Матчі - 30-11-2018, 12:11 - admin 516

«Арсенал» забиває «Ворсклі» три голи без відповіді

Полтавці не знайшли аргументів для резервного складу «канонірів».
«Арсенал» забиває «Ворсклі» три голи без відповіді

Багатостраждальний матч між «Ворсклою» й «Арсеналом» таки відбувся. Історія його перенесення з Полтави до Києва вартує окремої розмови, тому на ній окремо зупинятися не будемо.

Унаї Емері прогнозовано випустив на поле «Олімпійського» резервний склад. З добре знайомих українському вболівальнику імен варто відзначити хіба Петера Чеха, Штефана Ліхштайнера та Аарона Ремзі. Решта гравців – переважно молодь, найближчий резерв. Майбутнє лондонського «Арсенала». Зрозуміло, що отримавши шанс себе проявити в матчі євротурніру, честолюбні дублери прагнули зробити це якнайкраще. І все їм вдалося.

Хоча розпочиналося для «Ворскли» все більш-менш оптимістично. Перші хвилини команда відіграла сміливо, йшла вперед і прагнула забити. Це прагнення вилилося у пару напівмоментів біля воріт Чеха, які до голу, на жаль, не призвели.

«Арсенал» же свої шанси використовував безжально для суперника. На 10-й хвилині серія помилок полтавської оборони призвела до того, що м’яч від Артура потрапив до самотнього Сміта, якому залишалося вразити порожні ворота – 0:1. На 26-й хвилині лондонці отримали право на пенальті. Ігрова ситуація не вимагала обов’язкового фолу Пердути проти Ремзі. Ігор, скоріше, втратив рівновагу й сфолив не спеціально. Але цього було достатнього для головного арбітра, щоб вказати на «точку». Сам «постраждалий» холоднокровно переграв Шуста – 0:2.

Якщо в когось після цього ще була якась надія на інтригу, то вона остаточно розвіялася на 41-й хвилині. Швидку контратаку «Арсенала» ударом на техніку з-за меж штрафного майданчика завершив Уіллок – 0:3. У цьому моменті знову не найкращим чином зіграв Даллку, який, як і в матчі проти «Маріуполя», просто супроводжував суперника й у активний відбір м’яча так і не вступив. Хоча мав для цього всі можливості.

За такого перебігу подій другий тайм перетворився на формальність. «Ворскла» уже не мала ніяких аргументів для суперника. А «Арсенал» заспокоївся й не дуже прагнув остаточно добивати опонента. Та навіть за такої гри полтавці могли забити «гол престижу». Найкращий момент втратив Пердута, який пробивав по воротах з близької відстані. Свій високий клас продемонстрував Чех, який вийшов з воріт й скоротив до мінімуму кут обстрілу. Удар Ігоря прийшовся у воротаря.

Поступившись «Арсеналу», «Ворскла» втратила навіть теоретичні шанси на продовження боротьби. Тепер останній тур в нашій групі має дати відповідь лише на одне запитання. Хто посяде третє місце: підопічні Василя Сачка чи азербайджанський «Карабах».

«Ворскла» – «Арсенал» – 0:3

«Ворскла»: Шуст, Артур, Чеснаков, Пердута, Даллку, Сапай (Карека, 36), Шарпар, Скляр, Ребенок (Саків, 86), Коломоєць, Кулач (Кане, 70).

«Арсенал»: Чех, Дженкінсон, Ліхштайнер, Холдінг (Медлі, 60) , Мейтленд-Найлс, Ремзі (Сака, 68), Гюендузі (Гільмур, 75), Сміт, Уіллок, Нкетіа.

Голи: Сміт (10), Ремзі (26, з пенальті), Уіллок (41).

Попереджені: Скляр (28), Шарпар (31), Коломоєць (71).

Олександр Данник

Погода