- 03-11-2009, 10:11 - sasa 198

Андріївка і Градизьк у першій лізі!

Андріївка і Градизьк у першій лізі!

Футбол. Першість Полтавщини.

Після останнього туру першості стало зрозуміло, що «Золотого матчу» за звання чемпіона Полтавщини 2009 року не уникнути. Обидва лідери в останніх матчах не втратили таких дорогоцінних очок. Кременчуцький «Гірник» вдома здолав полтавську «Молодь» – 3:0, а «Багачка» – немотивовану «Жоржівку» – 2:0. Таким чином, 8 листопада, вперше для виявлення чемпіона відбудеться додатковий матч. Де він пройде? Наразі федерація футболу вирішує це питання з місцем проведення поєдинку. Серед претендентів – Решетилівка, Нові Санжари, Кобеляки і можливо стадіон «Лтава» в Крутому Березі. Хто стане господарем «Золотого матчу» стане найближчі дні.
У другій лізі майже все остаточно стало на свої місця. У групі «Б» дует лідерів записали чергові три очка. І якщо «Глобине» здобуло перемогу без боротьби («Зоря» Заріг не приїздило на гру), то їх сусіди градизький «Темп» забив повну торбу голів команді з «Шишак» – 9:1. Після того, як в черговий раз втратила очки гоголівська «Зоря», стало зрозуміло хто стане переможцем групи. Перед останнім туром і в градижчан і глобинчан рівна кількість очок. Однак ситуація склалась таким чином, що переможцем групи стане «Темп», адже «Глобине» усі свої матчі вже відіграло, а «Темп» в останньому турі автоматично отримує три очка у грі з семенівським «Колосом», який знявся зі змагань.
У групі «А» своє лідерство підтвердило «Нове життя» з Андріївки, яке в останньому турі скромно переграло диканський «Візит». А ось їх конкуренти – новоспечений володар Кубка «Золотий колос» котелевський «Маяк», спіткнувся в пропущеному матчі з дейкалівською «Чайкою» і зрештою опинився в підсумковій таблиці на третьому місці, пропустивши вперед опішнянську «Ворсклу-Газовик». Таким чином для виявлення абсолютного переможця другої ліги за перше місце зіграють між собою переможці груп «Нове життя» та «Темп». Однак не залежно від того, хто стане в ньому переможцем, обидві команди наступного сезону вийшли до першої ліги, і якщо нічого не трапиться, 2010 рік проведуть в компанії найсильніших клубів Полтавщини.

Перша ліга
22 тур.

«Гірник» (Кременчук) – «Молодь-ПДПУ» (Полтава) – 3:0 (юнаки – 4:1),
«Жоржівка» – «Велика Багачка» – 0:2 (1:4),
«Колос» (Дмитрівка) – «Миргород» – 2:3 (+:-),
«Локомотив» – «Колос» (Кобеляки) – +:- (+:-),
«Пирятин» – «Колос» (Зіньків) – 0:0 (+:-),
«Сула» (Лубни) – ДЮФШ «Ворскла» (Полтава) – -:+ (-:+).

Пропущений матч.
«Молодь-ПДПУ» (Полтава) – ДЮФШ «Ворскла» – 1:1 (1:5)

Підсумкова таблиця
 
Друга ліга

Група \”А\”
25 тур.
«Авангард» (Яреськи) – «Мрія» (Тополеве) – 5:2 (2:0),
«Харчовик» (Червонозаводське) – «Че-Ка» (Піщане) – 3:2 (3:1),
«Зоря» (Гоголеве) – «Металіст» (Хорол) – 0:0 (+:-),
«Темп» (Градизьк) – «Шишаки» – 9:1 (0:5),
«Глобине» – «Зоря» (Заріг) – +:- (+:-),
«Решетилівка» – «Колос» (Семенівка) – +:- (+:-).

Турнірне становище:

Найближчі матчі:
8 листопада. Зоря З – Харчовик Ч, Че-Ка – Решетилівка, Мрія – Регал Петролеум, Металіст – Авангард, Шишаки – Зоря Г, Колос С – Темп.

Група \”Б\”
Пропущений матч.
«Чайка» (Дейкалівка) – «Маяк» (Котельва) – 3:1 ( +:-).

22 тур.
«Маяк» (Котельва) – «Карлівка» – 2:1 (5:1),
«Стандарт» (Нові Санжари) – «Газовик» (Базилевщина) – 7:0 (1:0),
«Космос» (Воскобійники) – «Харчовик» (Артемівка) – +:- (+:-),
«Нива» (Філенкове) – «Ворскла-Газовик» (Опішне) – 1:2 (2:0),
«Псел» (Гадяч) – «Чайка» (Дейкалівка) – 1:3 (6:0),
«Нове життя» (Андріївка) – «Візит» (Диканька) – 1:0 (1:1).

Підсумкова таблиця

Погода