Новини - 28-05-2009, 10:05 - sasa 292

Буде свято і на нашій вулиці…

Буде свято і на нашій вулиці…

Отже, до історичного матчу “Ворскли” у фіналі кубка країни, який пройде 31 травня у Дніпропетровську, залишається зовсім небагато часу. Однак певної визначеності яким чином полтавські уболівальники дістануться на “Дніпро-Арена” й досі немає.


Принаймні сам клуб про якісь організовані поїздки ніде не повідомляв. Обіцяні автобуси у великій кількості від президента клубу Олега Бабаєва так і залишилися лише обіцянкою керманича “Ворскли”. Принаймні до сьогодні ніяких кроків на зустріч уболівальникам не видно. Непогано мають підзаробити на фіналі кубка туристичні фірми, яких у нашому місці нині чимало. Зокрема турфірма “Кругозор”, телефони якої доволі часто оголошувала диктор під час останнього домашнього матчу “Ворскла” – “Чорноморець”. За можливість відвідати матч фірма бере 130 гривень (проїзд плюс вартість квитка). Багато це чи мало, не знаю. Можливо й добре це, не клуб ж цим займатися, нехай це зромлять професіонали своєї справи. У клубу й так проблем нині вистачає, а тут ще займатися поїздкою. А тут тобі усі зручності: прийшов замовив місце в транспорті, а до нього тобі ще квиток додається на матч. Сервіс, панове, одним словом!

Крім цього широко анонсувалась, що приблизно 40-50 автобусів, організує облдержадміністрація. Принаймні це обіцяв перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Іван Близнюк. Однак, як нам стало відомо, максимальне число, яке зможе надати ОДА, так це 6 (!) автобусів. А якщо зважити на те, як, зазвичай, організуються подібні поїздки, стане зрозуміло — простому уболівальнику туди майже не втиснутися. Переважна частина місць в бусах, як завжди займуть працівники апарату адміністрації, їх діти, родичі, знайомі, усі ті, хто так обожнює слово “на халяву!”.

Отож виходить, що для простого уболівальника, який горить бажанням відвідати історичний матч, вже й не так багато лишилося варіантів. Чимало прихильників “Ворскли” з ностальгією згадують ті часи, коли мером Полтави був Анатолій Кукоба. Тоді, навіть на рядові матчі чемпіонату можна було практично задарма дістатися. А про безкоштовні дизель-поїзди годі й говорити. Про них вже можна легенди розповідати теперішній молоді, яка ніколи не бачили великої кількості народу, що разом їде на футбол підтримувати свою “Ворсклу”. Були часи коли кількість полтавських уболівальників на виїзних матчах переважала місцевих. На жаль, сучасні керманичі міста та області мабуть заклопотані іншими справами і люмлять футбол переважно на словах, які так охоче промовляють на камери. А як до діла…

Доведеться переважній більшості полтавців діставатися на гру “своїм ходом”. Хоча багато уболівальників й так не сподівалася на допомогу. Благо нині не така велика проблема дістатися до Дніпропетровська, до якого, до речі, не більше 200 кілометрів. Зрештою як і дістати заповітні квитки на фінал. Один дзвінок друзям у місто на Дніпрі і “тікет” у тебе вже в кишені. А там, вже на стадіоні, полтавський люд, який буде розкиданий по всьому стадіону неодмінно підтримає свою “Ворсклу”. Як і фанати, які так символічно, перебуватимуть на “Дніпро-Арені” на 22 секторі. Ну, точнісінько, як удома.

І все ж, шкода, що команда вперше дісталася фіналу, а саму команду приїде підтримати не так вже й багато шанувальників. Як, по доброму заздриш прихильникам “Шахтаря”, яким цього вечора влаштують справжнє шоу. І нехай Донецьк ще й досі перебуває в ейфорії від виграного кубка УЄФА, але так хочеться, щоб і в Полтаві, бодай маленький шматочок того свята дістався. Бодай на один вечір. Цікаво, а якщо, дай Бог, “Ворскла” виграє кубок, чого б нам усім так хотілося, боси клубу бодай маленьку петарду запустять із приводу цього? Хоча в нашому місті вже давно стало традицією сподіватися виключно на власні сили. Тому якщо “Ворскла” зможе здолати “Шахтар”, це буде свято для всієї Полтави. Для всього футболу, якому, в травні виповнилося 100 років! Отож, буде свято і на нашій вулиці…

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода