Матчі - 23-08-2022, 06:08 - admin 5392

Бою в Ужгороді не вийшло

Віктор Скрипник дебютує на чолі «Ворскли» в чемпіонаті з поразки своїй колишній команді.
Бою в Ужгороді не вийшло

“Зоря” (Луганськ) – “Ворскла” (Полтава) 3:1 (2:0)

Протокол матчу.

Новий футбольний сезон в Україні попри війну стартував. Тому всі бажаючі могли нарешті робити ставки на футбол онлайн.

Якщо говорити про перший матч «Ворскли» проти луганської «Зорі», то більшість уболівальників полтавського клубу сприймали його з оптимізмом. «Ворскла» достойно зіграла в Лізі Конференцій проти АІКа. Але проблема в тому, що в порівнянні з протистоянням проти шведів полтавську команду залишили Наджееб Якубу та Венсан Тілль. А куди зник Давід Пуцлін – поки не ясно. У клубі це не коментують. На зміну ж їм прийшов цілий ряд гравців, реальний потенціал яких поки невідомий, а якщо сказати конкретно – сумнівний.

Питання до Скрипника по вибору стартового складу

Здивував уже вибір стартового складу. Звісно, як говорили класики, ми не бачимо тренувального процесу. Але навіть попри це питання до Віктора Скрипника не зникають. Чому місце в центрі захисту поруч з Чеснаковим зайняв Челядін, для якого це не рідна позиція? У заявці перебували номінальні центральні захисники Яворський і Зайков. Вихід у другому таймі Яворського на заміну частково підтверджує, що травмованим він не був і грати міг.

Чому місце в опорній зоні дісталося чи то албанцю, чи то греку Толі, а Скляр, який багато років «цементує» опорну зону «Ворскли», був змушений грати на фланзі? Плюс до всього, по цьому матчу поки не дуже зрозуміло, чим, наприклад, Феліпе краще за Мельничука, а Марлісон – за Кравчука.

«Нульовий» перший тайм від «Ворскли»

Власне, неправильні вибір складу й розстановка гравців по позиціям, на наш погляд, і стали причиною провалу в першому таймі.

У перші п’ять хвилин матчу «Ворскла» позначила активність за рахунок пресингу і… майже відразу пропустила. На 7-й хвилині «обрізка» в простій ситуації від Різника, Крістіан перехопив пас, обігрався з Булецою, відірвався від Челядіна й встиг прокинути м’яч повз воротаря «Ворскли». Різник хоч і намагався не фолити, але нападника луганців таки зачепив. Назарина виконав пенальті, пробивши сильно під поперечину – 1:0.

«Зоря» розвинула успіх на 30-й хвилині. Тотре замість того, щоб або вибити м’яча, або спокійно обробити його й віддати комусь з партнерів, просто подарував у центрі поля «кулястого» Кабаєву. Владислав помітив ривок Безбородька й вивів його сам на сам з Різником. Часу в нападника «Зорі» для того, щоб в певному сенсі знущаючись обіграти воротаря й закотити м’яча в порожні ворота було більше, ніж удосталь – 2:0.

Між голами й після другого взяття воріт луганці могли забивати ще. Десь не вистачало виконавської майстерності Кабаєву, а десь – виручав Різник.

Інтрига остаточно зникла на початку другого тайму

Після перерви ніяких глобальних висновків або перестановок тренерський штаб «Ворскли» не зробив. Тому гол на 53-й хвилині абсолютно не здивував. Третє взяття воріт нагадувало друге: знову Кабаєв швидко пройшов центр поля й помітив ривок Безбородька. Пас, короткий ривок нападника, удар повз Різника – гол. 3:0. За існуючого малюнку гри це була вже поразка полтавців. Єдине, що залишалося – це спробувати не програти розгромно.

Від розгрому «Ворсклу» врятували заміни

На 68-й хвилині Віктор Скрипник нарешті спробував щось змінити. На полі з’явилися відразу три нових гравці: Мельничук, Козиренко й Сафері. Скляр зайняв більш звичну позицію в опорній зоні.

І після цього в «Ворскли» щось почало виходити в атаці. Спочатку після масованої атаки непогано з меж штрафного майданчика низом пробив Козиренко – Мацапура відбив м’яча, але прямо на Олійника. Денис же, в свою чергу, спровокував на порушення правил Чурка. Хоча й півзахисник луганців зіграв дуже неакуратно – пенальті. Склалося враження, що Мацапура реагував по удару, але Олійник виконав одинадцятиметровий непогано – прямо під ліву від воротаря стійку. Й цим урятував полтавців від розгрому.

«Ворскла» могла забивати і вдруге. На 88-й хвилині в полтавців знову пройшла хороша атака. Олійник цілив у правий нижній від воротаря кут після скидки від Степанюка. Мацапура був проти інтриги на останні хвилини й дістав м’яча, перевівши його на кутовий.

3:1 – закономірна перемога «Зорі». Що собою представляє «Ворскла» Віктора Скрипника поки залишається загадкою.

Олександр Данник

Фото – Олександр Приходько (ЮА-Футбол)

Погода