Новини - 01-09-2009, 09:09 - Націоналіст 207

Андрій Шандор: \”Павлов поводиться, немов остання істеричка\”

Андрій Шандор: \”Павлов поводиться, немов остання істеричка\”
«Коли два футболісти б’ються чолами і їм викликають швидку допомогу, а інша людина добиває лежачого, то вона робить злочин»,—такі критичні слова сказав наставник «Ворскли» Микола Павлов про суддю Андрія Шандора, який обслуговував матч полтавців із «Таврією». Відтак пан Павлов зазначив, що не відрікається від своїх слів чотирирічної давнини, через які він втратив професію. Що з цього приводу думає суддя? 

Пане Шандор, як ви відреагували на відверті заяви Миколи Павлова після матчу «Таврія»—«Ворскла»?

Я не згоден з висловами тренера «Ворскли». Нехай він про себе подумає, хто він такий. Павлов поводиться, немов остання істеричка. Я в шоці.

Як подібні гострі висловлювання впливають на подальші дії арбітра? Ви близько до серця сприймаєте ці слова? Вони можуть вивести з колії суддю?

Ні, ці вислови на мене вже давно ніяк не діють. Я вже давно пройшов ці гучні скандали, галаси, крики, істерики. Вони впливають на молодих суддів. Я ж досвідчений арбітр і мене неможливо вивести з рівноваги. От подумав один день і забув. Навіщо пам’ятати слова хворих людей?! На них не ображаються.

Ви добре знаєте історію взаємин Павлова та Шандора? Чи справді на поверхню випливають особисті стосунки тренера та судді?

Я все чудово пам’ятаю і знаю, що все почалося ще під час кар’єри Павлова в Маріуполі. Та після того я неодноразово проводив матчі з участю команд Миколи Павлова. Бувало, що його хлопці вигравали, бувало, й програвали. Все було спокійно. А одного разу пан Павлов після гри завітав до мене до роздягальні і потиснув руку. У Симферополі тренер «Ворскли» був накручений, бо його команді було важко грати через два дні на третій. От і вилив всю злість. Зрештою, визнаю, що я допустив помилку, не зарахувавши голу. Мені складно було самому вирішити, адже був дуже динамічний момент. Я довірив асистентові, який підняв прапорець. Та все одно рішення приймає арбітр в полі. Якби був на лінії, то помітив би, що оф-сайду не було. Ну а щодо пенальті, то я прийняв правильне рішення. За словами Павлова, пенальті не треба було призначати, бо гравця «Таврії» вдарили головою по голові. Ну і що? Невже пенальті ставлять лише тоді, як футболіста вдарять ногою по голові? А як головою вдарять, то що ми маємо закривати на це оч?. Нехай Павлов спершу уважно подивиться, хто був перший на м’ячі, а потім робить гучні заяви.

Чи ображаєтеся на Миколу Павлова? Це вже конфлікт між вами?

Та ні. Повірте, що я роблю свою роботу і мені байдуже, що про мене говорить Павлов чи ще хтось інший. Виходжу на поле і стараюся якісно відсудити. А особисті стосунки все одно не вплинуть на мої дії. Якщо я почну мститися на всіх, хто мене критикував, то з того суддівства нічого доброго не буде. Життя продовжується. Робимо висновки і крокуємо далі. Судитиму не лише вітчизняні матчі, але й міжнародні. От дев’ятого вересня працюватим резервним арбітром на матчі відбіркового циклу між Іспанією та Естонією.

 
//turnir.com.ua

Погода