- 26-12-2012, 01:12 - sasa 257

Анатолій Безсмертний: \”Головний козир \”Полтави\” – стабільність\”

Анатолій Безсмертний: \”Головний козир \”Полтави\” – стабільність\”

Головний тренер \”Полтави\” – про дебют своєї команди в першому дивізіоні.

\"Анатолій– Анатолію Петровичу, як для новачка, десяте місце – той результат, якого очікували?
– Першочерговим завданням було закріпитися в першій лізі. Однак десяте місце, це – не той показник, якому пот­рібно радіти. Але нині така щільність команд у турнірній таблиці… Прагнутимемо, звичайно, бути якомога вище. Та на даному етапі нас усе влаштовує.

– Зараз багато говорять про прірву між першою та другою лігами. В іпостасі вихідців з другого дивізіону, як прокоментуєте ці розмови?
– Різницю відчули відразу. Перші ігри показали, що гравці не адаптовані до першого дивізіону, на що потрібен час. Неозброєним оком було помітно, що потрібно шукати підсилення.

– Тобто, без доукомплектації складно було би конкурувати з іншими?
– Звичайно, складно, тож і шукали гравців, за плечима яких школа першої та прем’єр-ліги. Іншими словами, підсилилися перевіреними бійцями, які почувалися на полі, як риба у воді. Доукомплектація носила точковий характер. У підсумку, склад стабілізувався, а результати не забарилися.

– Перед зимовою перервою кілька гравців (Всеволод Романенко, Олександр Обревко, Іван Кучеренко, Артем Бессалов, Віталій Момот, Андрій Сагайдак, Олександр Полуницький. – О. Т.) залишили клуб. Відповідно, тепер варто очікувати взимку суттєвого підсилення?
– Силоміць ми нікого не тримаємо. Комусь запропонували ліпші умови, хтось уважає, що він заслуговує кращого, когось, можливо, наш клуб не влаштовує, а дехто нам не підходить… Питання селекції актуальне завжди. Отож узимку працюватимемо на підсилення. Кількох гравців уже маємо \”на олівці\”.

– \”Полтава\” – одна з небагатьох команд, яка має відмінні умови для роботи: база, тренувальні поля тощо. Відповідно напрошується питання, як далеко можуть сягнути амбіції клубу?
– Амбіції в нас здорові, але потрібен час на адаптацію в першій лізі. Слова подяки хотілося би висловити нашому президенту, який розуміє, що, перш ніж ставити перед командою серйозні завдання, потрібно мати розвинену клубну інфраструктуру. Він ніколи не обіцяє того, що не зможе виконати. Головний же козир \”Полтави\” – стабільність. Умови для роботи створені сприятливі. Так, деякі питання поки на стадії вирішення. Але поле зі штучним покриттям уже маємо. Наступного року завершиться будівництво клубної бази, тим самим буде вирішене питання з місцем проведення тренувань. Адже в Полтаві знайти хороше поле – проблема.

– Яким підсумковим місцем будете задоволені?
– Загалом, не хотілося щось загадувати, адже це для нас – перший, ознайомчий, сезон у лізі, й голов­не завдання, як уже сказав, зак­ріпитися. Але місцем у першій сімці був би задоволений.

 

Український футбол

Погода