (Гвоздевич, 73), Коломоєць, Пашковський

9 вересня. Полтава. Стадіон “Локомотив”. 200 глядачів. 

 

Стартові хвилини пройшли у боротьбі за центр поля. Обидві команди намагалися нав’язати супернику свою гру, швидко переходячи в атаку. Проте ні господарям, ні гостям у перші двадцять хвилин створити щось небезпечне біля воріт суперника так і не вдалося. Перша небезпека виникла лише на 22-й хвилині. Лубенець навісив зі штрафного, а Поляниця виграв верхову дуель у захисників на лінії воротарського майданчика. Проте удар захисника прийшовся повз ворота. Саме цей момент став початком цікавого футбольного протистояння. Гості з відповіддю не забарилися – Коломоєць з кута штрафного майданчика б’є вище воріт. Вже за дві хвилини “Гірник” мав відкривати рахунок – Бука метрів з вісімнадцяти пробивав у правий від голкіпера кут і лише реакція Вітіва допомогла йому відвести загрозу від воріт. У наступній атаці Гребінюк перевірив на міцність каркас воріт Романа Гуріна. На щастя для голкіпера м’яч після контакту зі стійкою вилетів в поле, де його підібрали захисники криворіжців. Після такої гостросюжетної перепалки команди знову взяли паузу хвилин на десять. За дев’ять хвилин до закінчення першої половини гарну нагоду відкрити рахунок втратив Синьогуб. Пономаренко класним пасом розрізав оборону гостей на лівому фланзі і вивів віч-на-віч з голкіпером захисника полтавчан. Проте пас виявився трохи за сильним – Олег лише в падінні зміг пробити, але влучив у воротаря, який своєчасно вийшов з воріт, скоротивши кут обстрілу. Та все ж у першому таймі нечисленна глядацька аудиторія змогла побачити забитий м’яч. Щоправда, побував він у воротах саме господарів. Васильєв промчав правим флангом і зробив прострільну передачу у воротарський майданчик. Вітів з першого разу не зміг приборкати м’яч і саме цього вистачило Коваленку аби проштовхну снаряд у ворота. З трибун здалося, що м’яч не перетнув лінію воріт, хоча лайнсмен Яна Сащина одразу підказала Євгену Яковлеву, що полтавчани повинні розпочати з центрального кола. Якби там не було, а на перерву господарі пішли у ролі наздоганяючих.

 

Після поновлення гри господарі одразу кинулися штурмувати ворота криворіжців. І досить швидко досягли свого. Капітан полтавчан Максим Лубенець на 48-й хвилині чітко реалізував штрафний, поціливши в ліву від голкіпера “дев’ятку”. Однак радіти господарям довелося не довго. Вже за чотири хвилини їм знову довелося відіграватися. Гурін сильно вибив м’яч уперед, де за нього “зачепився” Пашковський. Анатолій увійшов у штрафний майданчик і довго не наважувався обігрувати опонента чи ні. Ця пауза дозволила його партнерам підключитися до атаки. Саме одного з них на протилежному фланзі Пашковський і побачив, віддавши точну передачу на Буку. Ігорю залишалося метрів з десяти не схибити. Зрівняти рахунок вдруге у матчі підопічні Андрія Зав’ялова могли на 61-й хвилині, коли на ударну позицію вийшов Обревко, однак його удар не досяг мети. Та вже в наступній атаці господарі вдруге зрівнюють рахунок. Пономаренко зі штрафного навісив у штрафний майданчик, де на випередження зіграв Сергій Гриценко, який кількома хвилинами раніше з’явився на полі – 2:2. Після цього обидві команди створили ще декілька непоганих нагод, щоб вирвати перемогу. Ближчими до успіху були все ж господарі. Вже в кінці матчу удар зі штрафного Пономаренка парирував Гурін, а удару головою Гриценко у компенсований арбітром час не вистачило влучності.

 

Після 11 туру карлівська команда разом з \”Шахтарем-3\” та \”УкрАгрокомом\” очолюють турнірну таблицю групи \”Б\”.

 

Володимир ХОМІЧ

Погода