- 02-08-2015, 02:08 - sasa 289

Анастасія Ковальчук – володарка Кубка України 2015 року

Анастасія Ковальчук – володарка Кубка України 2015 року

Сьогодні, 2 серпня, у Києві завершився турнір Кубка України-ФСБУ (Федерації спортивного більярду України) з \”Вільної піраміди\”, в якому блискуче виступила наша землячка Анастасія Ковальчук із Кременчука.

У фінальному матчі Анастасія впевнено перемогла Марію Пудовкіну (Дніпропетровськ) – 5:1. Разом із золотою медаллю, Кубком та грошовим бонусом наша землячка отримала 28,5 пункти до свого персонального рейтингу. Протягом трьох днів турніру Кубка України з більярду у \”Вільній піраміді\” Анастасія Ковальчук у Києві зіграла 5 матчів, в яких здобула 5 перемог (100% перемог), виграла 21 партію із 26-ти зіграних (80% перемог у партіях), її ігрова результативність сягнула 93,34%.

Протягом останніх років представниця Полтавщини Анастасія Ковальчук є лідером українського жіночого більярду. Кременчужанка була срібним призером командного чемпіонату світу, бронзовою призеркою особистих чемпіонатів Європи, чвертьфіналісткою особистих чемпіонатів світу, перемагала у найбільш комерційних турнірах з жіночого більярду – Кубку мера Москви (2014) та Кубку Кремля. Крім того Анастасія Ковальчук була абсолютною чемпіонкою України з більярду (вільна, комбінована і динамічна піраміди), багаторазовою чемпіонкою та володаркою Кубка України у різних номінаціях більярдної \”піраміди\”.

Серед чоловіків володарем Кубка України у Києві став Марк Плешко (Одеса), який у фінальному матчі переміг Мурата Ілаєва (Київ) – 6:0.

Катерина БАБИЧ

Погода