ФК Полтава - 17-07-2012, 09:07 - sasa 166

Андрій Зав\’ялов: \”У другій лізі буде дуже важко\”

Андрій Зав\’ялов: \”У другій лізі буде дуже важко\”

У цьому сезоні ПФЛ чимало втратила в чисельному складі другої ліги, алее заявилися резервні команди ліги першої – Оболоні та Полтави.

 

\"АндрійНам було з чого почати розмову з наставником ФК Полтава-2-Карлівка Андрієм Зав\’яловим (відомим у минулому футболістом, вихованцем київського Динамо, пограв за багато вищолігові команди України та закордону, а в якості тренера попрацював вже з київським ЦСКА і в штабі ФК Полтава): його команда у першому турі розгромила Макіїввугілля – 3:0.

 
– Андрію Олександровичу, перш за все, вітаємо вас з успішним дебютом. Скажіть, як команда готувалася до другої ліги? Знаю, що напередодні дебюту вона навіть відмовилася від фіналу кубка області …
– Спасибі! Скажу так: після матчу з Макіїввугілля ми задоволені не тільки результатом, але і грою хлопців. Називати кращих не будемо: не дуже це педагогічно – захвалювати, але всередині команди ми висновки зробили і гру аналізуємо. Щодо предсезонки. Встигли провести збори, займалися 10 днів на базі пансіонату Зелена діброва в селі Копили під Полтавою.
 
– Ви почали сезон на стадіоні ФК Полтава. Але знаю, що у вас і свій хороший стадіон є – президент ПФЛ зазначав, що він вже зараз відповідає вимогам другої ліги, але ваше керівництво вирішило навіть більше зробити, удосконалити і осучаснити арену.
– Десь 3 стартових домашніх матчу проведемо на полтавському стадіоні Локомотив. У Карлівці зараз ведуться інтенсивні роботи, і президент ФК Полтава Соболєв дозволив нам тут пограти. Так, в плані полів і стадіонів все солідно. Можна працювати на двох тренувальних полях.
 
– Скажіть, будь ласка, як позиціонує себе Полтава-2-Карлівка? Адже кажуть, що в майбутньому це буде самостійний клуб другої ліги…
– У майбутньому, якщо будуть можливості, так. Наше керівництво серйозно ставиться до футболу і ставить команді за мету розвиватися й удосконалюватися. Але в цьому сезоні у нас завдання посісти місце ближче до шостого, адже, як відомо, в нинішньому сезоні особливо гострою буде боротьба за виживання – вилітають відразу по 4 команди з обох груп, тому хто хоче убезпечитися – повинен рватися у весняну «шістку».
 
– У заявці Карлівки відразу кілька хлопців, які свого часу пограли у ФК Полтава – Момот, Синьогуб, Гриценко, Лубенець, Марченко… Є молодь. Але, в той же час, заявлені і більш досвідчені Вітів, Поляниця, Буличов, Гребинюк. Склад – під завдання …
– Ну так, повторюся, цього сезону в другій лізі буде дуже важко. На процесі становлення нам потрібні і молоді, і більше досвідчені, щоб вирішувати турнірні завдання.
 
– У Полтавській області нині футбольний бум. Багато говорять про сильний аматорському футболі вашого краю, представник якого, Нове Життя з Машівського району, виграло аматорську лігу і суперкубок України. Вище забралися Ворскла і ФК Полтава, а в Групі Б вашими майбутніми суперниками є Кремень і Гірник-Спорт. Вас не напружує така кількість принципових матчів?
– Звичайно, існують такі матчі, коли по-сусідськи суперники грають з подвоєним бажанням, хочуть довести, що не слабкіше хлопців зі своєї області. Але зате такі поєдинки вболівальникам цікаві, та й футболістів мотивують.

 

football.ua

Погода