Новини - 06-11-2015, 09:11 - sasa 156

Анастасія Ковальчук розпочала свій виступ у \”більярдному Уїмблдоні\” – Кубку Кремля

Анастасія Ковальчук розпочала свій виступ у \”більярдному Уїмблдоні\” – Кубку Кремля

У Москві (Росія) – у спортивному комплексі \”Олімпійський\” – триває міжнародний супертурнір з більярдного спорту Кубок Кремля, в якому виступає наша землячка – кременчужанка Анастасія Ковальчук, вона цьогорічна призерка двох світових жіночих чемпіонатів: срібна – командного у \”Вільній піраміді\” та бронзова – особистого у \”Динамічній піраміді\”.

У Москві Анастасія Ковальчук змагається у жіночій першості з \”Вільної піраміди\” (63 учасниці). Старт виявився успішним для кременчужанки. Спочатку жереб \”звільнив\” її від участі у першому турі (вона була \”сіяною\” під №1), а у другому турі – вирішальному раунді кваліфікації – Ковальчук перемогла Олександру Солдатову (Воронеж, Росія) – 4:2 й напряму (без додаткового раунду плей-офф) вийшла до кубкової \”олімпійки\” – 1/16 фіналу. Тут до 1/16 фіналу (топ-32) увійшли: 24 росіянки, 4 білоруски, 2 українки – Анастасія Ковальчук і Тетяна Меліхова (Київ) та 2 латвійки.

В 1/16 фіналу суперницею Анастасії Ковальчук буде Наталія Трофименко (Москва, Росія). Якщо кременчужанка переможе в 1/16 фіналу, то в 1/8 фіналу її наступною суперницею стане переможець матчу за участю двох росіянок: Ольга Мілованова (Санкт-Петербург) – Вероніка Северин (Москва).

Кубок Кремля – є одним із останніх міжнародних супертурнірів у світі наприкінці кожного року. Серед спортсменів він вважається своєрідним \”більярдним Уїмблдоном\”, адже призовий фонд тут найбільший. Лише у жіночій першості з \”Вільної піраміди\” загальний призовий фонд становить 1,5 мільйона рублів. Вийшовши до 1/16 фіналу, Анастасія Ковальчук уже \”збагатилася\” на 15 тисяч рублів. \”Бонус\” учасниць 1/8 фіналу – по 35 тисяч, чвертьфіналу – по 75 тисяч, півфіналу (двох бронзових призерок) – по 115 тисяч, срібної призерки – 150 тисяч, чемпіонки – 300 тисяч рублів.

Катерина БАБИЧ

Погода