- 18-09-2015, 09:09 - sasa 157

Анастасія Ковальчук стартує у відборі до більярдного чемпіонату світу у Фінляндії

Анастасія Ковальчук стартує у відборі до більярдного чемпіонату світу у Фінляндії

Сьогодні, 18 вересня, у Хмельницькому розпочинається чемпіонат України з більярдного спорту у \”Динамічній піраміді\”, який є національним відбором до чемпіонату світу з \”Динамічної піраміди\”, що відбуватиметься 21-25 жовтня у місті Іматра (Фінляндія).

У Хмельницькому змагатиметься наша землячка Анастасія Ковальчук із Кременчука, яка цього року завоювала срібну медаль командного чемпіонату світу з \”Вільної піраміди\”. У попередні роки Анастасія виборювала звання абсолютної чемпіонки України серед жінок з \”піраміди\” (вільної, динамічної і комбінованої).

Конкуренція у Хмельницькому – за нагороди чемпіонату України і ліцензії на чемпіонат світу – серед 14-ти учасниць очікується надзвичайно запеклою. Адже у Положенні про проведення чемпіонату світу у Фінляндії зазначено, що найбільшу кількість ліцензій на участь у чемпіонаті світу – по 6 (3 чоловіки і 3 жінки) матимуть представники 5-ти країн: Росії, України, Білорусі, Казахстану і Киргизстану. А це значить: щоб виступити на чемпіонаті світу у Фінляндії, необхідно стати призером чемпіонату України у Хмельницькому.

Катерина БАБИЧ

Погода