Волейбол - 01-10-2015, 04:10 - sasa 165

Анатолій Офат: \”Завдання \”Фаворита\” – залишитись у волейбольній Суперлізі\”

Анатолій Офат: \”Завдання \”Фаворита\” – залишитись у волейбольній Суперлізі\”

Напередодні старту 25-го чемпіонату України в Суперлізі на запитання прес-служби ФВУ відповів головний тренер лубенського \”Фаворита\” Анатолій ОФАТ.

– Як ви оцінюєте роботу, проведену у міжсезоння? Докладніше розкажіть про етапи підготовки. Наскільки задоволені ви цим періодом?

– Ми провели два тренувальних збори. Розділилися на групи. З перших чисел липня молоді гравці спочатку готувалися під моїм керівництвом на базі спортивно-оздоровчого табору школи \”Олімпійські надії\”. А старші хлопці в той же час тренувалися в Лубнах на чолі з Ігорем Дьогтєвим, який перед цим поповнив тренерський штаб \”Фаворита\” в якості граючого тренера. На другому зборі, який проходив у серпні, обидві групи об’єдналися. Цей етап проводили в Лубнах. Головну увагу на зборах приділили загально-фізичній підготовці.

– В якій мірі змінився кадровий потенціал команди? Розкажіть про втрати та придбання? На вашу думку, можна говорити про підсилення команди, чи навпаки?

– Як і раніше, команда комплектується за рахунок молодих гравців – це хлопці 1998―1999 років народження. Але з урахуванням того, що в цьому сезоні досить суворі правила – сьоме і восьме не дають права залишитись у Суперлізі, то ми змушені підсилюватися і більш старшими гравцями, приміром, досвідченим вихованцем полтавського волейболу Русланом Шевцовим. Ігор Дьогтєв, незважаючи на його тренерські функції, також буде грати на майданчику. Розраховуємо і на допомогу досвідченого зв’язуючого Антона Бушного. Пошук нових гравців ми продовжуємо…

– Які цілі ставите перед командою у чемпіонаті та Кубку України?

– Завдання у чемпіонаті – залишитись у Суперлізі. А для цього треба посісти місце не нижче шостого, бо грати нервові перехідні ігри не хотілося б… У Кубку України так само намагатимемось скласти конкуренцію іншим у боротьбі за вихід до другого раунду.

– Як сприймаєте новий формат чемпіонату? Чи сприятливий він для вашої команди?

– У минулому сезоні у Суперлізі виступали лише сім команд, і нам дали можливість грати без особливого тиску з точки зору результату. Зараз ситуація змінилася. Важливість кожного очка зросла у рази. Думаю, це нормально, тож новий формат ми підтримуємо.

Погода