Останні новини - 18-10-2011, 07:10 - sasa 168

Безус усе схоплює на льоту

Безус усе схоплює на льоту

У двох стартових турах Ліги Європи УЄФА полтавська \”Ворскла\” не набрала жодного очка, але у спарених поєдинках із бельгійським \”Стандардом\” – лідером групи B – готова багато що поставити на карту, аби \”повернутися у гру\”. На це натякає 21-річний хавбек українського клубу Роман Безус в ексклюзивному інтерв\’ю UEFA.com.

 

\”Усі в нашій команді розуміють, що ці матчі стануть визначальними, – говорить він. – Особливо поєдинок у Льєжі. У четвер ми просто зобов\’язані брати очки на полі \”Стандарда\”. Звичайно, дуже хочемо перемогти й докладемо для цього максимальних зусиль. У крайньому разі треба зіграти хоча б унічию. Тільки тоді ми збережемо реальні шанси на вихід у плей-офф. Саме з таким настроєм і їдемо до Бельгії\”.

 

На думку Безуса, конструктора атак полтавців, \”Ворскла\” зробила правильні висновки з поразок від данського \”Копенгагена\” (0:1) та німецького \”Ганновера\” (1:2). \”Спочатку ми трохи тушувалися, нервували, позначалося хвилювання – все-таки більшість із нас уперше опинилися в груповому турнірі єврокубка, – розповідає Роман. – Але до третього туру Ліги Європи хвилювання минуло. Другий тайм гри з \”Ганновером\” переконав усіх, що ми готові до боротьби на такому високому рівні\”.

 

\”Багато чого я відчув і на собі, – продовжує Безус, на якому в двох стартових турах Ліги Європи суперники найчастіше порушували правила – 11 разів, із них 10 – у матчі з німцями. – У цих іграх начебто все робив правильно, але далеко не все виходило, як треба – захисники встигали або накривати мене, або перекривати зони. Довелося на ходу робити висновки, прискорюватися, швидше приймати рішення, віддавати передачі. В другому таймі зустрічі з ганноверцями щось дійсно стало виходити\”.

 

За останній час вихованець кременчуцького \”Кременя\” – фарм-клубу \”Ворскли\” – значно додав у майстерності, ставши справжнім лідером молодіжної збірної Україні. Та й виконання обов\’язків мозкового центру команди Миколи Павлова вдається йому все впевненіше. \”Тренер дійсно заохочує мою імпровізацію поблизу штрафного майданчика суперника, – зізнається Роман, який забив 11 голів у 59 матчах Прем\’єр-ліги і один м\’яч у 8 іграх єврокубків. – А ось у центрі поля від мене потрібні більш раціональні рішення, що прискорюють розвиток атаки\”.

 

А ще технічний хавбек не приховує, що йому дістається від Миколи Павлова за помилки, які тягнуть за собою картки – їх у Безуса в груповому турнірі вже дві. \”Я повинен грати акуратніше, щоб не підвести команду у вирішальний момент\”, – пояснює він. До слова, кумир Романа – Франческо Тотті – має славу не найбільш дисциплінованого гравця, що не подобалося в італійці й Безусу. А ось за що він того цінує – так це за відмінне бачення поля, культуру пасу та дух справжнього ватажка, капітана команди.

 

Цієї осені Безусу, як і іншим гравцям \”Ворскли\”, вперше доводиться виступати відразу на трьох фронтах. \”Коли ігри проводяться через два дні на третій, іноді елементарно не вистачає сил. Тим не менш, це для нас нове і цікаве, – резюмує Роман. – І якщо наші справи в чемпіонаті та Кубку України поки йдуть нормально, то в Лізі Європи настав час напружитися\”.

 

Завдання-мінімум полтавчан на два спарених поєдинки зі \”Стандардом\” – здобути чотири очки.

Погода