- 16-02-2021, 09:02 - admin 9998

Бредлі де Нойер: цікаві факти про новачка «Ворскли»

Починаємо знайомство з лівим захисником ворсклян.
Бредлі де Нойер: цікаві факти про новачка «Ворскли»

Після завершення зимових зборів полтавська «Ворскла» орендувала до кінця сезону 23-річного лівого захисника команди «Віїторул» з міста Констанца Бредлі де Нойера.

Ближче знайомство полтавських вболівальників з нідерландським гравцем попереду, а сьогодні ми пропонуємо кілька цікавих фактів з біографії де Нойера.

Доля Бредлі була визначена

Бредлі народився в спортивній сім’ї. Його батько Жерар де Нойер також грав на позиції лівого захисника за «Спарту» (Роттердам), «Херенвеен», «Фейеноорд» та ФК «Дордрехт». Брат-близнюк Жерара де Нойера Денніс також був професійним футболістом у 80-90-х роках минулого століття.

В 2016-му році Жерар де Нойер розпочав тренерську кар’єру й очолив «Дордрехт», в якому закінчував кар’єру гравця. Саме батько почав залучати Бредлі з юнацького складу до дорослої команди. Захисник відразу став основним виконавцем і вже в першому сезоні провів 36 матчів.

Гріх молодості чи звичайна хитрість?

Але все змінилося влітку 2017-го року, коли Бредлі де Нойер повернувся після відпустки з зайвою вагою. Оскільки раніше кілька футболістів «Дордрехта» вже покинули команду в тому числі через подібні порушення, клуб розірвав контракт з Бредлі де Нойером, що виглядало послідовно.

Не варто відкидати варіант із звичайною хитрістю. Розірвавши угоду, захисник міг перейти в новий клуб, при чому цей клуб не мав сплачувати «Дордрехту» грошову компенсацію. Хоча на той момент портал transfermarkt оцінював Бредлі всього в 100 тисяч євро.

Справжнього футболіста з Бредлі де Нойера зробив Георге Хаджі

З Нідерландів Бредлі попрямував до Румунії, де в його послугах був зацікавлений «Віїторул». Тоді цю команду очолював відомий у минулому румунський футболіст Георге Хаджі, який до того ж був ще й власником клубу. Саме Хаджі підтягнув де Нойера від рівня вчорашнього юніора до гравця основного складу володаря Кубка й Суперкубка Румунії. Під керівництвом Георге Бредлі відіграв три повних сезони (більше 60 офіційних матчів), а трансферна вартість захисника зросла в дванадцять разів!

Влітку 2020-го року тренер залишив свій пост. Як жартували ЗМІ, Хаджі звільнив сам себе.

Чи стане Максимов для де Нойера «новим Хаджі»?

Крутий характер Георге Хаджі був відомий ще коли він був гравцем. Не змінився Хаджі й коли став тренером. Під час матчів крик Георге дуже добре чути на трибунах, іноді крик переходить у лайку.

«Перший раз я подумав: що це?, – згадує Бредлі. Але з часом звик. Звісно, під час матчу мені іноді хочеться, щоб тренер замовк. Але я хотів би мати краще такого тренера, ніж тренера, який сидить на лаві запасних, як мертва людина».

Схоже, бажання Бредлі де Нойера збуваються. Юрій Максимов навряд дозволить захиснику сумувати як на полі, так і поза ним.

Фото rijnmond.nl

Погода