Новини - 03-11-2015, 04:11 - sasa 327

Анатолій Журавель програв в 1/16 фіналу абсолютного чемпіонату світу з карате

Анатолій Журавель програв в 1/16 фіналу абсолютного чемпіонату світу з карате

У Токіо (Японія) завершився 11-й абсолютний чемпіонат світу з кіокушинкай карате (WKO ShinKyokushinkai), на якому у складі збірної України виступив Анатолій Журавель з Лохвиці, вихованець тренера Володимира Прядки.

Серед 120 учасників наш земляк пробився до 1/16 фіналу, здобувши дві перемоги над канадцем та японцем, але в 1/16 фіналу Анатолій Журавель програв Володимиру Артюшину (Казахстан) – 2:5 (2:0, 0:5). Потім казах, у свою чергу, програв в 1/8 фіналу Мареку Вольни (Польща) – 0:7 (0:2, 0:5), який у чвертьфіналі програв Кембу Ірікі (Японія) – 0:5, який потім переміг у півфіналі, але у фіналі абсолютного чемпіонату світу програв іншому японцю Юджі Шимамото (Японія) – 0:5. А бронзовим призером став представник Європи – Лукас Кубілюс (Литва).

Але й 18-річний Анатолій Журавель не залишився без нагороди абсолютного чемпіонату світу, адже японці надзвичайно щедро підійшли до церемонії нагородження. Наш юний земляк став справжнім відкриттям світового чемпіонату, якому, навіть, видатні японські фахівці прогнозують перспективне майбутнє.

А ось у жіночій першості абсолютного чемпіонату світу з кіокушинкай карате (WKO ShinKyokushinkai) сталася сенсація – звання чемпіонки виборола Ченге Шепеші (Угорщина), яка перемогла всіх японок, а у фіналі вона виграла Джурі Мінаміхари.

Аркадій СПИЦЯ

Погода