Першість Полтавщини - 13-05-2012, 03:05 - sasa 164

Бойова нічия чемпіона і срібного призера

Бойова нічия чемпіона і срібного призера

Темп (Градизьк) – ФК Лубни – 2:2

Голи: Богиня (11), Безверхий (75) – Хоменко (33), Сергієнко (57).

Судді: Д. Мерсіянов, С. Коломієць, О. Барило (усі – Полтава).
Інспектор: В. Наритник (Кременчук).
«Темп»: Гринько, Мироненко, Новоселецький, Пономарьов, Данилейко (Аліфанов), Даценко (Ларіонов), Смірнов (Скляренко), Диндіков (Безверхий), Ященко, Зав’ялов (Павлік), Богиня (Костенко).

Тренер: А. Диндіков.
ФК «Лубни»: Болюх, Величко, Гайдук, Гришанович, Загоруйко (Головко), Загородній, Бараннік, Литвин, Шевченко, Хоменко, Сергієнко (Личман).

Тренер: А. Гришанович.
Попередження: Новоселецький, Костенко – Величко, Гайдук, Личман, Литвин.
Вилучення: Костенко (дві жовті картки) – Величко (дві жовті картки).

Градизьк. 12 травня. Стадіон «Темп». +28С. 420 глядачів.
Юнаки: 0:7.   

 
Цей матч викликав неабиякий ажіотаж. Ще б пак: в очному двобої зустрілися минулорічний чемпіон області і срібний призер, між якими аж до новорічних свят кипіли футбольні пристрасті за чемпіонський титул. Але все з часом вже вгамувалося і ось новий чемпіонат-2012.

 

У порівнянні з минулим роком обидва колективи підсилилися вправними виконавцями і, мабуть, жодного скептика не було щодо забитих м’ячів у цьому протистоянні. Так воно і сталоя – численні глядачі рибно-футбольного Градизька стали свідками чудового спортивного свята з чотирьма проведеними голами, численними жовтими і червоними картками, протистоянням кращих бомбардирів чемпіонату-2011 Сергія Зав’ялова і Юрія Хоменка. Рахунок відкрив напочатку матчу Юрій Богиня після, мабуть, єдиної помилки за всю зустріч захисників гостей. Невдовзі кращому гравцю Лубен-2011 Юрію Хоменку вдалося виконати «свою коронку»: відірватися від захисників і перекинути смугатого через досвідченого голкіпера – 1:1.

 

Другий тайм матчу пройшов більш жорсткіше і відзначився сімома жовтими картками, а також червоного кольору. «Рекордсменом» по дисципліні став Василь Костенко, який на 65 хв. замінив Юрія Богиню і за 25 хв. проведених на полі побачив перед собою дві жовті і одну червону картку. Щодо голів, то лубенці вийшли вперед після чудової передачі від Юрія Хоменка на Сергія Сергієнка – 2:1 несподівано повели гості. Але в одній з численних атак Юрій Павлік дав «в розріз» на хід Юрію Безверхому і останній не схибив – 2:2. Останні хвилини матчу пройшли під акомпанемент атак господарів, але більше глядачі не побачили забитих м’ячів – бойова і справедлива нічия. Після напруженого поєдинку наставник лубенців Анатолій Гришанович подякував своїм підопічним за гру, особливо, вдалим діям захисного редуту.

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода