Новини - 08-12-2010, 11:12 - sasa 170

Андрій Кривчун – срібний призер чемпіонату світу!

Андрій Кривчун – срібний призер чемпіонату світу!

Спортсмен із Комсомольська Андрій Кривчун другий рік поспіль завойовує срібну медаль паралімпійського чемпіонату світу з адаптованого академічного веслування на човнах-одиночках.

Цього разу у місті Хемілтон (Нова Зеландія) на озері Карапіро наш земляк у паралімпійському класі ASM1x на дистанції 1000 метрів у фінальному заїзді фінішував другим з результатом 5 хвилин 32,67 секунди. Кривчун програв лише Тому Еггеру (Велика Британія), який був у цьому класі паралімпійським чемпіоном 2008 року в Пекіні. А ось боротьба за "срібло" була надзвичайно запеклою. Наш земляк випередив бронзового призера – новозеландця – менше, ніж на секунду. А росіянин, який посів 4-е місце, відстав від комсомольчанина лише на 1,05 секунди.

26-річний Андрій Кривчун вийшов на міжнародну паралімпійську арену минулого року. У червні 2009 року він став бронзовим призером Кубка світу з адаптованого веслування в Мюнхені (Німеччина). А в перший місяць минулорічної осені Кривчун уперше виборов срібну медаль чемпіонату світу з адаптованого веслування в Познані (Польща). 31 травня 2010 року Віктор Янукович підписав розпорядження "Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів", згідно з яким Андрію Кривчуну за успішні виступи на міжнародній арені призначено щомісячну стипендію у розмірі 12 тисяч гривень.

Цікаво, що як тоді у Польщі, так і зараз у Новій Зеландії, наш земляк програвав лише паралімпійському чемпіону Тому Еггеру. Цей британець, без сумніву, мріє повторити своє паралімпійське досягнення 2008 року і на своїй батьківщині – адже наступні Паралімпійські ігри проходитимуть у 2012 році саме в Лондоні. Та чи дозволить наш земляк британцю знову тріумфувати на цій дистанції через два роки – на наступних Паралімпійських іграх? Цього разу в Новій Зеландії Том Еггер у фіналі випередив Андрія Кривчуна на солідну відстань – більш ніж на 13 секунд. Але навіть британські фахівці звернули увагу на те, що протягом двох останніх сезонів відставання українця від британця значно скоротилося. Тим більше, що наш земляк лише починає набувати дорогоцінний міжнародний досвід. Тож цілком можливо, що на Паралімпійських іграх 2012 року в Лондоні Андрій Кривчун із Комсомольська зможе "відтіснити" досвідченого британця від золотої медалі.


На фото: Андрій Кривчун (крайній ліворуч) – срібний призер чемпіонату світу

Погода